Copy

Gelukkig Nieuwjaar
2021 het jaar van de hernieuwde kansen

De kop is eraf. De eerste tien dagen van het nieuwe jaar zijn voorbij. Het jaar waar we zo naar hebben uitgekeken. Zorgeloos was de start niet, verontrustend zelfs, met de stijgende aantallen corona geïnfecteerden in binnen- en buitenland en met de bestorming van het Capitool. Maar we blijven optimistisch gestemd. En wensen iedereen een goed 2021!
 
Frans Bloem  Carla Hopman  Kees van Zantwijk (piano) en Machteld van der Gaag  Sara Suvaal
Marijon Luitjes (presentatie)  Luc Runderkamp  John Spoel  Paul Ivo
  Ferry Verschuyl  Paul Herber  Heleen Butijn  Coby Spierings
        Elly Spruyt  José van Waveren  Berry Reijnen  Anita van der Donk

Tour de Chant in coronatijd

BuitenTour de Chant
 
Ondanks de pandemie kon de Tour de Chant afgelopen zomer toch doorgaan. In aangepaste vorm, dat wel. De optredens vonden niet binnen, maar buiten plaats. Pianist Kees van Zantwijk trok met vier zangers, in telkens wisselende samenstelling, langs ontmoetingscentra voor ouderen.

De Tour de Chant trekt sinds 2018 tijdens de zomermaanden langs Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen. Samen met pianist/artistiek leider Kees van Zantwijk treden in telkens wisselende samenstelling vier finalisten van het Ouderen Songfestival op. Zij brengen een ochtend-/middagvullend programma met repertoire dat strekt van chanson tot kleinkunst, van jazz tot pop, van aria tot levenslied. Het niveau is hoog, de sfeer laagdrempelig, het publiek enthousiast. Iedere Tour is anders, iedere Tour is uniek.

Ook in 2021 zal de Tour de Chant gedurende de zomermaanden door de Amsterdamse wijken trekken. Zo gauw data en locaties bekend zijn verschijnen deze op www.ouderensongfestival.nl.

Wilt u graag een Tour de Chant in uw ontmoetingscentrum voor ouderen, geef dan hier uw gegevens door. Zo gauw wij uw aanvraag ontvangen hebben, nemen wij contact met u op.

 
John Spoel  Heleen Butijn  Berry Reijnen  Elly Spruyt
Paul Ivo  Jo Ann Edelenbos  Frans Bloem  Trienke Hoogenberg 
Dries van der Heijden  Wil Tifres  Paul Herber  Helma van Gorkum
José van Waveren  Ferry Verschuyl  Stan Rotteveel  Viviane Dumollard

Finalisten in beeld
Interviews en optredens tijdens coronatijd
 
De eerste coronagolf hield ons aan huis gekluisterd. Maar dankzij een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in het kader van Snelloket Corona Projecten kon OSF TV in leven worden geroepen. Een kans om de finalisten van het Ouderen Songfestival 2019 in beeld en onder de mensen te brengen. Zo konden de vele in huis opgesloten ouderen wekelijks worden verblijd met een opbeurend filmpje. Zestien finalisten, zestien afleveringen, uitgezonden van half juni tot en met half augustus en nog steeds terug te zien op SALTO. Alle zestien finalisten zijn op afstand, al zoomend, geïnterviewd. Ze geven ieder op hun eigen wijze een inkijkje in hun leven tijdens de lockdown. Van alle zestien is bovendien hun optreden tijdens de Grande Finale 2019 in de aflevering verwerkt.

Al gauw bleek dat de afleveringen door velen, individueel en in groepsverband binnen de tehuizen, enthousiast werden gevolgd. Het besluit werd snel genomen, er moest een vervolg komen. Van de BuitenTour in het Flevohuis, met liveoptredens van John Spoel, Elly Spruyt, Paul van der Heijden en José van Waveren en pianist Kees van Zantwijk, zijn opnames gemaakt. Hiervan is een negendelige serie gemaakt die momenteel door SALTO wordt uitgezonden.


https://www.salto.nl/programma/ouderen-songfestival-tv/

OSF gaat door
Voor- en najaarseditie 2021

De 29e editie van het Ouderen Songfestival is door corona gedwarsboomd. Dat wil zeggen, niet de editie, wel de periode waarin de editie zou plaatsvinden. Inmiddels zijn nieuwe data vastgelegd Voor zowel de 29e als de 30e editie!

Ouderen Songfestival 29e editie
Halve finales
woensdag 2 juni Aan de Slinger Houten 
zondag 6 juni Posthuis Theater Heerenveen 

Grande Finale
zaterdag 3 juli DeLaMar Theater Amsterdam

Ouderen Songfestival 30e editie
Halve finales
zondag 31 oktober Aan de Slinger Houten 
zondag 7 november Posthuis Theater Heerenveen 

Grande Finale
zondag 12 december DeLaMar Theater Amsterdam


De data en locaties van de voorrondes zullen de komende weken op de website verschijnen. Mochten de corona-ontwikkelingen echter zodanig zijn dat het Ouderen Songfestival wederom uitgesteld moet worden, dan wordt dat uiteraard tijdig gecommuniceerd. Houd de website in de gaten.

Velen hebben zich als deelnemer via www.ouderensongfestival.nl al aangemeld. Die inschrijvingen blijven uiteraard behouden. Ze schuiven gewoon door naar de eerstkomende editie. Inschrijven voor de jubileumeditie is ook al mogelijk. Voor beide edities kan hier ingeschreven worden.

 
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2021 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp