Copy
En riktigt god jul till er alla kära medlemmar
Stort tack till er alla för att ni möjliggör att vi med er ekonomiska hjälp kan stödja djuren i Asien. Björnar blir räddade från gallfarmer, hundar slipper dödas för att bli kött och katter får chans till ett riktigt liv.

Här kommer en kort uppdatering från Asien och våra projekt i vårt medlemsbrev nedan.

Över 90% av alla bidrag från er medlemmar går direkt till djuren i Asien. Alla jobbar ideellt inom APN. Tack för ert stöd – vi kan inte göra det utan er.
OBS: Missa inte att följa oss på Facebook.

Bästa hälsningar, Anna Almberg, ordförande, Animal Protection Network

Du följer väl APN på Facebook?
Här försöker vi att ofta dela vidare alla nyheter från våra samarbetspartners i Asien. Följ oss, gilla oss och sprid gärna våra inlägg!
Sex gallbjörnar räddade av Animals Asia - efter 10 år i bur!

I början på december 2016 räddade Animals Asia sex björnar från en gallfarm i centrala Vietnam. Nu kommer de att få leva resten av sina liv i säkerhet på björnhemmet som Animals Asia driver.

Flera av björnarna hade spenderat 10 år i sina minimala burar!

Vissa var i oerhört dålig kondition och hade spenderat många år av tortyrliknande förhållanden, med daglig smärta och rädsla då de tömts på galla. Alla var traumatiserade, men vi vet av erfarenhet att med kärlek och omvårdnad som de får nu, kommer de snart att leva ett fullgott liv. Till exempel älskar de redan melon. De har för första gången fått smaka godis och kärlek.

Gallfarmen som låg i Buon Ma Thout som de hade bott på gav frivilligt upp björnarna till Animals Asia, efter påtryckningar från motsvarande Jordbruksdepartementet i Vietnam. Regeringen tillsammans med Animals Asia driver aktivt arbete för att alla gallfarmer i Vietnam ska avslutas. Och utvecklingen verkar gå åt rätt håll. Det finns idag ca 1000 björnar som lever i gallfarmer i Vietnam idag. Animals Asia kommer att fortsätta att arbeta tills alla björnar är fria från gallfarmer – ivrigt uppbackade av ekonomisk hjälp från APN.

Indien

I Kalimpong har de nu färdigställt nya katthägnet med hjälp av APN´s stöd. Här kan vi se hur de har det. Det är ett flertal hägn som de byggt samman med olika gångar så katterna har flera ställen att vara på och även kunna gå undan om de vill.

Vi har även fått en egen skylt vid katthägnet <3


Tack vare APN´s gåvor har de även kunnat rädda 9 kattungar som annars inte skulle överlevt. Nu bor de i ett av hägnen och återhämtar sig.


In Defense Of Animals, India
APN stödjer många TNR-projekt i Asien. TNR står för Trap-neuter-return. Alltså fånga in, kastrera och släpp tillbaka. Detta är det enda humana sätt som fungerar för att kontrollera gatupopulationer av katter. I år har vi inlett samarbete med en ny organisation som heter IDA, (In Defense Of Animals, India) som har ett mycket väl fungerande arbete inom detta, och ett par veckor efter att vi börjat stödja dem kom detta trevliga brev:

Kära supporter,

Ni är mycket goda som stödjer vårt kattsteriliseringsprogram genom finansiering. Ert stöd gör en enorm skillnad för våra ansträngningar för att förhindra att oönskade katter förökas okontrollerat på våra farliga gator.

Okastrerade hankatter åsamkar de mest fruktansvärda sår på varandra när de kämpar under parningstiden. Dessa sår är så fruktansvärda att katter ibland avlider efter mycket plåga. 

Vi får kontinuerligt in patienter och vår kattavdelning är alltid full. Den goda nyheten är att våra skickliga veterinärer gör ett utmärkt arbete med dessa små krigare, och efter alla såren läkt, steriliseras och vaccineras de, och när helt återhämtat sig, släpps de tillbaka till sin ursprungsplats där de kan leva sina liv i fred och bekvämlighet.

Vi vill dela med dig ett sådant fall: Jewel Eyes

Denna underbara katt med juvelliknande ögon blev släppt tillbaka där vi hittade honom (Chembur i Mumbai) i mitten av november. 

Du ser den andra bilden med sin glada vårdare Ms Treeza David. Men när han kom in i september var hans tillstånd bedrövligt. Han hade mycket svåra smärtor så det första veterinärerna gjorde var att sätta stackarn på tunga smärtstillande.Varför? eftersom den nödställda katten hade en vänster framtass helt skadad och full av fluglarver…  Vår ledande kirurg Dr. Ghanavat insåg att tassen inte skulle kunna räddas om han inte opererades mycket snart, då giftet från larverna säkerligen skulle ta sitt liv. Så han opererades den 24 september 2016 och samtidigt kastrerades han också. Efter 1 och en halv månader med oss, var han tassar i perfekt skick och en mycket lycklig katt fick återkomma hem! 

Så många av dem lider i onödan på grund av deras antal har ökat och detta leder till stora slagsmål mellan hanarna. Den enda lösningen är masskastrering av populationen. 

Vi får inget stöd från lokala företag eller regeringen för kattsteriliseringar så ert stöd är ovärderligt!

Med varma hälsningar från oss alla, och mjao från alla katter i vår vård
IDA Indien Team
http://www.idaindia.org/

Från oss på APN önskar vi er alla en god jul och ett riktigt gott nytt år!

Copyright © 2016 Animalprotection Network,