Copy
Nieuwsbrief - Informatie van het A.Z. St.-Dimpna
  December 2015  
 

Digitaal hoogstandje moet levens redden

Het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel gebruikt als eerste ziekenhuis in Vlaanderen een apparaat dat vitale patiëntenparameters meet en onmiddellijk draadloos doorstuurt naar het elektronisch patiëntendossier. Het toestel verhoogt de patiëntenveiligheid en zorgt voor tijdswinst op cruciale momenten.

> lees meer
 
 

Multidisciplinaire aanpak voor prothesen stelt patiënten gerust

Een heup- of knieprothese is voor de patiënt en zijn familie een ingrijpend gegeven dat tal van vragen oproept. Om de patiënt optimaal te begeleiden, organiseert de dienst Orthopedie een Infosessie Heup en Knie. De sessie vindt om de twee weken plaats en wordt multidisciplinair opgevat. Tal van diensten werken eraan mee.

> lees meer
 
 

Nieuwe operatietechniek voor beenbreuken verkleint kans op kniepijn

De dienst Orthopedische heelkunde en Traumatologie behandelt veel breuken aan het onderbeen. Sinds kort gebeurt dit met een nieuwe operatietechniek, waarbij de nagel langs een andere weg in het bot wordt aangebracht. De nieuwe techniek vergemakkelijkt het op zijn plaats zetten van de breuk en verkleint de kans op kniepijn achteraf.

> lees meer
 
 

Actueel medicatieschema maakt gebruik van geneesmiddelen veiliger

Het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel is gestart met het pilootproject ‘Actueel medicatieschema’. Het project speelt in op de digitale evolutie in het veilig delen van patiëntengegevens tussen de eerste- en tweedelijnszorg. Het ziekenhuis werkt hiervoor samen met de huisartsen en apothekers in de regio.

> lees meer
 
 

Afdeling Hematologie – Oncologie blijft groeien

In het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel is de afdeling Hematologie – Oncologie een van de groeipolen. De samenwerking met het UZA en het Iridium Kankernetwerk zet de groei van de dienst kracht bij. Met de komst van een nieuwe hematologe wordt ook de intensieve hematologie in ons ziekenhuis verder uitgebouwd.

> lees meer
 
 

Empathie in gezondheidszorg  kan burn-outs tegengaan

In de omgang met mensen en het maatschappelijk functioneren is empathie een essentiële component. Empathie geldt niet alleen als een teken van emotionele intelligentie en geestelijke gezondheid. Onderzoek toont ook aan dat empathie in de gezondheidszorg kan helpen om burn-outs tegen te gaan.

> lees meer
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp