Copy
Kunstschooldag[en] 2016
Bijna 7.000 8e-groepers en begeleiders dwars door Amsterdam

Wat waren het mooie dagen, de zonnige donderdag 17 en de wat grijzere vrijdag 18 maart. Vrolijke, blije 8e-groepers over de grachten, door de straten, in Noord, in Oost, in Zuidoost, in het Centrum, in Zuid. Overal kwam je ze tegen! Op weg naar de bewegende steen in de Appel, de Koning van Katoren in Frascati, Noordje in Amsterdam Noord, het optreden van de Jeugdtheaterschool in het Bijlmerparktheater, Skinto in een overvolle Melkweg, Bokoesam in een zinderend Paradiso, Mozart in het Marionettentheater. En naar al die andere bijzondere voorstellingen, films, concerten, mooie exposities, prachtige musea, aantrekkelijke workshops. Het overzicht met alle deelnemende instellingen, inclusief nieuwe filmpjes, is ook in deze nieuwsbrief opgenomen. Om alles nog eens te herbeleven. Om inspiratie op te doen, voor het geval er nog een gelegenheid komt om met de kinderen op stap te gaan. En om uit te kijken naar de volgende editie van de Kunstschooldag[en], de 30e!

In deze nieuwsbrief, bestemd voor alle KSD-gangers en geïnteresseerden, filmpjes van Silas die Bokoesam heeft geïnterviewd, van Sophia en Senna die twee danseressen hebben ondervraagd, van Meester Kevin en zijn 8e-groepers en van een bezoekertje van de Kunstschooldag[en].
Wist u dat RTVNH  tijdens de Kunstschooldag[en] rechtstreeks heeft uitgezonden vanuit Muziekschool Noord toen de Garde Grenadiers en Jagers optraden? Klik hier om de uitzending te beluisteren.

We nemen we nog geen afscheid. Dat doen we in de allerlaatste nieuwsbrief die in de dagen na Pasen zal verschijnen. Dan zullen we echt afscheid nemen, van de vier reporters, van meester Kevin en zijn 8e-groepers, én van alle Kunstschooldag[en] 2016-gangers, instellingen, stagiaires, vrijwilligers, medewerkers en geïnteresseerden. Houd de mailbox dus nog even goed in de gaten!
 
Kunstschooldag[en] 2016
Kunstschooldag[en] door de ogen van...
...onze razende reporters!


Silas kwam, zag en overwon in Paradiso: Bokoesam kreeg tijdens het interview zijn beat te horen! Check Silas' filmpje!

Senna en Sophia waren in DeLaMar en interviewden twee danseressen van de Amsterdam Urban Dance Company. Klik en kijk!

Anna zag
De Dansers in de Dansmakers. In de volgende nieuwsbrief haar verhaal.
Kunstschooldag[en] 2016

 
Kunstschooldag[en] 2016
Meester Kevin en zijn 8e-groepers op pad
Episode 4

De 8e-groepers van meester Kevin trekken dwars door 'de stad waar alles kan': van het Rembrandthuis via het Scheepvaartmuseum naar het Bijlmerparktheater in Zuidoost. Geniet van de laatste episode van 'De weg naar KSD 2016'!
Herinneringen rijker
In deze laatste editie voor deze Kunstschooldag-nieuwsbrief blikken wij terug op onze Kunstschooldag van vrijdag 18 maart. Wat was deze dag leuk, gezellig en leerzaam! Door het afwisselende programma sloten de bezoeken aan de verschillende kunstinstellingen goed aan op de leerlijnen waar wij in de klas mee hebben gewerkt. Met ons bezoek aan het Rembrandthuis hebben wij het leven van deze befaamde schilder nader bekeken, onderzocht en geanalyseerd. De schilderijen van Rembrandt komen tot leven met een bezoek aan dit museum. Daarna banjeren door het Amsterdamse centrum richting het Scheepsvaartmuseum. Lopen van de ene kunstinstelling naar de andere geeft een helder beeld hoe leuk deze kinderen met elkaar omgaan en hoe sociaal deze groep acht is. In het Scheepsvaartmuseum mag een bezoek aan het grote VOC schip niet ontbreken, dus deze ‘must see’ kunnen wij van ons ‘to do’ list afstrepen. Tot slot een bezoek aan het Bijlmerparktheater; een mooi theater in hartje Amsterdam Zuidoost. Een prachtige en gevarieerde voorstelling was voor ons een mooie afsluiter van deze dag. 
 
Via deze nieuwsbrief wil ik dan ook de organisatie van Kunstschooldag[en] 2016 bedanken voor mooie dagen waar op wij vele herinneringen hebben kunnen maken. Daarnaast bedank ik mijn groep acht leerlingen voor hun inbreng, hun leergierigheid en hun bijdrage aan Kunstschooldag 2016 en de verschillende (film)edities die in de nieuwsbrief verschenen zijn. Ook een bedankje aan jullie, de lezers en kijkers van onze stukken, mag niet ontbreken, dus bij deze: bedankt!
 
Ik eindig deze laatste editie van onze filmreeks met een quote uit het lied 'Amsterdam' (Maggie MacNeal). Omdat deze tekst voor mij de bijdrage van Kunstschooldag aan de ontwikkeling van kinderen weerspiegelt, hopelijk deelt u deze visie met mij. 
 
"Waar in de wereld je ook bent
Je denkt terug aan dat moment
En weet niet waar je het van kent
Maar opeens herinner je je weer
Er was een eindeloze sfeer
En die is er telkens weer"

 
Wellicht tot ziens,

Meester Kevin
16de Montessorischool Amsterdam

 
Kunstschooldag[en] 2016
Kunstschooldag[en]-deelnemer
Na het bezoek aan het Persmuseum


Over verschillende kranten, hoe oud ze zijn en hoe ze worden gemaakt en over het spelletje dat jammer genoeg niet werd gewonnen. 'En toen gingen we alweer weg!'
 
Kunstschooldag[en] 2016 bedankt alle instellingen en artiesten!
TOEGIFT: nog één maal de locaties en (veelal) nieuwe filmpjes


Allard Pierson - Welkom bij de Romeinen
Amsterdam Museum - Spelletje in Het Kleine Weeshuis
Amsterdams Marionetten Theater - Jonge Mozart speelt piano
de Appel arts centre - Filmpje kunstenares Saskia Noor van Imhoff
Bijbels Museum - Holy Shit met Sebastiaan Labrie: Hindoe-feest
Bijlmer Parktheater - Eind goed, al goed
Centrum Beeldende Kunst ZO - Kunstenares Jikke van Loon en haar Anton de Kom monument  
Dansmakers Amsterdam - Tetris, een filmpje
DeLaMar Theater - Amsterdam Urban Dance Company 2013 Carré
EYE Filmmuseum - Programma HAFF Junior                        
Frascati - Koning van Katoren
De KHL - De Hond van Oost (het filmpje)                      
De Kleine Komedie - Hakims Poepshow
Koninklijk Paleis Amsterdam - Filmpje
Kriterion - Lydia blijft en One Happy Day
vertoond tijdens de Kunstschooldag[en]
Melkweg The Max - Skinto en Stepherd met Kind
Museum Van Loon - Kleding in de Gouden Eeuw
Museum Werf ‘t Kromhout - Saillied 2015                     
Muziekschool Amsterdam Noord - Garde Grenadiers en Jagers
Nationale Opera & Ballet - Rondleiding
NedPhO-Koepel - Slagwerkinstrumenten in beeld
Science Center NEMO - Zoveel te zien, zoveel te doen
De Nieuwe Kerk - In beeld
Noordjes Kazerne Z
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder - Vanwaar die rare naam?
Oosterkerk - De Hond van Oost (het verhaal)
oude kerk - Filmpje over de Oude Kerk
Paradiso - 150 KM met Bokoesam            
Persmuseum - 100 jaar Persmuseum!                
Rembrandthuis - Filmpje over het Rembrandthuis
Rijksmuseum -
Filmpje over het Rijksmuseum
Het Scheepvaartmuseum - Meevaren op een VOC-schip
Splendor - Filmpje Little Elephant
Stadsschouwburg Amsterdam - Rondleiding
Stedelijk Museum Amsterdam - De Stijl
Tropenmuseum Amsterdam - Samen naar ZieZo
Verzetsmuseum Amsterdam - Keuzes tijdens in oorlogstijd
Kunstschooldag[en] sociaal
Volg ons!

Er zijn nog veel meer filmpjes, foto's en verhalen! Alles zien? Vele wegen leiden naar Kunstschooldag[en]! Ga naar onze website, bezoek ons YouTube-kanaal en vergeet onze Facebookpagina niet!
 
Team Kunstschooldag[en] 2016
Moe maar voldaan!

Jos van Duijn, Annemieke Baauw, Marian Dors én stagiaire Joy Smit hebben ongelooflijk genoten van de Kunstschooldag[en] 2016! 'Lange maar zeer leuke dagen!', zoals Jos na afloop tijdens de KSD-borrel in DeLaMar zei. Inmiddels hebben ze alweer geschakeld. 2016 is achter de rug, de eerste stappen richting 2017 zijn gezet.

Om volgend jaar opnieuw twee mooie dagen te kunnen organiseren zijn suggesties, opmerkingen en ervaringen van de 8e-groepers en hun begeleiders heel erg welkom. Deel ze met het team! Stuur een e-mail naar info@kunstschooldag.nl of bel woensdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, 020-6220183.

 
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp