Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

Ouderen Songfestival 2017
Kennismaken en meer

Zo gauw de kennismaking met pianist en muzikaal leider Kees van Zantwijk voor de deur staat, is de nieuwe editie van het Ouderen Songfestival een feit. Deze week is het zover. Dinsdag 8 augustus komen alle deelnemers die zich aangemeld hebben naar Muziekschool Amsterdam Noord. Samen met Kees wordt alles wat met het optreden te maken heeft onder de loep genomen: de keuze van het lied, de toonhoogte, de tempi, de presentatie. Kortom, niets wordt aan het toeval overgelaten. Opdat de deelnemer met nog meer plezier en zelfvertrouwen de voorronde in gaat. 

Drie weken na de kennismaking start de periode van de voorrondes (zie verder). Een maand lang trekt de OSF-karavaan door het land. Tien dagen na de laatste voorronde starten de halve finales, op zondag 15 oktober in Theater aan de Slinger te Houten en op zondag 22 oktober in Posthuis Theater te Heerenveen. Gevolgd door de Grande Finale op zaterdag 18 november in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

In deze nieuwsbrief alles over de planning van het OSF, een terugblik op de Grande Finale 2015 en nogmaals, voor alle nieuwkomers, de schijnwerpers op artistiek leider Kees van Zantwijk.

Al lopen de voorrondes flink vol, voor enkele locaties kunt u zich nog inschrijven. Wilt u of uw zingende buur, vriend(in), slager, zus, broer, kennis, moeder, vader van 55 of ouder graag meedoen? Aarzel niet langer en schrijf nu hier in. 

Kennismaking 2017
Goede voorbereiding is het halve werk

Hieronder alle deelnemers die zich hebben opgegeven voor de OSF-Kennismaking 2017 op dinsdag 8 augustus in Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10.

Komt uw naam in de lijst niet voor, maar heeft u zich wel aangemeld? Neem dan contact op, 020 - 622 01 83. Had u erbij willen zijn, maar heeft u niets doorgegeven? Dan moeten wij u helaas teleurstellen. Het maximum aantal kennismakingen is bereikt.

 
Anna Benjemins Heleen Butijn
Adriaan Kok Henriëtte van der Bend
Anita de Wit Inna Tischenko
Anita van der Donk Jessica Erdsleck
Anja Leek John Spoel
Anna Stoop Margriet Callenbach
Anne Wirix Martin Döbelman
Corrie van den Oever Olga Bakker
Dirk aan ‘t Rot Peter de Graaf
Fenny Meijer Rolf Sandmann
Fons Klaren Ronald Samwel
Fred van der Meij Sara Suvaal
Gerard Kerkhof Soewi Tuast
Gerda Bruining Trea van Leeuwen
Gerda Klok Wil Gorres-Oudshoorn
Guido Lamm Wim van de Ven

Voorrondes 2017
Data en locaties 
 1. zondag 3 september Leo Polakhuis
  Saaftingestraat 8, 1069 BW Amsterdam
 2. donderdag 7 september Het Mennistenerf
  H. Gerhardstraat 77, 1502 CC Zaandam
 3. zondag 10 september Sint Jan Baptist
  Neerstraat 1, 6071 JJ Swalmen
 4. donderdag 14 september Verpleeghuis Vreugdehof
  De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam
 5. zondag 17 september Evean Twiskehuis
  Watermanstraat 2, 1033 AN Amsterdam
 6. donderdag 21 september Randerode
  Zuster Meyboomlaan 10, 7334 DV Apeldoorn
  (onder voorbehoud)
 7. zaterdag 23 september Woonzorgcentrum Wijndaelercentrum
  Catharina van Rennesstraat 8, 2551 GM Den Haag
 8. donderdag 28 september Jaap van Praaghuis
  Rietgorsplein 1, 1444 TA Purmerend
 9. zondag 1 oktober Verpleeghuis De Venser
  Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
 10. donderdag 5 oktober Leppehiem
  Leppedyk 37, 8491 GJ Akkrum
Aanvang alle voorrondes 14.00 uur
Van Voorrondes naar Grande Finale
Hoe werkt het?

Voor alle nieuwkomers en potentiële deelnemers nogmaals het OSF-stappenplan.

Deelname:

Deelname is gratis. De minimum leeftijd 55 jaar. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald, maar de uitvoering gebeurt uitsluitend met begeleiding van onze pianist Kees van Zantwijk. Inschrijven via www.ouderensongfestival.nl.

Let op! Meegedaan in 2016 en dit jaar weer van zins mee te doen? Dan voldoet een kort berichtje aan Jos: jos@stichtingjam.nl of 020 - 622 01 83.

Kennismaking:
Voordat het evenement van start gaat, eerst aanstaande dinsdag 8 augustus de kennismaking met artistiek leider Kees van Zantwijk. Let op, iedere deelnemer is van harte welkom, maar aanmelden is verplicht. Stuur een mail naar jos@stichtingjam.nl. Geen bevestiging van uw aanmelding ontvangen? Bel 020 - 622 01 83.

Voorronde:
Er zijn tien voorrondes verspreid over het hele land. Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum / -locatie opgeven, maar vol = vol. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de halve finale. Uit de voorrondes komen 32 halve finalisten voort.

Halve finale:
Er zijn twee halve finales. Deze worden gehouden in plaatsen buiten Amsterdam. Per halve finale blijven 8 deelnemers over die doorgaan naar de Grande Finale.

Grande Finale:
De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Er zijn drie verschillende prijzen: de vakjuryprijs, de Hans Martinusse-publieksprijs en de internetprijs.
 
Verloop voorrondes / halve finale / Grande Finale:
9.30-10.00 uur:
Inloop deelnemers - ontvangst met kopje koffie/thee en/of glas water.
10.00 uur:
Aanvang repetitie/doorloop, deze verloopt volgens de volgorde van het programma - U praat het lied door (toonhoogte/tempo) met pianist Kees van Zantwijk - Daarna zingt u het lied achter de microfoon (nodig voor opnames).
Circa 12.15 uur: 
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers en crew.
14.00 uur:
Start optreden voor publiek en jury.
Pauze:
Zo gauw alle liedjes zijn gezongen gaat de jury in beraad.
Na de pauze:
De voorzitter spreekt iedere deelnemer namens de jury kort toe - Daarna vertelt hij wie door is naar de halve finale / wie de winnaars van de Grande Finale zijn.
Afsluiting met slotlied:
Tijdens de voorrondes en de halve finale bepaalt muzikaal leider Kees van Zantwijk wie het slotlied zingt, tijdens de Grande Finale bepaalt het publiek.
Circa 16.30 uur:
Einde voorstelling.

Het OSF is behalve een gezellig festival voor de ware muziekliefhebber ook een competitie. Iedereen krijgt de kans om minimaal één maal op te treden. Maar weet dat slechts een deel doorgaat naar de volgende ronde... Geniet daarom van het moment!
Ouderen Songfestival 2015

Terugblik
Grande Finale 2015 in beeld

De Grande Finale wordt ieder jaar opgenomen en uitgezonden. In voorgaande nieuwsbrief werd verwezen naar de Grande Finale 2016. Deze keer kunt u kijken naar de Grande Finale van 2015. Net zoals in 2016 vond ook deze finale in het DeLaMar Theater plaats. Kijk, luister en geniet!

Even voorstellen!
Artistiek leider en pianist Ouderen Songfestival

In de vorige nieuwsbrief is hij al in de schijnwerpers gezet. Nu zich zoveel nieuwkomers hebben aangediend, nogmaals aandacht voor pianist Kees van Zantwijk. Opdat ook zij weten wie dit muzikale brein is. Als artistiek leider van het Ouderen Songfestval, sinds 2004, is Kees de steun en toeverlaat van alle deelnemers. Vanaf de allereerste voorrondes tot en met de Grande Finale begeleidt hij alle zangers en zangeressen. Hij schrijft de arrangementen, voorziet de deelnemers van de nodige muzikale en artistieke adviezen, stelt in nauw overleg met Jos van Duijn het programma van alle rondes samen en zorgt samen met zijn OSF-Combo voor een feestelijke afsluitende Grande Finale. Als uitvoerend artiest vertolkt Kees onder andere het oeuvre van Bertold Brecht, maakt hij muziektheatrale programma's en is hij een veelgevraagd begeleider van theater- en musicalaudities. Kortom, Kees voelt als geen ander aan wat de OSF-deelnemers nodig hebben!

Contactpersoon Ouderen Songfestival
Jos van Duijn, sinds jaar en dag het gezicht van OSF

Jos staat open voor al uw vragen, opmerkingen en suggesties. Mail hem, jos@stichtingjam.nl, of bel, 020 - 622 01 83. Jos is bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 15 uur.

Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!

Al zesentwintig jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2017 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp