Copy

Kunstschooldag[en] 2016
In aanloop naar de 29e editie

Met het beeld van KSD 2015 openen we de eerste nieuwsbrief Kunstschooldag[en] 2016. Om het geheugen op te frissen. Het nieuwe beeld wordt binnenkort gepresenteerd. Houd de KSD-nieuwsbrief in de gaten! Deze verschijnt vanaf nu, tot aan de Kunstschooldag[en], donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2016, iedere twee weken. Met nieuwtjes, foto's, filmpjes, tips, wetenswaardigheden en verhalen van 8e-groepers en hun begeleiders. Iedereen is uitgenodigd om, net als meester Kevin en zijn groep 2015, bijdragen te leveren. Zie hieronder. En heeft u een journalistiek talentje in de klas? Wie weet wordt hij of zij wel dé KSD-reporter van 2016! Lees snel verder!

 
Compilatie


Het enthousiasme van Meester Kevin en zijn groep
KSD 2015 'Jouw mooiste dag!'

Meester Kevin van de 16e Montessorischool Gaasperdam weet als geen ander hoe bijzonder de KSD is. Ooit was hij een deelnemende 8e-groeper, tegenwoordig begeleidt hij tijdens KSD zijn eigen 8e-groepers. Vorig jaar wonnen hij en zijn groep de wedstrijd 'Jouw mooiste dag'.
 
Dag organisatie van Kunstschooldag,
 
Wat was het een innoverende en leerzame dag afgelopen vrijdag. Met de hele groep acht prachtige films, rondleidingen en voorstellingen gezien op 27 maart. Als leerkracht primair onderwijs is het van belang kinderen kritisch te leren kijken naar kunstuitingen, en jullie weten dit ontzettend goed te organiseren, dank daarvoor.
 
Het was voor zowel de leerkrachten als de leerlingen een inspiratievolle en betekenisvolle dag. Als kind heb ik zelf meegedaan aan Kunstsschooldag en kan mij die dag nog goed herinneren (inmiddels 15 jaar geleden). Ik ben er zeker van dat de kinderen van mijn huidige groep acht ook met dit gevoel de Kunstsschooldag hebben ervaren. Wellicht spreek ik ze over 15 jaar en zal ik uiteraard vragen of zij deze heugelijke dag kunnen herinneren.
 
Uiteraard hebben wij ook een hoop foto's geschoten. Deze heb ik tot een compilatie weten te brengen middels een film, met als titel: "Ik kan blijven kijken", want dat is wat ik de kinderen mee wil geven. 
 
Kevin Verbeeten
Leerkracht groep 6,7,8-A
16de Montessorischool Gaasperdam


 

Kunstschooldag[en] in voorbereiding
Belangrijke momenten
Een hulpmiddeltje om niets te vergeten. Noteer de stappen. Uiteraard ontvangt u ook per e-mail en/of post alle belangrijke informatie.
Stap 1:
Aanmelden (mogelijk tot uiterlijk maandag 8 februari)
Let op: In de week van 8 februari wordt per post de bevestiging van uw aanmelding naar de school gestuurd
Stap 2:
Controleer nauwkeurig de gegevens die in de bevestiging staan (aantal leerlingen, de dag waarop de school is ingedeeld, het e-mailadres,het telefoonnummer, de contactpersoon, etc). In geval van onjuiste gegevens gelieve een e-mail te sturen naar info@kunstschooldag.nl.
Stap 3:
Ophalen KSD-tasjes in de week van 7 maart (bij Stichting JAM Amsteldijk 126 hs)
Stap 4:
Bezoek Kunstschooldag[en] op donderdag 17 of vrijdag 18 maart


 

Kunstschooldag[en] door de ogen van...
Reporter gezocht!

Ben jij de 8e-groeper die droomt van een baan als journalist, schrijver, blogger, vlogger? Grijp dan nu je kans! Meld je hier aan als reporter en maak kans op een eigen rubriekje in deze nieuwsbrief. Schrijf in de aanmelding waarom juist jíj de reporter van KSD 2016 moet worden. Ben jij degene die ons het meest weet te overtuigen, dan mag jij de komende weken, tot aan Kunstschooldag[en] op 17 en 18 maart, iedere twee weken een stukje tekst, foto of 1-minuut-filmpje insturen én bepalen wat je samen met jouw groep tijdens Kunstschooldag[en] gaat bezoeken. Uiteraard mag je bij het maken van jouw verslaggeving de hulp inroepen van jouw klasgenoten en jouw juf of meester, áls het ingestuurde stukje maar te maken heeft met (de voorbereidingen op) Kunstschooldag[en]. Als beloning voor jouw activiteiten mag jij samen met jouw groep bepalen welke drie instellingen jullie tijdens de grote dag gaan bezoeken!

Let op!
Om KSD 2016-reporter te kunnen worden, moet jouw 'sollicitatie' uiterlijk vrijdag 12 februari door jou gemaild en door ons ontvangen zijn.

 

Kunstschooldag[en] sociaal
Like onze facebookpagina
Kunstschooldag[en] is via verschillende kanalen te volgen. Onze website is een bron van nuttige en noodzakelijke informatie. Onontbeerlijk voor iedere Kunstschooldag[en]-bezoeker. Op ons eigen YouTube-kanaal zijn leuke korte Kunstschooldag[en]-filmpjes te zien. En op onze Facebookpagina zullen naarmate 17 en 18 maart naderen de berichten elkaar steeds sneller opvolgen. Mis de laatste posts niet, like die pagina!
 

Inschrijven Kunstschooldag[en] 2016 kan nog!
Tot uiterlijk maandag 8 februari 2016

Vele scholen hebben hun 8e-groepers al aangemeld. Mocht het moment van inschrijven u onverhoopt zijn ontschoten, geen paniek! U kunt op de valreep nog zorgen dat ook uw 8e-groepers deelnemen aan Kunstschooldag[en] 2016! Maar wees snel, want het indelen van de groepen gaat binnenkort beginnen. Schrijf hier direct in.

Heeft u vragen, opmerkingen en suggesties met betrekking tot de Kunstschooldag[en]?
Schroom niet om ze met ons te delen. Stuur een e-mail naar
info@kunstschooldag.nl.
Bellen kan ook, woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, 020-6220183.

 
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp