Copy

Kunstschooldag[en] 2016
Een primeur!
Vol trots sturen we ons nieuwe beeld van de Kunstschooldag[en] de wereld in. De allereerste keer, via deze nieuwsbrief, want de 8e-groepers, de juffen en de meesters zijn natuurlijk de eersten met wie we dit willen delen. Na de voorjaarsvakantie, in de week van 7 maart, ligt het programmaboekje Kunstschooldag[en] 2016 waarop dit beeld op de voorkant prijkt voor jullie klaar. Kom het snel halen, zodat de voorpret kan beginnen: samen met de kinderen de instellingen bekijken die jullie op donderdag 17 of vrijdag 18 maart gaan bezoeken, meer te weten komen over de geplande activiteiten, voorstellingen en/of concerten. En niet te vergeten de interviews met bijzondere mensen lezen, een nieuw onderdeel in het programmaboekje.

In deze nieuwsbrief een kennismaking met onze jonge KSD 2016- reporters en met meester Kevin die zich samen met zijn 8e-groepers voorbereidt op de Kunstschooldag[en].

De volgende nieuwsbrief met onder andere het eerste verslagje van onze reporters, het vervolg van Meester Kevin en zijn groep en allerlei nuttige en fijne informatie verschijnt vrijdag 4 maart. Houd de mailbox in de gaten!

 

Kunstschooldag[en] door de ogen van...
Kennismaking met de KSD-reporters 2016

De oproep 'Reporter gezocht' in de vorige nieuwsbrieven heeft resultaat opgeleverd! Verschillende kinderen hebben zich gemeld. Bijzonder was dat van één school vier kinderen een berichtje stuurden. Alle tekstjes waren even leuk en veelbelovend. De oorspronkelijke bedoeling was slechts één reporter te kiezen, maar we zagen een kans in deze vier 8e-groepers van de Watergraafsmeerse Scholengemeenschap: samen zorgen voor de verslaglegging voor, tijdens en na de Kunstschooldag[en]. Ieder vanuit zijn of haar kracht.

Even voorstellen...
Anna
Ze hoopt toegelaten te worden tot het Metis, omdat daar extra vakken als techniek en Engels worden gegeven. Na de middelbare school wil ze dierengeneeskunde gaan studeren. Ze rijdt paard, speelt hockey, houdt van buitenspelen én van fotograferen. Dat wordt foto's maken voor de nieuwsbrief! Maar wat haar op dit moment vooral bezig houdt: welke drie KSD-activiteiten zal ze kiezen, ze moeten voor iedereen leuk zijn! Niemand mag in slaap vallen.

Senna
Verschillende middelbare scholen staan op haar lijstje: de Pieter Nieuwland, het Nicolaas Lyceum, het Fons Vitae. Ze wil óf boswachter worden óf, net als haar opa, journalist. Ze houdt van voetbal, lezen, knutselen, musea, theater, en van boekverslagen maken. Niet vreemd dat ze zich als KSD-reporter heeft aangemeld!

Sophia
Scholen met een creatief karakter hebben haar voorkeur: de Gerrit van der Veen, want daar doen ze aan theater en dans, en het Spinosa, want  daar doen ze veel met muziek en theater. Later wil ze naar de modeacademie, zodat ze leert naaien en patronen tekenen. Of ze wil de opleiding voor journalistiek gaan volgen. Ze leest veel, tekent graag en schrijft verhaaltjes. De komende weken gaan we genieten van haar schrijftalent!

Silas
Zijn voorkeur gaat uit naar het Hyperion. Na de middelbare school wil hij naar de Kleinkunstacademie, want hij wil cabaretier worden. Hij maakt nu al grappige filmpjes die te zien zijn op SnorTV. Hij houdt van hockey, buitenspelen en hij kent aardig wat goocheltrucs. Samen met zijn vader schrijft hij een boek over een jongetje dat op een eiland woont. Een komische inbreng vanuit onverwachte invalshoeken, die kunnen we de komende weken van hem wel verwachten.

 
Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 1
Meester Kevin en zijn 8e-groepers bereiden zich voor
Episode 1

Vorig jaar sleepte Meester Kevin en zijn toenmalige groep 8 met hun inzending 'Jouw mooiste dag' de KSD-hoofdprijs in de wacht. Dit jaar leveren hij en zijn huidige 8e-groepers een structurele bijdrage aan de KSD-nieuwsbrief. Iedere keer wordt een nieuw facet van 'De weg naar KSD 2016' belicht., met een filmpje (klik op de foto) en een verslagje (zie hieronder). Een inspiratiebron voor alle 8e-groepers en hun begeleiders!
 
Op weg naar KSD 2016
Op één van de mooiste pleinen van Amsterdam ligt een gigantisch ‘kunstpaleis’: Het Rijksmuseum. In dit museum zijn prachtige schilderijen en beelden te vinden, waarvan veel ontwikkeld en geproduceerd zijn in de Gouden Eeuw. In de opmars naar KSD 2016 is dit project over de Gouden Eeuw en het bezoek aan Het Rijksmuseum dan ook een mooie start geweest om groep acht van de 16de Montessorischool in aanraking te laten komen met kunstgeschiedenis. Met het gebruik van veel filmmateriaal en verhalen hebben wij het spoor van de Gouden Eeuw gevolg en dit spoor eindigde in Het Rijksmuseum. Het project was een succes, aangezien er veel informatie over deze tijd beschikbaar is. De leerlingen waren enthousiast over het bezoek en konden op de informatie die voorbij kwam goed reflecteren.
In de volgende editie volgen wij dezelfde groep acht die kunstinstellingen in Amsterdam onderzoeken. Met welke kunstinstellingen zijn zij al bekend? Welke kunstinstellingen kent Amsterdam? Dit onderzoek leidt tot een conclusie hoe een top KSD er voor deze groep acht uit ziet, maar daarvoor zullen jullie nog even moeten wachten
Veel kijkplezier,
Meester Kevin
Groep 8 van de 16de Montessorischool

M. (11 jaar)
“Ik vind dat we heel erg veel hebben geleerd over: de Gouden Eeuw, de VOC en het Rijksmuseum. Bijvoorbeeld wat voor goederen en specerijen de VOC meenam, en dat er oorlogsschepen mee voeren, omdat ze anders misschien werden beroofd door piraten. De mooiste schilderijen vond ik het vrolijke huis gezin van Jan Steen, Stilleven met Kazen van Floris Claesz Van Dijk en het Joodse Bruidje van Rembrandt Van Rijn. Het was een hele leuke en leerzame dag en ik hoop dat ik weer een keer naar het rijksmuseum ga.”

J. (12jaar)
“Het Rijksmuseum ligt op het Museumplein en het Museumplein ligt in Amsterdam. Amsterdam ligt in Noord-Holland en Noord-Holland ligt in Nederland.”


Indeling Kunstschooldag[en] 2016 is begonnen!
Bananendozen omgetoverd tot KSD-opslag

Hectische weken op kantoor. Terwijl de ruimte is volgestouwd met dozen beplakt met de letters van het alfabet, is het grote gepuzzel begonnen: de indeling van alle groepen vindt nu plaats. Zo gauw die rond is worden enveloppen voorzien van de namen van de scholen, gevuld met het programmaboekje, de toegangskaarten en de GVB-vervoersbewijzen. Om ze soepel terug te kunnen vinden, worden de enveloppen alfabetisch opgeborgen in grote dozen. Bananendozen die ieder jaar weer geleverd worden door buurtsuper Deen. Dit jaar ontdekten we dat een van de werknemers ooit ook als 8e-groeper heeft deelgenomen aan de Kunstschooldag[en]. Zijn herinneringen aan die dag zijn nog steeds scherp. Daarover vertelt hij voor de camera. In de komende nieuwsbrief een kort filmpje van Jordy en zijn Kunstschooldag.
 

Kunstschooldag[en] 2016
Nog een paar tipjes van de sluier...

In de vorige nieuwsbrief hebben we iets van de programmering onthuld. Nieuwtjes die we niet voor ons konden houden. Deze keer doen we er een schepje boven op. Er zijn namelijk nog meer nieuwe locaties die hun medewerking dit jaar verlenen. De Stadsschouwburg op het Leidseplein bijvoorbeeld. En Museum Werf 't Kromhout aan de Hoogte Kadijk waar in een historische, ruige hal een muziektheatervoorstelling zal plaatsvinden. Een van de actrices is bekend van Spangas. Meer vertellen we niet...
Geen nieuwe locatie wel een nieuw gezicht voor de Kunstschooldag[en]: in Frascati komt verhalenverteller Eric Borrias het verhaal van de Koning van Katoren komt vertellen. Eric is net uitgeroepen tot Verteller van het Jaar!

 

Kunstschooldag[en] 2016 in voorbereiding
Belangrijkste momenten
Maandag 8 februari: Sluiting inschrijving Kunstschooldag[en] 2016. Iets mis gegaan? Klik hier.
Week van 8 februari: Bevestiging deelname naar de school gestuurd. Niets ontvangen? Klik hier.
Week van 22 februari: Indeling van alle groepen
Week van 7 maart: Ophalen programmaboekje, toegangs- en GVB-vervoersbewijzen bij Stichting JAM Amsteldijk 126 huis
Donderdag 17 of vrijdag 18 maart: Bezoek Kunstschooldag[en] 2016


NB Alle belangrijke informatie ontvangt u ook per e-mail en/of post
 

Kunstschooldag[en] sociaal
Word abonnee van ons YouTube kanaal
Kunstschooldag[en] is via verschillende kanalen te volgen. Onze website is een bron van nuttige en noodzakelijke informatie. Onontbeerlijk voor iedere Kunstschooldag[en]-bezoeker. Op ons eigen YouTube-kanaal zijn leuke korte Kunstschooldag[en]-filmpjes te zien. En op onze Facebookpagina zullen naarmate 17 en 18 maart naderen de berichten elkaar steeds sneller opvolgen. Mis de laatste posts niet, like die pagina!
 

Team Kunstschooldag[en] 2016
In de startblokken
Drie vertrouwde gezichten, al jarenlang de drijvende krachten achter de organisatie van de Kunstschooldag[en]: Jos van Duijn, Annemieke Baauw en Marian Dors. Dit jaar worden zij bijgestaan door Joy Smit, stagiaire van de opleiding Cultureel Organisator van het ROC van Amsterdam. Met zijn vieren werken ze onvermoeibaar toe naar de Kunstschooldag[en] op 17 en 18 maart aanstaande. Bijna klaar voor de start!

Zijn er vragen, opmerkingen, problemen, of andere zaken die u wilt delen, schroom niet om contact op te nemen. Stuur een e-mail naar info@kunstschooldag.nl of bel woensdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, 020-6220183.
 
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp