Copy


Nyhetsbrev juni 2015

Summering efter föreningsstämman

FOTO: MARIA FALLSTRÖM, MAFALLS.SE
Den 29 maj 2015 hölls föreningsstämma på Glava Energy Center. Följande ledamöter valdes in till styrelsen: Christer Bergerland, Per Eiritz, Åke Lindeberg, Kjell Magnusson, Lennart Rönning, Tommy Strömberg och Björn Thorud. På det efterföljande konstituerande mötet valdes Per Eiritz till ordförande och Tommy Strömberg till kassör. Sekreterare utses vid varje möte. 

Efter årsstämman har nu även privatpersoner möjlighet att bli medlem i Glava Energy Center. Ett medlemskap för privatpersoner kostar 500 kronor per år i medlemsavgift och i och med medlemskapet får man möjlighet att delta och påverka innehåll och projekt som drivs av Glava Energy Center.
 
FÖR MER INFORMATION OM MEDLEMSAVGIFTER MM...

GEC sponsrar världsomseglaren Timoty

FOTO: WINDPOWERED.SE
Windpowered är en dröm som Hammaröbördiga Timoty Nilsek och hans besättning haft under flera år och som nu kommer att bli verklighet. De ska segla jorden runt med den långkölade mastheadriggade långfärdsbåten OE 32 och med på sin resa har de en solcellspanel skänkt av Glava Energy Center.
 
LÄS MER OM SOLPANELENS RESA JORDEN RUNT...

Praktikant från Etiopien på plats i Glava i sommar

Ashenafi Weldemariam Gebrgiorgis är en student från Högskolan i Dalarna som kommer att finnas på plats i GEC i sommar på praktik. Han har tidigare läst på Mekelle University i Mekelle, Etiopien och påbörjade i augusti 2014 studier på masterprogrammet i solenergiteknik på Högskolan i Dalarna. Nu spenderar han sin sommarledighet med att göra praktik i Glava och ska där bedriva olika former av tester i solparken.
LÄS MER OM ASHENAFI PÅ LINKEDIN...

GECs medlemmar:

Förslag önskas till aktiviteter inom projektet ecoInside!

Nu är det dags att börja planera arbetet inom projektet ecoINSIDE, där GEC ingår med det största delprojektet "Solenergi och energisystem". I höst kommer styrelsen fastställa vilka aktiviteter som under de tre kommande åren ska finanseras av projektet. 

Innan mötet vill styrelsen få in förslag på aktiviteter, såsom prototyper som kan testas eller ämne till konferens mm från föreningens medlemmar. Aktiviteterna ska ha fokus på näringslivsutveckling och internationalisering, samt bidra till att nationella och internationella klimatmål nås och att SMEs konkurrenskraft stärks. 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT MAILA ERT FÖRSLAG TILL MAGNUS NILSSON...

Nya medlemmar


Paradisenergi - ett konsultbolag som gör inventeringar av tak, förstudier, projektering, upphandling och uppföljning av solcellsprojekt. Läs mer...

SW Energi & Miljö Byrån - genomför projekt, utbildning och utvecklingsarbeten inom energi och miljö. Läs mer...

Senaste ex-jobb på GEC


Kristoffer Björnes och Karin-Marie Belsby är två studenter från NMBU, Norges miljö- og biovitenskapelige universitet, har under junimånad nu redovisat sina exjobb som de gjort på Glava Energy Center. Läs mer... 

 

Vi önskar er alla en trevlig sommar!


Vi har som vanligt haft många besök på GEC och även om sommarens ledighet nu står för dörren, så kommer vi att hålla öppet för några besökare. Vi hälsar Pandion Solar från Botswana välkommen någon gång mellan 17 - 22 juli. Och den 28 augusti välkomnar vi ett gäng sommarforskare tillika doktorander som kommer via Ångströmslaboratoriet. 
Ta bort mig från sändlistan - Ändra mina kontaktuppgifter i sändlistan

Copyright 2015 Glava Energy Center. All rights reserved.
Produktion: MaFalls Produktionsbyrå - www.mafalls.se