Copy

Nyhetsbrev

december 2015

Besök på GEC:

Interregs styrgrupp för Inre Skandinavien besökte GEC

FOTO: MARIA FALLSTRÖM/MAFALLS.SE

Interregs styrgrupp för Inre Skandinavien med Erik Hagen, Hedmark fylkeskommune och Claes Pettersson, Region Värmland i spetsen, har besökt GEC i början av december. 

Under besöket presenterade Magnus Nilsson Scatecs och Glava Energy Centers båda verksamheter. Därefter tog Christer Bergerland, Fortum, vid och berättade om deras verksamhet och deras samarbete med Glava Energy Center.

LÄS HELA ARTIKELN PÅ GLAVAENERGYCENTER.SE...

En GEC-praktikant:

Monica Björk, får yrkeserfarenhet på GEC

Detta är Monica Björk. För er som varit på GEC de senaste månaderna har säkert träffat henne. Hon är framåt tjej på 20 år som tidigare har pluggat el på Taserudsgymnasiet i Arvika. Innan det är dags för vidare studier på Miljö & Energiteknik på Karlstads universitet, passar hon på att få praktisk erfarenhet inom yrket på Glava Energy Center. 
 
FOTO: MARIA FALLSTRÖM/MAFALLS.SE
* * *

GECs årliga konferens:

Nya affärsmodeller och affärsmöjligheter
för förnybar energi

I mitten av april är det dags igen för GECs årliga konferens i Smedjan intill Hillringsberg herrgård. Denna gång kommer vi att beröra vilka nya affärsmodeller och affärsmöjligheter som finns inom förnybar energi. Även denna gång planerar vi att arrangera en middag i anslutning till konferensen och bjuda in intressanta föredragshållare från hela Norden.

Mer information om exakt datum mm kommer efter helgledigheterna.
MER INFORATION KOMMER ATT FINNAS PÅ GECS HEMSIDA EFTER HELGERNA...

Alla GECs medlemmar är välkomna med i montern: 

GEC arrangerar monter på Intersolar Europe

Intersolar Europe är en världsledande mässa inom solenergiindustrin. Under 2016 går mässan av stapeln mellan den 22 och 24 juni. Då intresse finns bland Glava Energy Center att arrangera en gemensam monter under mässan kommer GEC att arrangera en sådan på ungefär 20 kvm som alla GECs medlemmar har möjlighet att utnyttja kostnadsfritt. 

För de av er medlemmar som önskar stå i egen monter om 5-6 kvm för 25000 kronor i direkt anslutning till GECs monter, behöver vi få in anmälan om detta så snart som möjligt, dock senast den 22 december 2015.

För mer information och bokning av monteryta, kontakta Tommy Strömberg på tommy@stromberg.cc eller 070-579 28 00
FÖR MER INFORMATION OM INTERSOLAR...

Två GEC-medlemmar i samverkan för ny belysning:

Nu är installationen klar i löpspåret i Storfors

FOTO: MARIA FALLSTRÖM, MAFALLS
Efter två år av förberedelser har nu Storfors kommun fått LED-belysning i ett motionsspår. Det är Su-Ping Burman och hennes SC Burman som med Storfors kommun och Olof Edén i spetsen tillsammans med Beijing Chontdo Optoelectronics Co Ltd utvecklat en ny typ av LED-belysning som är anpassad efter vårt nordiska klimat och speciella behov.

Nu i december har LED-belysningen invigts med hjälp av Hans Jildesten, Storfors kommunalråd och Tongbo Kang, chef för Chontodo Optoelectronics och ett gäng barn.

Både SC Burman och Beijing Chontdo Optoelectronics Co Ltd är medlemmar i GEC.
LÄS MER OM BEIJING CHONTDO OPTOELECTRONICS...

En GEC-medlem:

Värmlänska solceller ger Kamerun el

FOTO: MARIA FALLSTROM/MAFALLS

GECs medlem Perfekta i Arvika har i dagarna skeppat iväg två containrar rustade med batterilager-utrustning till Kamerun. Där kommer nu byar som tidigare inte hade el, få det installerat med hjälp av en solmodullösning som tagits fram i samverkan med bland andra GEC, Sunergy i Norge och Perfekta.

GEC tackar Camilla Gustafsson för ett fint reportage i SVT kring leveransen.

SE HELA REPORTAGET I SVT...

GEC är nu medlem i följande organisationer:

Svensk solenergi

Svensk Solenergi (SSE) är en branschförening, som med cirka 140 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.
 

Norsk solenergiförening

 

 
Norsk solenergiforening (NSF) er en ikke-kommersiell organisasjon som på frivillig basis arbeider for økt kunnskap om og økt bruk av solenergi i Norge.
 

Och så avslutar vi med lite goda nyheter inför juluppehållet!

Glava Energy Center har tillsammans med bland andra Metrum ansökt om finansiering i och med projektet ERA-Net Smart Grid Plus och idag den 18 december har vi så äntligen fått positivt besked! Projektstart blir den 1 mars 2016, men vi återkommer tidigare än så med mer besked om vad detta betyder dels ekonomiskt, dels praktiskt för Glava Energy Centers del. 

Med dessa mycket goda nyheter, önskar vi er alla
 
God Jul och Gott Nytt År!
Följ på Facebook
www.glavaenergycenter.se
Glava Energy Center är en del av ecoINSIDE, som finansieras av Interreg Sverige - Norge och Europeiska regionala utvecklingsfonden under 2015 - 2018.
Ta bort mig från sändlistan - Ändra mina kontaktuppgifter i sändlistan

Copyright 2015 Glava Energy Center. All rights reserved.
Produktion: MaFalls AB - www.mafalls.se