Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

Jubileum Ouderen Songfestival
OSF bestaat 25 jaar!

Een speciale editie dit jaar: het Ouderen Songfestival bestaat 25 jaar! Er zijn deelnemers, zoals Fred van de Meij en Joop Kalthoff, die het allereerste begin van het toen nog typisch Amsterdamse festival hebben meegemaakt. Zij weten als geen ander dat het levenslied toen in het middelpunt van de belangstelling stond. Omringende gemeentes en provincies toonden met het verstrijken der jaren groeiende belangstelling. De organisatie voelde zich geroepen buiten de stadsgrenzen te treden. En zo groeide het OSF uit tot een landelijk evenement, met vele voorrondes in diverse provincies, twee halve finales buiten de hoofdstad en tot slot de Grande Finale in een Amsterdams theater. Ontelbare deelnemers, van Groningen tot Maastricht, hebben het festival inmiddels weten te vinden.

Wilt u in dit Jubileumjaar weer/ook meedoen?
Al zijn de voorrondes inmiddels van start gegaan, het is nog mogelijk deel te nemen aan het Ouderen Songfestival 2016. Het inschrijfformulier vindt u hier. Een e-mailtje sturen of bellen met contactpersoon Jos van Duijn kan ook, 020-6220183 (let op, Jos is tijdens de vakantie, 18juli t/m 26 augustus, telefonisch niet bereikbaar).

 

Ouderen Songfestival
Hoe werkt het?

Deelname:
Gratis - Minimum leeftijd 55 jaar - De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald, maar de uitvoering gebeurt uitsluitend met begeleiding van onze pianist Kees van Zantwijk - Inschrijven via www.ouderensongfestival.nl.

Voorrondes:
Er zijn 10 voorrondes verspreid over het hele land - Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum/locatie opgeven, maar vol = vol

Verloop voorrondes / halve finale / Grande Finale:
9.30-10.00 uur:
Inloop deelnemers - ontvangst met kopje koffie/thee en/of glas water.
10.00 uur:
Aanvang repetitie/doorloop, deze verloopt volgens volgorde van het programma - U praat het lied door (toonhoogte/tempo) met pianist Kees van Zantwijk - Daarna zingt u het lied achter de microfoon (nodig voor opnames) - Tijdens de voorrondes is er geen publiek aanwezig, de deelnemers kunnen, indien gewenst, na het zingen van het nummer weer vertrekken.
14.00 uur:
Einde voorronde.

Vervolg verloop halve finale / Grande Finale:
Circa 12.15 uur: 
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers.
14.00 uur:
Start optreden voor publiek en jury.
Pauze:
Als alle liedjes zijn gezongen - De jury gaat nu in beraad.
Na de pauze:
De voorzitter spreekt iedere deelnemer namens de jury kort toe - Daarna vertelt hij wie door is naar de halve finale / wie de winnaars van de Grande Finale zijn.
Afsluiting met slotlied:
Tijdens de halve finale bepaalt muzikaal leider Kees van Zantwijk wie het slotlied zingt, tijdens de Grande Finale bepaalt het publiek.
Circa 16.15 uur:
Einde voorstelling.

Wellicht ten overvloede :
Het OSF is behalve een gezellig festival voor de ware muziekliefhebber een wedstrijd. Dit houdt in dat niet iedereen door kan naar de volgende ronde...

 
Ouderen Songfestival
De oudste OSF-deelnemers aan het woord
Fred van de Meij (91) en Joop Kalthoff (90) memoreren
Ooit was het OSF een echt Amsterdams festival: een Jordanese die als tante Leen optrad, optredens in Carré, Kras en Frascati. Dat waren nog eens tijden volgens deze oude Mokummers!

 

Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!
Al 25 jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.

Vakantie Ouderen Songfestival
Kantoor gesloten 18 juli tot en met 26 augustus 2016
Jos van Duijn en de rest van de organisatie gaan op een welverdiende vakantie. Het kantoor zal daarom van maandag 18 juli tot en met vrijdag 26 augustus gesloten zijn. Heeft u in deze zomerperiode een prangende vraag dan wel opmerking, stuur een e-mail naar info@ouderensongfestival.nl. Na de vakantie zal onze reactie snel volgen.

Wij van het Ouderen Songfestival wensen u een fijne, zonnige en muzikale zomer!
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp