Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

Ouderen Songfestival 2018
De voorrondes komen eraan

Zij die www.ouderensongfestival.nl regelmatig bezoeken, zijn al aardig op de hoogte van de nieuwste editie, het Ouderen Songfestival 2018. Velen van hen hebben zich als deelnemer al aangemeld.

Alle data zijn inmiddels bekend: van de kennismaking voor de nieuwkomers met Kees van Zantwijk (woensdag 22 augustus), van de voorrondes (zie verder), van de halve finales (zondag 4 november 14.00 uur Theater aan de Slinger Houten en zondag 11 november 14.00 uur Posthuis Theater Heerenveen) en van de Grande Finale (zaterdag 8 december 14.00 DeLaMar Theater Amsterdam).

In deze nieuwsbrief alles over de planning van het OSF en hoe u kunt zorgen dat u meedoet. Verder een terugblik op de Grande Finale 2017, aandacht voor de Tour de Chant die momenteel door Amsterdam trekt, en, voor hen die voor het eerst meedoen, alvast een kennismaking met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk.

Vergeet u niet op tijd in te schrijven voor het Ouderen Songfestival 2018? Dat kan hier. Mocht u zelf niet mee willen doen, maar heeft u een zingende buur, vriend(in), zus, broer, kennis, moeder, vader ouder dan 55? Nodig ze namens ons uit om deel te nemen aan dit muzikale festijn. Of doe eens gek... meld ze meteen maar aan. Dan zorgen wij voor de rest.
Van voorrondes naar Grande Finale
Hoe werkt het?

Deelname:
Deelname is gratis. De minimum leeftijd 55 jaar. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald. Ieder muziekgenre is mogelijk. Alle deelnemers worden tijdens de voorrondes begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Tijdens de halve finales en de Grande Finale gebeurt dit door het OSF-combo dat onder zijn leiding staat. Inschrijven kan hier

Kennismaking:
Voor degenen die voor het eerst deelnemen aan het Ouderen Songfestival en voor hen, die bijvoorbeeld een advies nodig hebben bij de definitieve keuze van hun lied, is er een kennismaking gepland met artistiek leider Kees van Zantwijk. Tijdens deze kennismaking is er gelegenheid uw lied kort met Kees door te nemen, een toonsoort te bepalen etc. Deze kennismaking vindt plaats op op woensdag 22 augustus in het Zonnehuis te Amsterdam Noord. 

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, dan dient u zich hier aan te melden.
Op basis van het aantal inschrijvingen wordt u op een specifiek tijdstip ingedeeld. Daarover wordt u in de week voor de kennismaking geïnformeerd.

Voorronde:
Er zijn tien voorrondes verspreid door het land. Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum/-locatie opgeven, maar vol is vol. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de halve finale. Uit de voorrondes komen 32 halvefinalisten voort. Dat komt neer op een gemiddelde van 3,2 per voorronde. Afhankelijk van het niveau kan het dus gebeuren dat er slechts twee zangers door zijn naar de volgende ronde. Maar het kunnen er ook vijf of zes zijn. Hoeveel en welke zangers er doorgaan wordt steeds bepaald door de jury onder leiding van Ben Lansink.

Halve finale:
Er zijn twee halve finales. Deze worden gehouden in Houten en Heerenveen. In totaal blijven er 16 (2 x 8) deelnemers over die doorgaan naar de Grande Finale.

Grande Finale:
De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Er zijn drie verschillende prijzen: de vakjuryprijs, de Hans Martinusse Amsterdam publieksprijs en de internetprijs.
 
Verloop voorrondes / halve finales / Grande Finale:
9.30-10.00 uur
Ontvangst deelnemers met kopje koffie/thee.

10.00 uur
Aanvang repetitie/soundcheck. Deze verloopt volgens de volgorde van het programma. U neemt bij de piano uw lied door met Kees van Zantwijk (voorronde) en zingt het daarna achter de microfoon.

Circa 12.15 uur
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers en crew.

14.00 uur
Start optreden voor publiek en jury.

Pauze
Als alle liedjes zijn gezongen breekt voor het publiek de pauze aan en gaat de jury in beraad.

Na de pauze
De voorzitter spreekt iedere deelnemer namens de jury kort toe. Daarna vertelt hij wie door zijn naar de volgende ronde (voorrondes en halve finales) / wie de winnaars zijn (Grande Finale).

Afronding met lied
Tijdens de voorrondes en de halve finales kiest muzikaal leider Kees van Zantwijk het lied dat ter afsluiting nogmaals gezongen wordt. Tijdens de Grande Finale is het de winnaar van de vakjuryprijs die zijn of haar lied nogmaals mag uitvoeren.

Circa 16.30 uur
Einde voorstelling.

Wellicht ten overvloede :
Het OSF is behalve een gezellig festival voor de ware muziekliefhebber ook een competitie. Dit houdt in dat niet iedereen door kan naar de volgende ronde... Geniet dus van het moment!
Start Ouderen Songfestival 2018
Data en locaties voorrondes
 1. zondag 2 september Leo Polakhuis
  Saaftingestraat 8, 1069 BW Amsterdam
 2. donderdag 6 september De Roode Bioscoop
  Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam
 3. donderdag 13 september Het Mennistenerf
  H. Gerhardstraat 77, 1502 CC Zaandam
 4. donderdag 20 september Evean Twiskehuis
  Watermanstraat 2, 1033 AN Amsterdam
 5. zondag 7 oktober Vrijdag Concertzaal
  Sint Jansstraat 7, 9712 JM Groningen
 6. donderdag 11 oktober Jaap van Praaghuis
  Rietgorsplein 1, 1444 TA Purmerend
 7. zondag 14 oktober Sint Jan Baptist
  Neerstraat 1, 6071 JJ Swalmen
 8. donderdag 18 oktober Leppehiem
  Leppedyk 37, 8491 GJ Akkrum
 9. zondag 21 oktober Verpleeghuis De Venser
  Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
 10. donderdag 25 oktober Rietveld Theater
  Rietveld 49, 2611 LH Delft
Aanvang alle voorrondes 14.00 uur

Terugblik
Grande Finale 2017 in beeld
Weet u het nog? De Grande Finale 2017 in het DeLaMar Theater. Een feestelijk, gezellig én spannend concours! Met de jeugdige Nina de la Croix die vol enthousiasme presenteerde en met de vijftien talentvolle artiesten die op hoog niveau presteerden. Nog nooit eerder vertoond, maar in 2017 vonden de jury en het publiek elkaar in het aanwijzen van de winnaar: Sara Suvaal won zowel de vakjury- als de Hans Martinusse Amsterdam publieksprijs. De tweede en derde vakjuryprijzen gingen naar respectievelijk Bill Monsour en Heleen Butijn. De internetprijs naar Wil Stravers.

Tour de Chant OSF 2018
Finalisten OSF op tournee door Amsterdam
Een zomers tournee door tropisch Amsterdam. Van juni tot oktober trekt een keur aan OSF-finalisten in telkens wisselende samenstelling langs Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen. Buurtcentra worden aangedaan, bibliotheken, Huizen van de Wijk en de Buurt, een kapel, een Buurtcamping en zelfs een prachtig hofje. Iedere Tour eindigt tot groot plezier van het publiek én de zangers steevast met 'Aan de Amsterdamse grachten'. 

Data, locaties en foto's, zie www.ouderensongfestival.nl.

Even voorstellen
Artistiek leider en pianist Ouderen Songfestival
Pianist Kees van Zantwijk, sinds 2004 artistiek leider van het Ouderen Songfestval, is de steun en toeverlaat van alle deelnemers. Vanaf de allereerste voorrondes tot en met de Grande Finale begeleidt hij alle zangers en zangeressen. Hij schrijft de arrangementen, voorziet de deelnemers van de nodige muzikale en artistieke adviezen, stelt het programma van alle rondes samen en zorgt samen met zijn OSF-Combo voor een feestelijke afsluitende Grande Finale. Als uitvoerend artiest vertolkte Kees onder andere het oeuvre van Bertolt Brecht, maakt hij muziektheatrale programma's en is hij een veelgevraagd begeleider van theater- en musicalaudities. Ook voert hij het seniorenpopkoor Lust voor Life aan. Kortom, Kees voelt als geen ander aan wat de OSF-deelnemers nodig hebben!

Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!
Al zesentwintig jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.

www.ouderensongfestival.nl | 020 - 622 01 83 | ouderensong@gmail.com 
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2018 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp