Copy

Ouderen Songfestival 2019
De voorrondes naderen...

Het Ouderen Songfestival 2019 nadert. Velen hebben zich als deelnemer via www.ouderensongfestival.nl al aangemeld. Heeft u dat nog niet gedaan, klik dan hier en schrijf u snel in.

Op de site zijn alle data (op één voorronde-datum na) gepubliceerd: de kennismaking voor nieuwkomers met Kees van Zantwijk op donderdag 15 augustus of woensdag 25 september; de voorrondes van half september tot eind oktober (zie verder); de prefinales op zondag 27 oktober in Theater aan de Slinger Houten, op zondag 3 november in Theater de Speeldoos Vught en op zondag 10 november in Posthuis Theater Heerenveen; en de uiteindelijke Grande Finale op zaterdag 7 december in het DeLaMar Theater Amsterdam.

In deze nieuwsbrief alles over de planning van het OSF en hoe u kunt zorgen dat u meedoet. Verder een terugblik op de Grande Finale 2018, aandacht voor de Tour de Chant die momenteel door Amsterdam trekt, en, voor hen die voor het eerst meedoen, alvast een kennismaking met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk.

Vergeet u niet op tijd in te schrijven voor het Ouderen Songfestival 2019? Dat kan hier. Mocht u zelf niet mee willen doen, maar heeft u een zingende buur, vriend(in), zus, broer, kennis, moeder, vader ouder dan 55? Nodig ze namens ons uit om deel te nemen aan dit muzikale festijn. Of... meld ze gewoon meteen maar aan. Dan zorgen wij voor de rest.
Van voorrondes naar Grande Finale
Hoe werkt het?

Deelname:
Deelname is gratis. De minimum leeftijd 55 jaar. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald. Ieder muziekgenre is mogelijk. Alle deelnemers worden tijdens de voorrondes begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Tijdens de prefinales en de Grande Finale gebeurt dit door het OSF-combo c.q. OSF-orkest die beide onder zijn leiding staan. Inschrijven kan hier

Kennismaking
Neemt u voor het eerst deel aan het Ouderen Songfestival of wilt u, ook als u al eens hebt meegedaan, advies over de definitieve keuze van uw lied? Kom naar een van de Kennismakingsdagen. U krijgt dan de gelegenheid om met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk uw lied kort door te nemen, de toonsoort te bepalen, etc. Er zijn dit jaar twee Kennismakingen: donderdag 15 augustus in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord en woensdag 25 september in De Hofkamer in Leeuwarden.


NB Om aan het festival deel te nemen is kennismaken niet noodzakelijk. Maar wilt u van de mogelijkheid gebruik maken, dan is reserveren wel noodzakelijk. Meldt u zich hier aan. Op basis van het aantal inschrijvingen wordt u op een specifiek tijdstip ingedeeld. Daarover wordt u in de week voor de Kennismaking geïnformeerd.

Voorronde
Er zijn tien voorrondes verspreid door het land. Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum/-locatie opgeven, maar let op, vol is vol.
De winnaars van de voorrondes gaan door naar de prefinale. Uit de voorrondes komen 48 prefinalisten voort. Dat komt neer op een gemiddelde van 4 à 5 prefinalisten per voorronde. Dat kunnen er, afhankelijk van het niveau, de ene keer iets meer, de andere keer iets minder zijn. Hoeveel en welke zangers er doorgaan wordt telkens bepaald door de jury onder leiding van Ben Lansink.

Prefinale
In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn er deze editie voor de allereerste keer drie prefinales. Dit biedt meer kandidaten de kans om door te stomen naar de finale. De prefinales worden gehouden in Houten, Vught en Heerenveen. Per prefinale worden door de jury vijf finalisten aangewezen. Naar de Grande Finale gaan echter zestien finalisten. De zestiende finalist wordt na de laatste prefinale in Heerenveen bekend gemaakt door artistiek leider Kees van Zantwijk. Hij reikt de wildcard uit aan degene die in zijn optiek een plaats in de Grande Finale waard is.

Grande Finale:
De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Er zijn drie verschillende prijzen: de vakjuryprijs, de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs en de internetprijs.
 
Verloop voorrondes / prefinales / Grande Finale:
9.30-10.00 uur
Ontvangst deelnemers met kopje koffie/thee.

10.00 uur
Aanvang repetitie/soundcheck. Deze verloopt volgens de volgorde van het programma. U neemt eerst bij de piano uw lied door met Kees van Zantwijk (voorronde), daarna zingt u het achter de microfoon.

Circa 12.15 uur
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers en crew.

14.00 uur
Start optreden voor publiek en jury.

Pauze
Nadat alle kandidaten hebben opgetreden, breekt voor het publiek de pauze aan en gaat de jury in beraad.

Na de pauze
De juryvoorzitter spreekt iedere deelnemer kort toe. Daarna onthult hij wie door zijn naar de volgende ronde (voorrondes en prefinales) / wie de winnaars zijn (Grande Finale).

Afsluiting met lied
De voorrondes en prefinales worden na de juryuitspraak afgesloten door de kandidaat die door muzikaal leider Kees van Zantwijk is aangewezen om zijn/haar lied nogmaals ten gehore te brengen. De afsluiting van de Grande Finale gebeurt door de winnaar van de vakjuryprijs die zijn of haar lied nogmaals mag uitvoeren.

Circa 16.30 uur
Einde voorstelling.

Wat er ook gebeurt...
Het OSF is behalve een gezellig festival voor de ware muziekliefhebber ook een competitie. Dit houdt in dat niet iedereen door kan naar de volgende ronde... Geniet daarom van het moment en van elkaar!
Start Ouderen Songfestival 2019
Data en locaties voorrondes
 1. donderdag 19 september Wissehaege
  Herman Gorterlaan 4, 5644 SX Eindhoven
 2. donderdag 26 september Jaap van Praaghuis
  Rietgorsplein 1, 1444 TA Purmerend
 3. vrijdag 27 september De Flesseman
  Nieuwmarkt 77 1011 MA Amsterdam
 4. woensdag 2 oktober Sint Jan Baptist
  Neerstraat 1, 6071 JJ Swalmen
 5. zondag 6 oktober Leo Polakhuis
  Saaftingestraat 8, 1069 BW Amsterdam
 6. woensdag 9 oktober Berchhiem
  Prins Bernhardstraat 74, 9251 GM Burgum
 7. zaterdag 12 oktober Odendael
  Odendael 1 5492 CT Sint-Oedenrode
 8. zaterdag 19 oktober De Klinker
  Borgerstraat 45 1053PB Amsterdam
 9. zondag 20 oktober Verpleeghuis De Venser
  Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
 10. De tiende locatie wordt binnenkort bekend gemaakt op www.ouderensongfestival.nl
Aanvang alle voorrondes 14.00 uur

Terugblik
Grande Finale 2018 in beeld
Op 8 december 2018 vond de Grande Finale van de 27e editie plaats in het DeLaMar Theater. Feestelijk was de middag, bruisend en spannend het concours! Met de dartele Dolly Bellefleur die vol enthousiasme en schwung presenteerde en met de zestien aan elkaar gewaagde artiesten die op hoog niveau presteerden.

Uit handen van de vakjury ontving een geëmotioneerde Bob Bullee de eerste vakjuryprijs voor zijn vertolking van Hey look, no crying. Machteld van der Gaag wist met Bruxelles zowel de tweede vakjury- als de internetprijs in de wacht te slepen. En Dries van der Heijden won de derde vakjuryprijs én de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs met zijn dramatische uitvoering van Ghetsemane.

Klik op het pijltje om de Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2018 terug te zien. 

Tour de Chant OSF 2019
OSF-deelnemers op tournee door Amsterdam
Van juli tot half september trekt een geselecteerde groep deelnemers van het Ouderen Songfestival in telkens wisselende samenstelling langs Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen. Buurtcentra worden aangedaan, bibliotheken, Huizen van de Wijk en de Buurt, een sociëteit, een festival; daar waar ouderen elkaar buitenshuis ontmoeten passeert de Tour om de ochtend, middag of avond muzikaal op te vrolijken. Vorig jaar eindigde iedere Tour tot groot plezier van het publiek én de zangers steevast met een vrolijk en uitgelaten Aan de Amsterdamse grachten. Dit jaar dachten we een ander eindlied te introduceren, maar... het publiek was ons voor... nog voordat de slotnoten waren ingezet, vroeg het om Aan de Amsterdamse grachten. De klant is koning...

Data en locaties, klik hier. Foto's, klik hier.

Even voorstellen
Artistiek leider en pianist Ouderen Songfestival
Sinds 2004 is pianist en artistiek leider Kees van Zantwijk verbonden aan het het Ouderen Songfestval. Vanaf de allereerste Kennismaking tot en met de Grande Finale begeleidt hij alle zangers en zangeressen. Hij schrijft de arrangementen, voorziet de kandidaten van de nodige muzikale en artistieke adviezen, stelt het programma van álle rondes samen en zorgt samen met zijn OSF-Orkest voor een feestelijke afsluitende Grande Finale. Als uitvoerend artiest vertolkte Kees onder andere het oeuvre van Bertolt Brecht, maakt hij muziektheatrale programma's, speelt hij samen met  professionele artiesten,  en is hij een veelgevraagd begeleider van theater- en musicalaudities. Ook voert hij het seniorenpopkoor Lust voor Life aan. Kees is een klassiek geschoolde, maar inmiddels meer dan all-round pianist, die door menig OSF-deelnemers op handen wordt gedragen. Voor velen een extra reden om deel te nemen aan het Ouderen Songfestival!
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2019 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp