Copy

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020
Alles nog steeds anders dan anders

De meivakantie is achter de rug, de school is weer open. Zoals het ieder jaar gaat. Nou, mooi niet, dit jaar is alles anders!

Zo was Kunstschooldag[en] voor de allereerste keer in de geschiedenis online in plaats van live. Net als Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. En zo was je lang voordat de meivakantie begon al weken thuis. Contact met de juf en/of meester had je alleen online. Klasgenoten, vrienden en vriendinnen zag je vast af en toe live, maar liever alleen maar op je beeldscherm. Zo veel mogelijk thuisblijven, dat was toen en is eigenlijk nog steeds het advies. Op afstand blijven, geen armen over elkaars schouders, niet stoeien, in je elleboog hoesten en proesten, niet naar opa en oma, niet naar de lieve oude buurvrouw die je altijd wat lekkers toestopt. En knuffelen met je eigen vader en moeder, oké dat mag dan wel, maarrrr, niet voordat je je handen en gezicht minimaal twintig seconden mét zeep hebt gewassen. Dit alles om het onzichtbare coronavirus de baas te worden. Net zolang totdat we zeker weten dat het niet heel veel kwaad meer kan uitrichten. Dat laatste zal nog wel even duren, maar het goede nieuws is dat het de goede kant op gaat. Zo goed dat jullie zelfs weer naar school mogen. Eindelijk! 

Terug op school. Net zoals je altijd gewend was? Nee, ook op school is alles nu anders. Misschien ben je maar een paar dagdelen per week welkom. Moet je volgens een speciale route de school en het lokaal binnenwandelen, eenrichtingsverkeer. Moet je je handen, terwijl je juf of meester meekijkt, super vaak wassen. En je tafeltje...ook zoiets, dat zal vast op een andere plek staan, en op wel anderhalve meter afstand van je buurtafels. Samen een werkje afmaken zal er nu wel even niet in zitten. Afkijken al helemaal niet...

Een tijd waarin alles anders is heeft ook zo zijn leuke kanten... er worden ineens extraatjes in de vorm van een dansworkshop voor de hele school bedacht. En Kunstschooldag[en], het evenement voor 8e-groepers, was normaal al lang afgelopen, maar nu gaat het gewoon door. Want online is er nog steeds van alles te beleven. Heel veel kunstinstellingen die op onze website staan bieden speciaal in deze coronatijd super coole programma's digitaal aan. Zodat iedereen toch leuke dingen kan blijven doen. Of je nu thuis zit of op school.

Het programmaboek Kunstschooldag[en] 2020 kan je natuurlijk online doorbladeren. Maar het is toch echt veel veel leuker om het programmaboekje in je handen te hebben. Om er lekker doorheen te kunnen bladeren, om op je gemakje te lezen over de gebouwen die je zou bezoeken, over de activiteiten die je zou gaan doen. En om te bewaren, zodat je dit naslagwerkje kunt gebruiken als straks alles weer open gaat. En jij iets leuks wilt gaan doen. Samen met je klas, met je ouders, met je vrienden, met je opa en oma, maakt niet uit. Als het maar leuk is!

KSD-PROGRAMMABOEK 2020 AANVRAGEN
De programmaboekjes Kunstschooldag[en] 2020 lagen begin maart klaar om door je juf, meester, conciërge, verzorger opgehaald te worden. Maar toen kwam het besluit van de regering: alle scholen dicht en blijf zoveel mogelijk thuis. De boekjes liggen nog steeds klaar. Ze hoeven niet meer opgehaald te worden. Maar weggooien doen we niet. Jij en alle andere 8e-groepers hebben net zoveel recht op de boekjes als jullie voorgangers. Dus wij zorgen dat de boekjes naar de scholen worden gebracht. Vraag je juf of meester de school hier aan te melden, dan heb je binnen de kortste keren het KSD-programmaboekje 2020 in je bezit!

DANSWORKSHOP AANVRAGEN
Behalve het langs brengen van de programmaboekjes hebben we een tweede verrassing. Een extraatje dat wij jullie 'dankzij' deze coronatijd aanbieden. Een soort goedmakertje voor wat jullie hebben moeten missen. Speciaal voor alle scholen die deel zouden nemen aan Kunstschooldag[en] heeft Amsterdam Urban Dance Company-danser Roy Hartzuiker een aantal dansworkshops ontwikkeld en op film gezet. Er zijn vier verschillende workshops voor vier verschillende niveaus: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8. En hij heeft één korte warming-up gemaakt die door alle groepen te volgen is. Dit extraatje is dus niet alleen voor de 8e-groepers, maar voor de hele school! Zin om te bewegen, in de klas, op het schoolplein of thuis? Juffen en meesters, vraag hier de dansworkshop voor de hele school aan.

SELFIES EN VLOGS INSTUREN
Weet je wat wij heel erg tof zouden vinden... foto's en filmpjes van jezelf en je klasgenoten terwijl jullie aan het dansen zijn of het programmaboekje doorbladeren op zoek naar leuke activiteiten. Maak een selfie of een vlog en vraag aan jouw juf of meester of zij ze naar ons mailen. Wij plaatsen ze dan op onze website. Handig als zij ons de foto's en filmpjes sturen, want dan weten we meteen dat ze akkoord zijn. Zonder hun toestemming en die van jullie ouders mogen we jullie namelijk niet zomaar in beeld brengen.

Het team van Stichting JAM | Kunstschooldag[en] wenst je heel fijne weken op school en thuis!

En oh ja... vergeet niet...
te zwaaien naar je oude buurvrouw, te face-timen met je opa en oma en... je handen te wassen!

 
Kennismaking met danser Roy Hartzuiker en zijn dansworkshops
Programmaboek Kunstschooldag[en] 2020
 
Forward Forward
Share Share
Copyright © 2020 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp