Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

De Grande Finale
De strijd is gestreden
Zondagmiddag 3 januari 2016, vond in het DeLaMar Theater Amsterdam de Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2015 plaats. Een spannende strijd die uiteindelijk drie winnaars heeft opgeleverd.

De prijzen waren verdeeld over drie categorieën: de Vakjuryprijs, de Internetprijs en de Hans Martinusse / Amsterdam-publieksprijs.

Om de Internetprijs werd al weken gestreden. Een spannende wedloop. Koplopers wisselden elkaar af. Dan weer voerde de ene zanger de lijst aan, dan weer de andere, zelfs tot kort voor de uitreiking! De kijkers van RTV NH die de finale live konden volgen gaven gehoor aan de oproep van presentator Stef Lokin om tijdens de uitzending te stemmen. Zij stemden en masse tot vlak voor de bekendmaking.

De Internetprijs en de Hans Martinusse / Amsterdam-publieksprijs worden meestal gewonnen door verschillende finalisten. Live wordt een optreden blijkbaar anders ervaren dan via internet. De uitslag van de Grande Finale 2015 blijkt geen uitzondering op de regel. De digitale favoriet is een ander gebleken dan de DeLaMar-publiekslieveling.

Hetzelfde geldt ook voor de Vakjurypijs. De uitslag van de jury wijkt meestal af van die van het publiek, zowel in de zaal als achter de computer. Maar dit jaar bleek er eensgezindheid. Zo kon het gebeuren dat twee van de drie Vakjury-prijzen naar dezelfde personen gingen die ook de publieks- en de internetprijzen gewonnen hebben.

De middag was geweldig. Voor zowel de deelnemers als de muzikanten als het publiek. Er is genoten van een keur aan liederen, er waren zelfs zelfgeschreven en zelf begeleide songs. Van klassiek tot populair, van Spaans- tot Engels- en Nederlandstalig. Smaakt naar meer! Zoals dat ook al het geval was na de halve finales. Sinds de voorrondes is de blik behalve op de Grande Finale ook gericht op het Ouderen Songfestival 2016. De eerste aanmeldingen zijn zelfs al weer binnen!

Wilt u volgend jaar weer/ook meedoen?
Schrijf u nu in voor het Ouderen Songfestival 2016! Het inschrijfformulier vindt u hier. Een e-mailtje sturen of bellen met contactpersoon Jos van Duijn kan ook, 020-6220183.

 

De drie prijswinnaars
Evert Braumuller - Bert Tielemans  - Joke Schilling

Vijf prijzen, drie winnaars!

De Vakjuryprijs
Evert Braumuller - 1e prijs

Evert Braumuller, voor het Ouderen Songfestival een nieuwkomer die direct hoge ogen heeft gegooid met een prachtig jazzy nummer. Op onnavolgbare wijze werd hij begeleid door het combo van Kees van Zandwijk én door zichzelf, op de bongo's. Hij wist met zijn uitvoering van 'Historia de un amor' de sfeer van Buena Vista Social Club op te roepen. De jury was gecharmeerd van zijn warme stemgeluid en zijn professionele optreden.
 

De Vakjuryprijs + de Internetprijs
Joke Schilling - 2e prijs
De Internetprijs had ze nog niet in ontvangst genomen of haar werd ook de 2e Vakjuryprijs uitgereikt. De jury vond haar keuze om 'Melk en honing' te zingen moedig. Het lied van Henk Temming lijkt zo eenvoudig, maar niets is minder waar. Jokes uitvoering getuigde van vakkennis. Wonderschoon gezongen!

 

De Vakjuryprijs + de Hans Martinusse / Amsterdam-publieksprijs
Bert Tielemans - 3e prijs
Bert bracht 'Seizoenen' van Jules de Corte, door juryvoorzitter Hans van den Boom de Nederlandse Schubert genoemd. Enkel begeleid door piano. Bijzonder door de intieme eenvoud. Bert wist de gevoeligheid van het nummer op het publiek over te brengen. Een prachtige uitvoering die resulteerde in zowel een vakjury- als de publieksprijs.

 
Directeur Ouderen Songfestival in beeld
Rob van Waaijen blikt terug en kijkt vooruit
Rob van Waaijen, directeur van het Ouderen Songfestival, bedankt alle deelnemers, medewerkers en financierders van het Ouderen Songfestival 2015 en kijkt uit naar de komende jubileumeditie.

 

Ouderen Songfestival 2016
Word nu donateur
Terwijl het Ouderen Songfestival 2015 nog maar net is afgesloten, zijn de voorbereiding voor 2016 al weer getroffen. Een bijzondere editie, want het festival zal voor de 25e keer plaatsvinden. Zoals presentator Stef Lokin meldde tijdens de Grande Finale, voor de organisatie is geld nodig. Ondanks het bestaan van een aantal geldschieters, doen we daarom ook een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u dat er in ieder geval een 25e editie zal plaatsvinden, maar dat het festival ook na 2016 blijft voortbestaan? Word dan donateur door hier aan te melden. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Vraag hier informatie aan.
Forward
Share
Copyright © 2016 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp