Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016
Ouderen Songfestival van klein naar groot
Sinds 1991
Het Ouderen Songfestival, ooit heel klein begonnen in een Amsterdams verzorgingshuis, is inmiddels een landelijk muziekfestival met tien voorrondes in diverse gemeenten, twee halve finales in Hoofddorp en Houten en de grootse Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Om deel te kunnen nemen hoeft men niet oud te zijn: al vanaf 55 jaar is dat mogelijk! Na een kennismaking met artistiek leider Kees van Zantwijk wordt onder zijn pianobegeleiding live gezongen tijdens één van de voorrondes. Uiteindelijk blijven zestien kandidaten over. Zij strijden tijdens de Grande Finale om de eerste, tweede en derde juryprijs, de Hans Martinusse-publieksprijs en de internetprijs. Inschrijven is nog mogelijk! Meedoen? Het inschrijfformulier vindt u hier. Een e-mailtje sturen of bellen met contactpersoon Jos van Duijn kan ook: 020-6220183.

Ouderen Songfestival 2015
Alle data op een rij
Voorrondes
Aanvang 14.00 uur
Woensdag 9 september, Zaandam: Mennistenerf
Zaterdag 12 september, Amsterdam: Verpleeghuis Leo Polak
Woensdag 16 september, Utrecht: Bijnkershoek
Zondag 20 september, Loenen a/d Vecht: 't Kampje
Donderdag 24 september, Amsterdam: Korthagenhuis
Zondag 27 september, Den Haag: Houthaghe
Woensdag 30 september, Akkrum: Leppehiem
Woensdag 7 oktober, Purmerend: Jaap van Praaghuis
Zondag 11 oktober, Amsterdam: De Venser
Woensdag 14 oktober Amsterdam: Vreugdehof

Halve finales
Aanvang 14.00 uur
Zondag 25 oktober, Hoofddorp: Schouwburg De Meerse
Zondag 1 november, Houten: Theater aan de Slinger

Grande Finale
Aanvang 14.00 uur
Zondag 3 januari 2016, Amsterdam: DeLaMar Theater
Kaarten voor de Grande Finale zijn vanaf 1 november bij DeLaMar Theater te bestellen: 020 - 5552627.

De winnaars van 2014
Trots, blij en stralend
De jury onder leiding van Hans van den Boom had een zware taak: uit een zeer gevarieerd aanbod moest de beste uitvoering gekozen worden. Na rijp beraad waren de kaarten geschud. De eerste prijs ging naar de Rotterdammer Bob Bullee, de tweede prijs naar Greetje van der Veer uit Krommenie en de derde prijs naar Stan Rotteveel uit Valkenswaard. Drie maal hoera voor de winnaars!

Alle 16 op een rij
De schitterende sterren van 2014
Stan Rotteveel, John Spoel, Klaas Visscher, Ferry Verschuyl, Anne Wirix, Ron Verbeek, Harriët Meijers, Loek Halverstad, Dick Barbé, Titia Keizer, Cees Borger, Jan Elias, Greetje van der Veer, Bob Bullee, Heleen Butijn, Servaes Custers.
Ouderen Songfestival 2014

Grande Finale 2014
De registratie
Was u erbij dan kunt u nogmaals genieten van de zestien sterren die stonden te schitteren op het podium van het DeLaMar Theater te Amsterdam. Heeft u de Grande Finale 2014 moeten missen? Geen nood, alles is geregistreerd. Het niveau was hoog, heel hoog. Luister en kijk zelf maar.

Het Ouderen Songfestival Combo
Onder leiding van Kees van Zantwijk

Kees van Zantwijk is de muzikale rots in de branding, van het begin tot het einde. Hij stelt de deelnemers op hun gemak, begeleidt ze op de piano tijdens de voorrondes en voorziet degene die daar behoefte aan heeft van nuttige tips. Van de liedjes die gezongen worden tijdens de halve en Grande Finale maakt hij de arrangementen. Onderwijl stelt hij het combo samen dat de finalisten tijdens die finales zal begeleiden. Een combo dat bestaat uit rasmuzikanten, de meesten al jaren een bekend gezicht voor het Ouderen Songfestival.

Even voorstellen...
Onze nieuwe stagiaire Joy Smit

Dit hele schooljaar komt de 17-jarige Joy Smit, studente aan het ROC van Amsterdam, ons team versterken. Ze volgt de opleiding Cultureel Organisator en zit in het tweede jaar. Een jaar waarin ze voornamelijk stage zal lopen en wat minder naar school zal gaan. Ze staat te popelen om bij Stichting JAM te beginnen. Vooral naar het Ouderen Songfestival kijkt ze uit, benieuwd als ze is naar alle zangtalenten, de vele locaties waar de voorrondes plaatsvinden (lekker reizen door het land), de halve finales in de theaters van Hoofddorp en Houten en dan als klap op de vuurpijl, de Grande Finale in het prachtige Amsterdamse DeLaMar Theater. Dat ze al die zalen mag bezoeken, niet alleen aan de publiekszijde, maar ook back-stage, dat vindt ze heel erg spannend! Alle deelnemers zullen ongetwijfeld kennis maken met Joy, want vanaf de allereerste voorronde tot aan de Grande Finale zal ze deel uitmaken van het OSF-team. Welkom Joy!
Forward
Share
Copyright © 2015 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp