Copy
Nieuwsbrief - Informatie van het A.Z. St.-Dimpna
  APRIL 2015  
 
Borstcentrum Zuiderkempen kan mooie cijfers voorleggen

Om objectief zicht te krijgen op de resultaten en de geleverde kwaliteit van onze patiëntenzorg, heeft het A.Z. St.-Dimpna deelgenomen aan het Vlaamse indicatoren-project voor patiënten en professionals voor het domein ‘Oncologie: invasieve borstkanker’. De resultaten zijn intussen bekend. Het Borstcentrum Zuiderkempen van het A.Z. St.-Dimpna kan mooie cijfers voorleggen.

> lees meer
 
 
 

A.Z. St.-Dimpna treedt toe tot het Iridium Kankernetwerk

Het A.Z. St.-Dimpna is sinds januari 2015 aangesloten bij het Iridium Kankernetwerk. Daarin wordt de patiënt met kanker multidisciplinair opgevangen door artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam. Het netwerk werd opgericht door de GZA-ziekenhuizen, A.Z. Klina, A.Z. Nikolaas, A.Z. Monica en A.Z. Sint-Jozef Malle. Ook het UZA maakt er deel van uit. Daarmee is het Iridium Kankernetwerk het grootste medisch-wetenschappelijke kankernetwerk van België.

> lees meer
 
 

Minder straling en hogere beeldkwaliteit met nieuwe scanner op Nucleaire Geneeskunde

 

De dienst Nucleaire Geneeskunde van het A.Z. St.-Dimpna heeft een gloednieuwe low dose SPECT/CT-scanner in gebruik genomen. De GE Discovery 670 Pro combineert een optimale diagnostische beeldkwaliteit met een zeer lage stralingsdosis. Het A.Z. St.-Dimpna is het eerste en voorlopig enige ziekenhuis in de Benelux dat deze scanner gebruikt.

> lees meer
 
 

Stakeholdersoverleg leidt tot betere communicatie en hogere zorgkwaliteit

Het Stakeholdersoverleg A.Z. St.-Dimpna Geel is een belangrijk project voor ons ziekenhuis. Externe partnerorganisaties voeren een dialoog met leden van het ziekenhuis rond welomschreven thema’s. Het overleg moet leiden tot betere communicatie en hogere zorgkwaliteit.
> lees meer
 
 

Nieuwe niersteenvergruizer maakt behandeling zonder verdoving mogelijk

Binnenkort neemt de dienst Urologie van het A.Z. St.-Dimpna een niersteenvergruizer in gebruik. Het toestel wordt aangewend voor de behandeling van nier- en ureterstenen via vergruizing door middel van geluidsgolven. De behandeling is mogelijk zonder verdoving en kan dus ambulant gebeuren.

> lees meer
 
 
 

Dienst Radiologie neemt nieuw Dexa-toestel in gebruik

De Dienst Radiologie beschikt sinds kort over een nieuw Dexa-toestel. Het wordt gebruikt voor botdensiteitmetingen, waarmee osteoporose vroegtijdig kan worden opgespoord. Het nieuwe toestel kan ook het percentage vetweefsel, spierweefsel en botweefsel in het lichaam bepalen. Aan de hand daarvan is aangepast voedingsadvies mogelijk.

> lees meer
 
 

A.Z. St.-Dimpna innoveert met Parkinson-revalidatie

In overleg met de Vlaamse Parkinsonliga is het A.Z. St.-Dimpna gestart met een innoverend 12-wekenconcept voor de revalidatie van Parkinson-patiënten. Hierbij komt de totale problematiek van de ziekte aan bod. Mogelijke oplossingen worden ingeoefend met de patiënten en hun zorgpartners.
> lees meer
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp