Copy
Nieuwsbrief - Informatie van het A.Z. St.-Dimpna
  juli 2016  
 

Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel scoort sterk in onderzoek naar longchirurgie

Ons ziekenhuis kan uitstekende resultaten voorleggen voor thorax- en longchirurgie. Dat blijkt uit recente kwaliteitscontroles die de overheid bij de Vlaamse ziekenhuizen heeft uitgevoerd. De resultaten van de controles werden gepubliceerd in De Standaard en De Tijd. Longkankerpatiënten die in aanmerking komen voor curatieve longchirurgie, hebben in Geel de allerbeste kansen op een volledige genezing.

> lees meer
 
 
 

Project voor Parkinsonrevalidatie internationaal erkend

Sinds vorig jaar organiseert ons ziekenhuis een revalidatieprogramma dat zich specifiek richt tot Parkinsonpatiënten. Het gaat om een multidisciplinair oefenprogramma waarin patiënten twaalf weken lang in groep aan de slag gaan. Het project werd bekroond door het Ondersteunings- en Kenniscentrum Ergotherapie en werd voorgesteld op een internationaal congres voor ergotherapeuten in het Ierse Galway.

> lees meer
 
 

Nieuwe procedure stroomlijnt medicatiebeheer

 

In de dagelijkse werking van een ziekenhuis is medicatiebeheer een cruciaal gegeven. Ons ziekenhuis heeft het hele medicatiegebeuren onder de loep genomen om een en ander te optimaliseren. Resultaat: een hele reeks aanpassingen die de risico’s verkleinen en de efficiëntie vergroten. Het project werd voorgesteld op de Netwerkdag van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg en werd daar enthousiast onthaald.

> lees meer
 
 

Aanpak op maat zet zorg voor mama en kind thuis verder

De laatste maanden is er veel te doen geweest over de verblijfsduur van een pas bevallen moeder op de materniteit. Samen met de gynaecologen en de kinderartsen van ons ziekenhuis zijn we gaan nadenken over de vraag hoe we de zorg voor onze zwangere en pas bevallen mama’s kunnen optimaliseren. Uit die denkoefening, en na overleg hierover met de huisartsen, is een nieuw zorgmodel gegroeid.

> lees meer
 
 

Holmium-YAG laser vergruist nier- en urinewegstenen via uretero-renoscopische weg

De technologische evolutie heeft de therapeutische benadering van nier- en urinewegstenen grondig veranderd. Naast de niersteenvergruizer is er ook de uretero-renoscopie, al dan niet met vergruizing. Bij die techniek is het gebruik van de Holmium-YAG laser in opmars. Uit onderzoek blijkt dat de behandeling uitermate efficiënt is bij elke soort nier- of urinewegsteen, met om het even welke chemische samenstelling.

> lees meer
 
 
 

Voetkliniek biedt multidisciplinaire aanpak

Vaak raken mensen met voetproblemen de weg kwijt in de gezondheidszorg. Omdat de problematiek complex is, gaan ze van de ene naar de andere specialiteit, op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Zo gaat er kostbare tijd verloren en worden de risico’s op complicaties alsmaar groter. Met de voetkliniek wil ons ziekenhuis deze problematiek efficiënter aanpakken.

> lees meer
 
 

Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel krijgt nieuwe Algemeen Directeur

Dr. Marnix Goethals wordt de nieuwe Algemeen Directeur van het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel. Dokter Goethals volgt Willy Verbraeken op, die eind dit jaar met pensioen gaat. Dr. Goethals heeft als specialist cardiologie een lange staat van dienst in tal van leidinggevende functies. Hij treedt op 1 augustus in dienst van het ziekenhuis en zal in het najaar de functie van Algemeen Directeur opnemen.

> lees meer
 
 
Email Marketing Powered by MailChimp