Copy
Kunstschooldag[en] 2016
Tasje KSD-2016 staat klaar!
De indeling is geschied, het programma voor alle groepen is bekend. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart kunnen de KSD-tasjes met de toegangskaarten, vervoersbewijzen en programmaboekje tussen 10.00 en 16.00 uur afgehaald worden op het kantoor van Stichting Jam Amsteldijk 126. Kom snel, zodat de voorpret kan beginnen: samen met de kinderen lezen over de instellingen en de activiteiten die jullie donderdag 17 of vrijdag 18 maart gaan bezoeken. Vergeet vooral ook niet de interviews! Aan het woord komen Rob van Waaijen, directeur Kunstschooldag[en], Max van Bossé, programmeur Paradiso en Maya Shanti Koldijk, singer-song writer, actrice, muzikant en bekend van Spangas.

In deze vierde nieuwsbrief de eerste verslagen van onze jonge KSD 2016-reporters, een nieuwe episode uit het schoolbestaan van meester Kevin en zijn 8e-groepers op weg naar de Kunstschooldag[en] én alle deelnemende instellingen op een rij.

De volgende nieuwsbrief verschijnt vlak voor de Kunstschooldag[en], op woensdag 16 maart. Hierin onder andere nieuwe berichten van onze reporters, het vervolg van Meester Kevin en zijn groep en extra achtergrondinformatie over de te bezoeken instellingen en activiteiten tijdens de Kunstschooldag[en]. Houd de mailbox in de gaten!

 
Kunstschooldag[en] door de ogen van...
...onze razende reporters Silas, Senna, Anna en Sophia!

Silas is direct aan het filmen geslagen! Klik op bovenstaand beeld en Silas steekt van wal. Senna en Sophia hebben zus en juf in een interview aan de tand gevoeld en Anne stelt zichzelf voor en maakt alle nieuwsbrieflezers super nieuwsgierig!
Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 2
Meester Kevin en zijn 8e-groepers bereiden zich voor
Episode 2

In de vorige nieuwsbrief maakten Meester Kevin en zijn 8e-groepers ons deelgenoot van hun zoektocht naar sporen van de Gouden Eeuw in Amsterdam. Nu krijgen we inzage in hun ontdekkingstocht naar de vele musea die Amsterdam te bieden heeft. Nog meer openbaringen op 'De weg naar KSD 2016'!
 
Dag lezers,

In deze tweede filmeditie volgen wij groep acht van de 16de Montessorischool, die hun avontuur uitbreidt en op onderzoek gaat naar de verschillende musea in Amsterdam. In viertallen zoeken de leerlingen met behulp van internet en elkaar verschillende musea op. Zij bekijken deze en oriënteren zich daarnaast op de locatie van de musea.
Deze film bevat korte fragmenten waarin kinderen de gevonden musea aan jullie voorstellen. Bekende en minder bekende musea in Amsterdam zullen de revue passeren. Door het ontwikkelen van dit filmfragment komen wij als groep een stapje dichterbij Kunstschooldag 2016. En dat is een ervaring die wij graag met jullie delen.
Wij wensen jullie veel kijkplezier.

Meester Kevin
Groep acht van de 16de Montessorischool
Indeling Kunstschooldag[en] 2016 een feit!
Voor alle groepen drie activiteiten op drie verschillende locaties

Het waren hectische weken op kantoor, maar de indeling van alle groepen is rond! Al lijkt de rust wedergekeerd, dat is slechts schone schijn, de zogeheten stilte voor de storm. Vanaf aanstaande maandag zetten we ons schrap voor de grote toeloop. De KSD2016-tasjes liggen gereed! Keurig gerangschikt op alfabetische volgorde in de inmiddels bekende bananendozen van buurtsuper Deen. Ze zijn af te halen maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart tussen 10.00 en 16.00 uur.

In de vorige nieuwsbrief was een filmpje van Jordy van Buurtsuper Deen (van de bananendozen) beloofd. Belofte maakt schuld! Zijn herinnering aan de Kunstschooldag die hij jaren geleden als 8e-groeper meemaakte verschijnt in de volgende nieuwsbrief.

 
Kunstschooldag[en] 2016
Ontdek snel alle locaties en programma's!

In voorgaande nieuwsbrieven zijn enkele tipjes van de sluier opgelicht. Inmiddels is het programmaboekje gedrukt en ligt het klaar om afgehaald te worden. Nieuwsgierig? Kom de komende week snel langs! In deze nieuwsbrief de onthulling van alle locaties die tijdens de Kunstschooldag[en] 2016 de deuren wijd open zetten voor alle deelnemende (Groot-)Amsterdamse 8e-groepers. Door op de naam te klikken wordt desbetreffende website geopend. Meer specifieke informatie vindt u uiteraard in het programmaboekje. U zult ontdekken dat bij iedere instelling ook een QR-code is geplaatst. Achter deze code schuilt aanvullende informatie over de geplande activiteiten. Leuke, korte filmpjes die de kinderen én de begeleiders ongetwijfeld nog warmer zullen laten lopen! Zorg wel dat een QR-scanner op uw mobiel is geïnstalleerd. Slechts een kwestie van de gratis QR-app downloaden en alle QR-codes kunnen via de display van het mobieltje gelezen worden. Vraag de kinderen om hulp, grote kans dat zij al lang weten hoe dit werkt.
Allard Pierson 
Amsterdam Museum 
Amsterdams Marionetten Theater
de Appel arts centre
Bijbels Museum
Bijlmer Parktheater
Centrum Beeldende Kunst ZO  
Dansmakers Amsterdam 
DeLaMar Theater
EYE Filmmuseum                         
Frascati                          
De Kleine Komedie

Koninklijk Paleis Amsterdam 
Kriterion
Melkweg The Max 
Museum Van Loon
Museum Werf ‘t Kromhout                      
Muziekschool Amsterdam Noord
Nationale Opera & Ballet
NedPhO-Koepel
Science Center NEMO
De Nieuwe Kerk
Noordjes Kazerne Z
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder         
oude kerk
Paradiso                
Persmuseum                   
Rembrandthuis   
Rijksmuseum
Het Scheepvaartmuseum  
Splendor
Stadsschouwburg Amsterdam
Stedelijk Museum Amsterdam
Tropenmuseum Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam

 
Kunstschooldag[en] 2016 in voorbereiding
De belangrijkste momenten
Maandag 7 maart tot en met vrijdag 11 maart tussen 10.00 en 16.00 uur:
   Ophalen KSD-tasje bij Stichting JAM Amsteldijk 126 huis
Donderdag 17 of vrijdag 18 maart:
   Bezoek Kunstschooldag[en] 2016

Wat vooraf ging:
Maandag 8 februari: Sluiting inschrijving Kunstschooldag[en] 2016. Iets mis gegaan? Klik hier.
Week van 8 februari: Bevestiging deelname naar de school gestuurd. Niets ontvangen? Klik hier.
Week van 22 februari: Indeling van alle groepen

NB Alle belangrijke informatie ontvangt u ook per e-mail en/of post

 
Kunstschooldag[en] sociaal
Word abonnee van ons YouTube kanaal
Kunstschooldag[en] is via verschillende kanalen te volgen. Onze website is een bron van nuttige en noodzakelijke informatie. Onontbeerlijk voor iedere Kunstschooldag[en]-bezoeker. Op ons eigen YouTube-kanaal zijn leuke korte Kunstschooldag[en]-filmpjes te zien. En op onze Facebookpagina zullen naarmate 17 en 18 maart naderen de berichten elkaar steeds sneller opvolgen. Mis de laatste posts niet, like de pagina!
 
Team Kunstschooldag[en] 2016
De komende week in levende lijve te zien!
Kom deze week naar kantoor en ontmoet één of meerdere drijvende krachten achter de organisatie van de Kunstschooldag[en], Jos van Duijn, Annemieke Baauw en Marian Dors én stagiaire Joy Smit. Ze staan klaar om u het KSD-tasje te overhandigen! De Kunstschooldag[en] op 17 en 18 maart is wat deze vier betreft begonnen!

Zijn er vragen, opmerkingen, problemen, of andere zaken die u wilt delen, schroom niet om contact op te nemen. Stuur een e-mail naar info@kunstschooldag.nl of bel woensdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, 020-6220183.

 
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp