Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

Ouderen Songfestival 2018
In de startblokken

Zondag aanstaande is het zover, de allereerste voorronde van de 27e editie van het Ouderen Songfestival. Het Leo Polakhuis heeft de primeur. Daar bijten de eerste kandidaten het spits af. 

Álle kandidaten zijn op de hoogte van hun plaats en datum van voorronde. Mocht u zich hebben ingeschreven, maar niets hebben vernomen, neem dan direct contact op. Bel, 020 - 622 01 83, of klik hier.

Een overzicht van alle voorrondes vindt u hieronder. De voorrondes zijn publiekelijk en gratis toegankelijk. Partners, kinderen, vrienden, familieleden en overige fans zijn van harte welkom! Ook de finales zijn openbaar, maar daar wordt een toegangsprijs voor gerekend. Tickets kunnen besteld worden bij de desbetreffende theaters. De halve finales vallen op zondag 4 november 14.00 uur in Theater aan de Slinger Houten en op zondag 11 november 14.00 uur in Posthuis Theater Heerenveen. De Grande Finale is op zaterdag 8 december 14.00 in het DeLaMar Theater Amsterdam

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor het Ouderen Songfestival 2018? Wilt u wel graag meedoen? Het kan nog steeds. Zo lang er voorrondes zijn kunt u zich aanmelden. Klik hier
Ouderen Songfestival 2018
Data en locaties voorrondes
 1. zondag 2 september Leo Polakhuis
  Saaftingestraat 8, 1069 BW Amsterdam
 2. donderdag 6 september De Roode Bioscoop
  Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam
 3. donderdag 13 september Het Mennistenerf
  H. Gerhardstraat 77, 1502 CC Zaandam
 4. donderdag 20 september Evean Twiskehuis
  Watermanstraat 2, 1033 AN Amsterdam
 5. zondag 7 oktober Vrijdag Concertzaal
  Sint Jansstraat 7, 9712 JM Groningen
 6. donderdag 11 oktober Jaap van Praaghuis
  Rietgorsplein 1, 1444 TA Purmerend
 7. zondag 14 oktober Sint Jan Baptist
  Neerstraat 1, 6071 JJ Swalmen
 8. donderdag 18 oktober Leppehiem
  Leppedyk 37, 8491 GJ Akkrum
 9. zondag 21 oktober Verpleeghuis De Venser
  Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
 10. donderdag 25 oktober Rietveld Theater
  Rietveld 49, 2611 LH Delft
Aanvang alle voorrondes 14.00 uur

Kennismaking OSF 2018
Aftasten in Het Zonnehuis 
Woensdag 22 augustus togen tientallen kandidaten naar Het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Om samen met muzikaal leider en pianist Kees van Zantwijk hun repertoire door te nemen. Zowel oude bekenden als nieuwe gezichten verschenen. Waar de een overtuigd was van zijn/haar keuze, bleef de ander wat aarzelend. Kees nam met iedereen alles door. Begeleidde hen, stemde toonhoogtes, ritmes, inzetten af. Was gul met adviezen, tips en complimenten. En sprak af en toe de blijvers streng toe, als de sfeer te gezellig werd. Want velen bleven hangen. Ook als zij al lang hun lied gezongen hadden. En door Kees van goede raad en nuttige inzichten waren voorzien. Men genoot van de muziek en elkaar! 
Van voorrondes naar Grande Finale
Hoe het werkt

Deelname:
Deelname is gratis. De minimum leeftijd 55 jaar. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald. Ieder muziekgenre is mogelijk. Alle deelnemers worden tijdens de voorrondes begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Tijdens de halve finales en de Grande Finale gebeurt dit door het OSF-combo dat onder zijn leiding staat. Zolang er voorrondes zijn, kan hier ingeschreven worden.

Voorronde:
Er zijn tien voorrondes verspreid door het land. Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum/-locatie opgeven, maar vol is vol. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de halve finale. Uit de voorrondes komen 32 halvefinalisten voort. Dat komt neer op een gemiddelde van 3,2 per voorronde. Afhankelijk van het niveau kan het dus gebeuren dat er slechts twee zangers door zijn naar de volgende ronde. Maar het kunnen er ook vijf of zes zijn. Hoeveel en welke zangers er doorgaan wordt steeds bepaald door de jury onder leiding van Ben Lansink.

Halve finale:
Er zijn twee halve finales. Deze worden gehouden in Houten en Heerenveen. In totaal blijven er 16 (2 x 8) deelnemers over die doorgaan naar de Grande Finale. 

Grande Finale:
De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Er zijn drie verschillende prijzen: de vakjuryprijs, de Hans Martinusse Amsterdam publieksprijs en de internetprijs.
 
Verloop voorrondes / halve finales / Grande Finale:
9.30 -10.00 uur
Ontvangst deelnemers met kopje koffie/thee.

10.00 uur
Aanvang repetitie/soundcheck. Deze verloopt volgens de volgorde van het programma. U neemt bij de piano uw lied door met Kees van Zantwijk (voorronde) en zingt het daarna achter de microfoon.

Circa 12.15 uur
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers en crew.

14.00 uur
Start optreden voor publiek en jury.

Pauze
Als alle liedjes zijn gezongen breekt voor het publiek de pauze aan en gaat de jury in beraad.

Na de pauze
De voorzitter spreekt iedere deelnemer namens de jury kort toe. Daarna vertelt hij wie door zijn naar de volgende ronde (voorrondes en halve finales) / wie de winnaars zijn (Grande Finale).

Afronding met lied
Tijdens de voorrondes en de halve finales kiest muzikaal leider Kees van Zantwijk het lied dat ter afsluiting nogmaals gezongen wordt. Tijdens de Grande Finale is het de winnaar van de vakjuryprijs die zijn of haar lied nogmaals mag uitvoeren.

Circa 16.30 uur
Einde voorstelling.

Tour de Chant OSF 2018
Finalisten OSF op tournee door Amsterdam
Na een korte zomerstop trekt de Tour de Chant weer door Amsterdam. Vier maanden lang vijfentwintig optredens verzorgd door finalisten van voorgaande edities. In telkens wisselende samenstelling verrassen ze Amsterdamse nog thuiswonende ouderen met een prachtig liedjesprogramma. De ene keer ligt de nadruk op Nederlandstalig kleinkunstrepertoire, de andere keer op Franstalige chansons, American songbook, klassiek werk of  smeuïge levensliederen. Maar wat er ook gezongen wordt, het publiek in al die verschillende ontmoetingscentra reageert telkens enthousiast. En als het laatste gezamenlijke nummer wordt ingezet, 'Aan de Amsterdamse grachten', zingt iedereen uit volle borst mee.

Data, locaties en foto's, zie www.ouderensongfestival.nl.

Even voorstellen
Marijon Luitjes presentator voorrondes 
De doorgewinterde OSF-er kent Marijon Luitjes al langer dan vandaag. Jarenlang maakte Marijon deel uit van de jury tijdens de voorrondes. Sinds dit jaar heeft Marijon de presentatie in handen. Ze startte begin deze zomer met de Tour de Chant. Als tourleider én presentator. Nu de voorrondes van start gaan, presenteert ze zowel de Tour als het Ouderen Songfestival. Marijon is het verbindingsstuk tussen het publiek en de artiest. Met een anekdote, een grap en een grol brengt ze zanger en toehoorder dicht bij elkaar. Haar achtergrond als zanger, regisseur, acteur en docent aan de regieopleiding laat zich gelden!
 

Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!
Al zevenentwintig jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.

www.ouderensongfestival.nl | 020 - 622 01 83 | ouderensong@gmail.com 
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2018 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp