Copy
Ouderen Songfestival
Van links naar rechts
Berry Reijnen, José van Waveren, Heleen Butijn, Trienke Hoogenberg, John SpoelWinnaars Ouderen Songfestival 2019

Grande Finale in DeLaMar Theater

Grande Finale 2019
1e vakjuryprijs
   Heleen Butijn Hippolytushoef | Nachtclub (Heleen Butijn)      
   Jury:  'Wat een schitterende opkomst, hier is op een mooie manier over nagedacht. En wat een mooie stem, tekst en muziek, en dat blijkt ze dan ook nog zelf gemaakt te hebben, indrukwekkend. We hoorden ook nog een beetje Conny Stuart. Wat wil je nog meer, een cadeautje.'
 
2e vakjuryprijs
   Trienke Hoogenberg Leeuwarden | En altijd komen er schepen (Frans van Schaik)
   Jury: 'Zo zing je dit soort prachtige liederen, geweldig. Ontroerend goed gedoceerd. Ach, ach, wat een mooie intensiteit! Je vertelt het verhaal zonder vals sentiment. Gerard Cox en Joke Bruijs zouden trots op je zijn.'

3e vakjuryprijs

   Berry Reijnen Oss | Aus ist's mit der Liebe uit Die Csárdásfürstin (Emmerich Kálmán) 
   Jury: 'Berry zong deze aria uit Die Csárdásfürstin beheerst, muzikaal en gekund. Hij is niet alleen een fijne zanger, maar ook een voortreffelijk acteur, die met zijn 73 jaar met gemak over het podium danst. Hij wist - in zijn eentje - alle humor én charme van de operette tot leven te brengen. En een tikkie prettig ondeugend zelfs.'

Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs
  John Spoel Amsterdam | Toch zal ik altijd aan je denken (Tino Martin)  
  De volkszanger met zijn herkenbare hese stemgeluid won het publiek voor zich door zijn doorvoelde, pure interpretatie van het levenslied van Tino Martin. Hier en daar werd een traantje weggepinkt. Zijn emotioneel beladen optreden leverde hem zonder enige twijfel de publieksprijs op.

Internetprijs
  José van Waveren IJmuiden | Bref (Monique Andrée Serf Barbara 
  De digitale strijd was spannend tot op het allerlaatste moment. José werd op de hielen gezeten door Stan Rotteveel, die op zijn beurt de hete adem van Paul Herber in zijn nek voelde. Toen zaterdagmiddag klokslag 12.00 uur het digitale stembureau werd gesloten en bijna 750 mensen hun stem hadden uitgebracht, prijkte José bovenaan de lijst met 229 stemmen.

Zestien finalisten van het Ouderen Songfestival 2019 stonden zaterdagmiddag 7 december op het podium van een volle Mary Dresselhuys zaal in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Een sprankelende middag vol afwisseling, verrassende optredens en zang op hoog niveau. Van operette tot het klassieke lied, van gospel tot blues en jazz, van Franstalige chanson tot Nederlands levenslied, alles kwam voorbij. De jury onder voorzitterschap van Evert de Vries had er een zware dobber aan. Na de zestien individuele optredens werd het eerste deel van het programma net als vorig jaar afgesloten met een gezamenlijk Aan de Amsterdamse grachten. Uitbundig en blijmoedig werd het publiek vanaf het podium toegezongen door een enthousiaste groep finalisten. Kort tevoren hadden ze achter de coulissen met groot plezier en samenhorigheidsgevoel van elkaars optredens genoten.

De finalisten werden begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk, artistiek leider, pianist en arrangeur van het festival. Evenals vorig jaar presenteerde Dolly Bellefleur het Ouderen Songfestival. Hooggehakt en gehuld in bloemrijke, kleurige petticoats leidde ze op haar geheel eigen, humoristische wijze de finalisten én het publiek door de middag. Al zingend opende ze de middag met een door Van Zantwijk gearrangeerd Zing, het lied waarmee Thérèse Steinmetz in 1967 de tweede plaats van het Nationale Songfestival behaalde.

Na afloop werd vanaf het podium bekend gemaakt dat in december 2020 de Grande Finale van de 29e editie wederom in het DeLaMar Theater zal plaatsvinden. Inschrijven als kandidaat is inmiddels hier mogelijk.

Tevens werd bekend gemaakt dat de Gemeente Amsterdam opnieuw geld ter beschikking heeft gesteld aan een Tour de Chant. In voorjaar/zomer 2020 toeren finalisten en winnaars van het Ouderen Songfestival samen met pianist Kees van Zantwijk voor de derde keer langs vijfentwintig Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen.

 
Stichting JAM | Ouderen Songfestival
www.ouderensongfestival.nl | 020 622 01 83 | info@ouderensongfestival.nl
Livestream Grande Festival Ouderen Songfestival 2019
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2019 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp