Copy
Nieuwsbrief Netherlands Association of South Florida (N.A.S.F.)
View this email in your browser
Vanuit de Voorzitter

Beste leden,

De scholen zijn weer begonnen en iedereen komt weer ik het vertrouwde ritme. Hoogste tijd dus voor een break; de N.A.S.F. Familiedag op zondagmiddag 18 september. Een mooi moment om elkaar weer te zien na de vakantieperiode en bij te kletsen. We hebben dit jaar een combinatie van een uitdagende klimwand & challenge course met ontspannende wateractiviteiten (windsurfen, paddle boarden, kajakken) en een speciale fotospeurtocht voor de kids. Voor elk wat wils en ondertussen voorzien we jullie ook nog van een picknick en drankjes voor jong en oud. Dus breng familie en vrienden mee en geef je zo snel mogelijk op, zodat je zeker weet dat je aan de betreffende activiteiten deel kunt nemen. 

Het Haringfeest staat dit jaar gepland voor zaterdag 15 oktober, wederom bij de Yacht & Sailing Club in Miami. We zorgen uiteraard weer voor echte heerlijke haring van de Firma Ouwehand en maken er weer een super feest van met gezellige muziek, lekker hapjes en een Hollands buffet. 

Daarnaast hebben we al bericht uit Spanje ontvangen dat de Sint op zaterdag 3 december een bezoek aan Florida zal brengen. Dus noteer 15 oktober en 3 december alvast in je agenda. 

Graag tot 18 september. Ik kijk er naar uit om jullie dan weer te zien.

Hartelijke groet,
Wilma Ouwehand


Locatie:        Tigertail Lake Recreational Center, 
                      580 Gulf Stream Way, Dania Beach, FL 33004
Tijd:              13.30u - 17.30u, inclusief BBQ
Activiteiten: Klimmen, kanoën, kajakken, windsurfen en stand up paddle boarden
Kosten:        Leden: volwassenen $15 en kinderen $5
                     Niet-leden: volwassenen $25 en kinderen $10
Aanmelden: Online tickets meld je DIRECT aan om zeker te zijn van deelname!
Save the date: N.A.S.F. Haringfeest - 15 oktober
Meer informatie volgt!
NLBorrels Miami - Iedere 3e vrijdag van de maand!
Karen en Mary organiseren nu al een paar maanden namens NLBorrels Miami: een borrel voor ‘young professionals’ in The Grove Spot. Deze borrel is vrij toegankelijk en de kosten zijn voor eigen rekening. Meld je aan voor de besloten groep op Facebook en blijf op de hoogte! De eerstvolgende borrel is weer op vrijdag 16 september a.s. 
Events vanuit het Nederlands Consulaat

14 september 2016 - Social Media week Miami
Willemijn Kallenberg, plaatsvervangend Consul Generaal, zal op 14 september 2016 van 14:00 – 15:00 uur spreken over het gebruik van Sociale Media door de overheid tijdens de Social Media Week in Miami. De Social Media Week is een jaarlijks terugkerende informele conferentie in het teken van sociale media waar de laatste trends centraal staan en ideeën en inzichten worden uitgewisseld. Geïnteresseerden die willen deelnemen aan deze conferentie kunnen kaarten bestellen via deze link
 
19 september 2016 - Opening tentoonstelling "Jewish Treasures of the Caribbean"
Nathalie Olijslager-Jaarsma - Consul Generaal in Miami - zal op 19 september, 18:00 uur, de officiële opening verrichten van de tentoonstelling “Jewish Treasures of the Caribbean: Documenting the Oldest Jewish Sites of the Western Hemisphere by Wyeatt Gallery” in het Jewish Museum of Florida op Miami Beach. De tentoonstelling bestaat uit een fotoverzameling en het verhaal van oudste Joodse Synagogen op het Westelijk Halfrond waaronder Aruba, Curaçao, St. Maarten en Suriname.  Geïnteresseerden die bij de opening aanwezig willen zijn dienen zich aan te melden door een RSVP te sturen naar info@jewishmuseum.com. Bezoek de website voor meer informatie over de opening en tentoonstelling.  
 
Schooljaar 2016 - 2017 op de Oranjebloesem weer van start
Op 10 september opent de Oranjebloesem
weer haar deuren voor het schooljaar 2016 -
2017. Dit wordt alweer het 7de jaar. En ook
dit jaar starten we met een grote groep, maar
liefst 37 aanmeldingen, waaronder ook een
groot aantal nieuwkomers.
 
De Oranjebloesem biedt onderwijs aan diverse groepen; de combinatie groep 1 en 2, groep 3 (a en b), groep 4, groep 6 en combinatie groep 7/8. In iedere groep is nog ruimte voor meer leerlingen. Dus hebt u interesse en heeft u uw kind(eren) nog niet ingeschreven neem dan gerust contact op met  Marleen Ariens, directeur van de Oranjebloesem (954 383 6967). Voor meer inhoudelijke informatie over de school, kijk op onze website www.deoranjebloesem.org.
 
We starten dit jaar wederom op twee locaties. De wens van het bestuur, leerkrachten, ouders en kinderen was om één locatie te hebben, maar de zoektocht heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Mocht er iemand binnen de Dutch Club een goede locatie weten in Centraal Broward met 6 lokalen EN een financieel aantrekkelijke prijs, neem dan contact op met een van de bestuursleden. Te denken valt aan ruimtes in scholen, kerken en community centers.
 
Het komend schooljaar wordt een bijzonder jaar:  
 
Wegvallen subsidie
Zoals een aantal van jullie misschien weten heeft het Ministerie van Onderwijs en Cultuur aangekondigd dat wegens bezuinigingen de subsidie voor de Nederlandse scholen in het buitenland wordt stop gezet. Dat moment is nu aangebroken; vanaf dit schooljaar krijgt de Oranjebloesem geen subsidie meer.  Dit heeft natuurlijk consequenties voor de Oranjebloesem in de toekomst. Hoe en wat…dat wordt bekeken, maar we moeten er natuurlijk wel op anticiperen. Als jullie de school willen ondersteunen/sponseren, neem dan contact op met de penningmeester, Henriette van den Berg.
 
Bezoek Inspectie van Onderwijs
Ondanks het wegnemen van de subsidie wil de Oranjebloesem natuurlijk wel de onderwijskwaliteit blijven bieden die aansluit op de wensen en het nivo van de leerlingen. Om te zien hoe het met de kwaliteit binnen de Oranjebloesem staat, komt op 17 september de Inspectie van Onderwijs een bezoek brengen aan onze school. Dit is natuurlijk spannend, maar ook heel leerzaam.
 
Culturele activiteiten
Tot slot wordt het ook een bijzonder jaar omdat er, naast de reguliere lessen, ook weer een aantal leuke culturele activiteiten worden georganiseerd (deels in samenwerking met de Dutchclub). Denk hierbij aan Kinderboekenweek, Sinterklaas, Provinciedag, Koningsdag en een culturele afsluiting.
 
Kortom het schooljaar 2016-2017 heeft veel in petto voor de Nederlandse kinderen en families in Zuid Florida.
 
De Oranjebloesem
Nieuws vanuit HeMa's Film & Food Treats

Lieve leden van N.A.S.F en filmfans van HeMa’s Dutch Film Treats,

Hierbij het laatste nieuws uit Den Haag, waar ik een maand geleden neerstreek. Het Film Festival by the Sea is weer begonnen en daar verheug ik me ieder jaar weer op! De directeur van het Festival, Leo Hannewijk , heeft ook dit jaar een geweldig programma voor ons, van de nieuwste films uit Cannes tot Film & Literatuur met bekende schrijvers, een vakjury (o.a Saskia Noort, Winnie Sorgdrager) met Adriaan van Dis als voorzitter. Als jullie toevallig van 9 t/m 19 september in Zeeland zijn, kom dan beslist een dag (of blijf de hele week!) naar Vlissingen.

Voor de HeMa Dutch Film Treats fans: we beginnen op 29 oktober weer met ons filmprogramma en hopen jullie te trakteren op de beste films uit Holland en België. Van 22 - 25 september hoop ik in Utrecht zoveel mogelijk films te bekijken tijdens het Nederlands Film Film Festival.

We houden jullie op de hoogte!

He(tty) van de Kreeke & Ma(rgaretha) Leathers
Email : hvandekreeke@gmail.com – 31 70 3280494

Welkom nieuwe leden!
De volgende mensen zijn sinds kort lid geworden van de N.A.S.F:

Eugenie, Gustavo, Gustavo en Felipe Meijer

Welkom bij de club!
Verjaardagen leden - september


Alle informatie uit deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website: www.dutchclubsouthflorida.com.
Volg ons via Social Media en blijf op de hoogte van onze activiteiten en kom in contact met andere leden!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2015 | N.A.S.F. All rights reserved.

Our mailing address is:
info@dutchclubsouthflorida.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NASF The Dutch Club · fort lauderdale · Fort Lauderdale, Pa 19004 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp