Copy

2018 ten einde... mooi muzikaal 2019!
De laatste 2018-uren zijn geslagen. Na een korte terugblik op het Ouderen Songfestival 2018 duiken we het nieuwe jaar in.

De 27e editie was succesvol: bijna 170 deelnemers in de leeftijd van 55 tot 93, tien voorrondes verspreid door het land, drie nieuwe voorronde-locaties, De Roode Bioscoop in Amsterdam, VRIJDAG in Groningen en het Rietveld Theater in Delft, twee halve finales in respectievelijk Aan de Slinger te Houten en Posthuis Theater Heerenveen, én de feestelijke Grande Finale in het Amsterdamse DeLaMar Theater met Dolly Bellefleur als eigenzinnige, humoristische presentatrice, die het festival opende met een medley van bekende Eurovisiesongfestival-liedjes. Alle rondes, van kennismaking, workshops en repetities tot de Grande Finale, zijn vereeuwigd. Onderstaande foto's geven toegang tot de vele foto's. Erop klikken is voldoende om even terug te gaan in de tijd.

Zoals alle jaren was de repertoire-keuze uitermate divers. Voor het publiek leverde die mix van stijlen spannende, afwisselende middagen op. Het genoot van de uiteenlopende, vaak bekende, songs, chansons, levens- en klassieke liederen. De zangkwaliteit van de finalisten was hoog. Dankzij de arrangementen van artistiek leider Kees van Zantwijk konden de talenten excelleren. Het oordeel van de jury en het publiek lag dit jaar dicht bij elkaar: Bob Bullee won de eerste vakjuryprijs, Machteld van der Gaag de tweede én de internetprijs, en Dries van der Heijden de derde én de publieksprijs.

Voor mensen die niet naar het DeLaMar Theater konden afreizen was de Grande Finale live te volgen. De livestream is nog even online. Momenteel worden de opnames bewerkt. De compacte versie wordt op dvd uitgebracht. Wilt u in het bezit komen van de registratie van de Grande Finale 2018, klik hier.

Afgelopen zomer trok de Tour de Chant OSF 2018 langs Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen: 25 concerten op 25 locaties door (oud-)finalisten van het Ouderen Songfestival. De Tour bleek zo succesvol dat de Gemeente Amsterdam heeft besloten de Tour ook in 2019 financieel te ondersteunen. Binnenkort zullen de eerste organisatorische schreden worden gezet, ten einde komend voorjaar de Tour van start te laten gaan. Wilt u meer informatie over de Tour de Chant | OSF 2019, klik hier.

We ronden 2018 af. We zijn blij met iedereen die de 27e editie van het Ouderen Songfestival en de eerste Tour de Chant mogelijk hebben gemaakt: van subsidiënten, zorginstellingen, theaters en ontmoetingscentra voor ouderen, tot directies, medewerkers, vrijwilligers, muzikanten, deelnemers en publiek.
We zijn trots op al onze kandidaten. Op hun lef, hun passie, hun drang om op het podium te staan. Om te zingen, voor zichzelf, voor publiek. De een zingt zijn/haar leven lang. De ander heeft pas op latere leeftijd de liefde voor zang ontdekt. Welke achtergrond de deelnemers van het Ouderen Songfestival ook hebben, tijdens het festival komen al die uiteenlopende zangliefhebbers tezamen. Ze leren elkaar kennen, vinden elkaar, wisselen ervaringen uit, sluiten vriendschappen, organiseren soms gezamenlijke optredens. Al deze kandidaten wensen wij, net als iedereen die het festival mogelijk heeft gemaakt, een prachtig en inspirerend 2019 toe. Laat het een jaar van nog meer muzikale uitspattingen worden.

We sluiten 2018 af. Ondanks trots en blijdschap zijn onze gevoelens gemengd. Het plotselinge overlijden van Jack Cross heeft ons geschokt. Jack stond nog onlangs in de Grande Finale met een prachtige vertolking van I'll never fall in love again. We zullen deze gedreven en innemende deelnemer van het Ouderen Songfestival missen. Zijn motto 'Probeer dromen te realiseren en steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.' dragen we met ons mee.
foto Huub Zeeman
Winnaars Ouderen Songfestival 2018
vlnr Dries van der Heijden - Bob Bullee - Machteld van der Gaag
foto Huub Zeeman
Grande Finalisten 2018
vlnr Dries van der Heijden - Bob Bullee - Francine Scharrenberg - Wil Tifres - Jack Cross - Coby Spierings - John Spoel - Berry Reijnen - Elly Spruyt - Bill Monsour - Klaas Landman - Inna van der Velde-Tishchenko - Viviane Dumollard - Ingejan Hölslag - Peter de Graaf - Machteld van der Gaag
Dolly Bellefleur (presentatie)
Halve finalisten 2018
Kandidaten Ouderen Songfestival 2018
Livestream Grande Finale 2018
Tour de Chant OSF 2018
Steun het Ouderen Songfestival
www.ouderensongfestival.nl | 020 - 622 01 83 | ouderensong@gmail.com
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2019 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp