Copy
Nieuwsbrief Netherlands Association of South Florida (N.A.S.F.)
View this email in your browser
Vanuit de Voorzitter

Nadat we het nieuwe jaar zijn begonnen met een frisse nieuwjaarsduik en onze ambassadeur en vele gasten mochten verwelkom op de nieuwjaarsreceptie, kijken we nu weer vooruit naar onze volgende evenementen. 

Op 5 maart het voetbaltoernooi in Miami. De N.A.S.F. zal 2 teams afvaardigen die het op zullen nemen tegen  2 teams uit New York en een team uit Texas/Atlanta. Onze mannen kunnen alle support gebruiken, dus kom ze gezellig aanmoedigen. Ons Koningsdagfeest zal plaatsvinden op zaterdag 30 april. Dus houd deze datum vrij. Onze nieuwe bestuursleden Mary en Karen zijn de projectleiders voor Koningsdag. Ze hebben vele leuke ideeën voor dit jaar, dus dat belooft een bijzonder feest te worden. In de volgende nieuwsbrief zullen we jullie daarover nader informeren. 

In deze nieuwsbrief helaas ook het trieste nieuws over het overlijden van de heer Kersen de Jong, lid van de N.A.S.F. Hij was een markante en bijzondere Nederlander die veel in zijn leven heeft meegemaakt. Hij heeft persoonlijk veel betekend voor gehandicapten en kansarme (muzikale) jongeren hier in de USA. Hij had een bijzonder netwerk en heeft grootse evenementen georganiseerd. Het leven is helaas te kort, dus laten we er iets moois van maken met elkaar. Er zijn een aantal spreuken van Loesje die ik toch even met jullie wilde delen:

- Geniet nooit met mate...
- The longer you wait for the future, the shorter it will be.

Carpe diem.

Wilma Ouwehand
President N.A.S.F.
Aankomend N.A.S.F event: Voetbaltoernooi - 5 maart 2016
Downtown Soccer - van 2 - 4PM
444 NW 5th ST, Miami, FL 33218

Aankomend event: Koningsdag - 30 april 2016
Save the date! Meer informatie volgt zo snel mogelijk.
4 & 11 maart: Nederlandse film vertoning op het Miami International Film Festival
Van 4 - 13 maart wordt het Miami International Film Festival gehouden. Dit jaar staat op het programma o.a. de Nederlandse film "The Surprise" met Georgina Verbaan. The Surprise is te zien op vrijdag 4 maart om 7 p.m. in Cinepolis in Coconut Grove en vrijdag 11 maart om 6.30 p.m. in Regal 18 op Miami Beach. Kaartjes zijn te koop via de website

After borrel door het Nederlands Consulaat - 4 maart
Na afloop van de voorstelling op vrijdag 4 maart in Coconut Grove zal het Nederlandse Consulaat een "After" borrel organiseren in The Grove Spot (zal rond 9 p.m. zijn). Iedereen in het bezit van een kaartje voor de film, is van harte welkom om gezellig een hapje en een drankje te komen doen! The Grove Spot is te vinden op 3324 Virginia St, Coconut Grove, FL 33133.
9 - 16 maart - Handelsmissie Cruise markt Miami 2016
Na zeer succesvolle missies in 2014 en 2015 organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) is samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal van 9 - 16 maart een handelsmissie naar Miami gericht op de in deze regio gevestigde cruise rederijen. Mede op basis van de opgedane contacten tijdens de succesvolle handelsmissies in 2014 en 2015, werken het NMT en het Nederlandse Consulaat-Generaal samen aan een programma dat ondernemers op het juiste niveau binnenbrengt bij decision makers. Ook brengt het ondernemers in contact met de in Miami en omgeving gevestigde rederijen. Meer informatie over deze handelsmissie is te vinden op deze website.
Succesvol Dutch Wave Environmental Festival
Het Wave Festival was een milieu event opgezet door het Nederlandse Consulaat. Ook de N.A.S.F. had er een booth, vanwege ons Nederlander-zijn. Het event was druk bezocht, en de sjoelbak in de N.A.S.F. booth trok veel interesse. We hebben hierdoor ook een aantal nieuwe families geworven die we mogen verwelkomen in onze club, waar we uiteraard blij mee zijn. Daarnaast was het een ongedwongen en sfeervol event om meer bewustwording te creëren voor ons milieu, met veel interessante sprekers en stands! 
Reminder Membership fee 2016
Met een drukke start in het nieuwe jaar is het sommigen misschien ontschoten, maar de N.A.S.F. contributie voor 2015 is helaas nog niet van iedereen ontvangen. De contributie betaling wordt zeer op prijs gesteld door deze door vrijwilligers gerunde, mooie evenementen organiseerde vereniging.

Het vriendelijke verzoek dit graag z.s.m. te voldoen met een cheque ten name van de N.A.S.F, versturen naar: André op‘t Hof, 1988 NW112th Avenue, Coral Springs 33071.
BELANGRIJKE MEDEDELING VANUIT HET CONSULAAT

Oproep registratie voor referendum Associatieovereenkomst Oekraïne 
Wilt u deelnemen aan het raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne op 6 april 2016? Dan moet u zich eerst registreren. Dat kan tot en met 24 februari 2016. Informatie over de registratie en stemmen vanuit het buitenland vindt u op de website.

Op 6 april 2016 houdt Nederland een referendum over de Nederlandse goedkeuring van het associatieakkoord met Oekraïne. Het associatieakkoord is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne op economisch en politiek gebied. Voor Nederland leidt het samenwerkingsakkoord tot makkelijkere handel en meer stabiliteit aan de grenzen.

De samenwerkingsovereenkomst geeft Oekraïne een belangrijk fundament om hervormingen door te voeren. Om zo een democratischer en welvarender land te worden. Met een sterkere rechtsstaat en minder corruptie. Dit zonder dat Oekraïne zelf lid wordt van de EU, want daar gaat dit akkoord niet over.

BELANGRIJKE MEDEDELING VANUIT HET CONSULAAT

DigiD aanvragen in het buitenland

Nederlanders die geen DigiD hebben (om bijvoorbeeld belastingaangifte te doen), kunnen een aanvraag indienen bij de ambassade in Washington. Op deze website staat uitgelegd hoe Nederlanders hun aanvraag voor een DigiD code kunnen indienen.

*** Dutch Citizens Can Obtain a DigiD at the Embassy in Washington, D.C. ***
Just in time for tax season, Dutch citizens can obtain their DigiD at the Consular Front Office of the embassy in Washington, D.C. The first step in the process is to apply for a DigiD at www.digid.nl. You will receive a service desk code by text and email. Next, send an email was-visa-passport@minbuza.nl to make an appointment at the embassy, within 30 days, to receive your activation code. When going to your appointment, be sure to have your service desk code, your Dutch passport or identity card, and your Citizens Service Number (BSN). Once you have the activation code, you can activate your DigiD at  www.digid.nl.
There are a couple of things to keep in mind. DigiD is a username and a password, not a number.  You will need to be keep the username and passwordsecure. If you lose it, you will have to apply all over again. For more information, visit the FAQ page of DigiD.

Elfstedentocht bij de Oranjebloesem
Op zaterdag 20 februari hebben we onze winteractiviteit weer gehouden en dit jaar was het Tree Tops Park de locatie voor de Elfstedentocht. Deze keer niet per schaats maar al lopend/hinkelend/ rennend en kruipend bezochten de kinderen en ouders 11 steden in Nederland en België. Het weer werkte mee...geen zonnetje, sterk windje...je kon het Nederlandse weer voelen :-).

In de ochtend hadden de oudste kinderen een presentatie gegeven over een van de gekozen steden en hebben ze weer eens de namen van de provincies bestudeerd. Hoe heette die ook alweer, helemaal onder in de hoek? Was het Noord Holland of Limburg? Na een heerlijke lunch, begon de warming up. Dat moest ook wel, want het was een lange tocht langs 11 steden.

Bij iedere stad werden spelletjes gespeeld; veel
spelletjes hadden te maken met de stad zelf. Zo hadden we verkleden en polonaise lopen in Maastricht, de Martinitoren bouwen in Groningen, donut happen (de Amerikaanse versie van Belgische wafels en Limburgse vlaai) in Vaals, windmolens estafette in Kinderdijk, kaas dragen en kaas eten in Gouda, om er  maar een paar te noemen. Na afloop was er voor ieder kind een medaille. 

Het onderwijsteam heeft weer een geslaagde middag neergezet. Super bedankt! Ook bedankt alle ouders voor het brengen van de kinderen en het helpen tijdens de middag en vooral bedankt voor de gezelligheid die jullie meebrachten. 

Op naar het volgende culturele festival, Koningsdag op zaterdag 30 april!


In Memoriam: Kersen de Jong
Manalapan Florida
13 March 1950 - 17 February 2016

Last Wednesday on his favorite island Hawaii, Kersen de Jong passed away. While enjoying a wonderful holiday he suffered unfortunately from another stroke on the way to the hospital. He died peacefully with his loved ones around him. Kersen lived a remarkable and a tough life which he took in stride. With his death we lost an extraordinary person. Throughout his life he stood up for the weak, the subordinated and disabled people. Literally removing and fighting every obstacle that stood in his way and enjoying life at its best. He created a platform and if necessary a podium for many to perform on, and he would enjoy every moment preparing the way. 

As a boss he could be hard, strong minded and stubborn. But never harder on anybody than on himself. Always seeking the opportunities, focused on the positive and keeping his eyes on the goal. When taking on big fundraising events he was not fearing to take the risks, but challenged to raise large financial support for good causes. He committed himself also personally to make a difference in many lives. We surely lost a great man who will be remembered by many.  

Phil, our hearts go out to you and your friends and family. 

To honor Kersen, Phil has asked us to encourage everyone who knew Kersen to write a short story about a remarkable event or encounter with Kersen. Photos are also welcome. Al stories will be brought together in a small book. There is also an online memorial page

Please send your story to erik@we2international.com before Saturday the 5th of March.

Welkom nieuwe leden!
De volgende mensen zijn sinds kort lid geworden van de N.A.S.F:
 

Peter, Ariany & Peter Brolmann
Alexandra, Dirk, Samantha & Sophia de Groen           
Ben, Virginia, Isabella & Daniella Jansen - Escobar 
Gert Rotgans                                    
Ramon, Karin, Ruben & Romee von Schukkmann    
Guido, Myrna, Julieta & Emilio Kamps       

Welkom bij de club!
Verjaardagen leden - maart


Alle informatie uit deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website: www.dutchclubsouthflorida.com.
Volg ons via Social Media en blijf op de hoogte van onze activiteiten en kom in contact met andere leden!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2015 | N.A.S.F. All rights reserved.

Our mailing address is:
info@dutchclubsouthflorida.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences