Copy
Kära medlemmar i APN
Hoppas ni har haft en underbar sommar. . Här kommer några nyheter från våra samarbetspartners i Asien.

Glädjande driver Soi Dogs upp takten ordentligt med att sterilisera hemlösa hundar, den absolut viktigaste åtgärden för att komma till rätta med det enorma antal lösdrivande hundar som finns i regionen.
Längre ner kan ni läsa om att björnen Japser, som vi har skrivit om tidigare tyvärr har gått bort. Stort tack alla medlemmar för ert stöd – som gör att Animal Protection Network kan fortsätta ge ungefär 100 000 kr om året till Animals Asias arbete. Vi har gjort det sedan 2008. På det sättet kan vi tillsammans rädda många fler Jaspers i framtiden. 
Och givetvis katter och hundar och andra djur genom alla de andra projekten som ni gör att vi kan hjälpa i deras kamp för ett bättre och värdigare liv för djuren.

Bästa hälsningar, Anna Almberg, ordförande, Animal Protection Network

Animals Asia i Kina

”Jill – jag är ledsen”, sade veterinären Eddie, med tårarna strömmande ner för ansiktet under masken. Jasper, björnen som kom för 15 år sedan till Animals Asias björnhem i Chengdu i Kina, gick inte att rädda. Den 5 maj 2016 somnade den före detta gallbjörnen Jasper in, med en stor tumör i levern som anledning.

”Snälla, inte Jasper”. Den fina björnen som anlände för 15 år sedan i en minimal bur, där han pressades mot gallret i golvet på buren. Inte detta offer för gallbjörnsfarmande! När han kom till Animals Asia år 2001 hade han en kraftig och varig infektion i magen – där han via en kateter av metall tömdes på sin ”värdefulla” galla. Gulbrun galla droppade på golvet. Inte den björnen - som fastän han var rädd och hade vansinnigt ont, sträckte ut sin tass och klappade Jills hand.
Tack vare Jill och Animals Asia fick Jasper ett långt och fint liv på björnhemmet i Chengdu. Han hade vänner, han fick leka, han fick godsaker. Jasper var en livsnjutare som gillade att sola, klättra och att krama andra björnar.

Vila i frid vackra själ.

Soi Dogs i Thailand

Hej Animal Protection Network i Sverige,

Stort tack för era generösa donationer till Soi Dogs. Det är tack vare er och andra givare som Soi Dogs har kunnat göra en så stor skillnad för katter och hundar i Thailand. Vi skulle inte kunna göra detta utan er.

Jag träffade nyligen motsvarande jordbruksdepartementet i Bangkok – och de estimerar 640 000 lösdrivande hundar. Soi Dogs hoppas kunna sterilisera 100 000 av dem. Vi har just nu 10 personer anställda som bara jobbar med det.

Sedan vi grundades har vi steriliserat 115 000 djur. Det är vi verkligen stolta över. Vårt program är uppe i 3000 djur i månaden som vi steriliserar just nu.

Vi jobbar också hårt mot konsumtion av hundkött och vi ser en tydlig utveckling att den minskar rejält i Thailand. Just nu expanderar vi detta arbete till grannländerna.

Tack igen för ert stöd, utan er hade vi inte kunnat åstadkomma allt detta för katterna och hundarna som inte har några egna röster.

John.
John Dalley
www.soidog.org

The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.
— Mahatma Gandhi

Animal Kingdom Foundation - Filippinerna

Kära djurvänner!
Vi har goda nyheter till alla er!
AKF räddade fyra hundar, alla med hopbundna ben förpackade i enskilda säckar redo att bli klubbade till döds, flådda och sålda inom den illegala hundmarknaden.
Hundhandlaren häktades idag (31 augusti) för brott mot Republic Act 10631 känd som djurskyddslagen i Filippinerna.
De fyra hundarna är nu säkra, trygga, mätta på AKFs räddningscenter. Här får de i sitt eget tempo landa och långsamt bygga upp förtroendet för människor igen.
Vi vill tacka er alla som har stöttat oss vilket möjliggjorde för AKF att utföra detta tillslag tillsammans med Filippinsk Polis (PNP).
Vi har tidigare haft många större tillslag, inte ovanligt med 70-80 hundar men även dessa mindre tillslag är enormt viktiga då vi även jobbar juridiskt så att hundhandlarna åtalas och på så vis skadas deras verksamhet och glädjande blir de färre!
Hundhandlare är fortfarande där ute och vi vet var de finns. Låt oss rädda hundar tillsammans. Hjälp oss att göra det.
Maraming salamat. (Filippinska för tack så mycket!)


Copyright © 2016 Animalprotection Network,