Copy
Ouderen Songfestival 2015-2016

Ouderen Songfestival 2017
De voorrondes gaan beginnen!

Morgen, zondagmiddag 3 september aanvang 14.00 uur, gaat de kop eraf! In het Leo Polakhuis te Amsterdam geven de eerste kandidaten acte de présence. Veertien solisten en één duo, vijftien optredens. Begeleid door pianist Kees van Zantwijk worden luisterrijke nummers gezongen. Wie kent Almaz niet, ooit zo prachtig vertolkt door Karin Bloemen. Of Aznavours Amsterdam en When I was young? Van opera tot levenslied, van chanson tot kleinkunst. Vele genres passeren de revue. Een middag vol variatie. Gratis toegankelijk voor iedereen. Benieuwd naar de rest van het programma? Klik dan hier en kijk onder het tabje Voorrondes.

Een maand lang trekt de OSF-karavaan door het land. Tien dagen na de laatste voorronde starten de halve finales, op zondag 15 oktober in Theater aan de Slinger te Houten en op zondag 22 oktober in Posthuis Theater te Heerenveen. Gevolgd door de Grande Finale op zaterdag 18 november in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

In deze nieuwsbrief een verslag van de Kennismaking op 8 augustus j.l., deelnemer Guido Lamm in beeld, nogmaals alles over de planning van het OSF en een (hernieuwde) kennismaking met juryvoorzitter (voorrondes en  halve finales) Ben Lansink.

De meeste voorrondes zijn nu vol. We hebben zelfs potentiële kandidaten moeten teleurstellen. Maar maakt de locatie u niet veel uit, dan kunt u zich voor enkele voorrondes nog inschrijven. Aarzel niet langer en schrijf nu hier in of bel, 020 622 01 83.

Kennismaking 2017
Goede voorbereiding was het halve werk, een kort verslag...

Dinsdag 8 augustus 2017. Nog niet eens half 10, maar de eerste 55+-ers druppelen al binnen in Muziekschool Amsterdam Noord. Zowel oude bekenden als nieuwkomers, popelend om hun nummer ten gehore te brengen. Koffie, koek, Kees, eerst een moment van ontspanning. Dan, klokslag 10 uur zit pianist en muzikaal leider Kees achter de vleugel en staat de eerste deelnemer ernaast. De een na de ander zingt zijn/haar lied en laat zich de begeleiding en aanwijzingen van Kees welgevallen. De gehele dag is het een komen en gaan van zangers en zangeressen. Een vruchtbare dag, zowel voor de deelnemers als voor de organisatie van het Ouderen Songfestival. Klip en klaar, de tijdens de Kennismaking verschenen zangtalenten hebben een niveau waarop menig jongere zanger/zangeres jaloers kan zijn. De jury zal het zwaar krijgen!

Klik hier om de fotoreportage van de Kennismaking te bekijken.
Ouderen Songfestival 2017 Kennismaking

Vooruitblik
Kandidaat Guido Lamm verheugt zich...

Guido is inmiddels al jaren een trouwe verschijning bij het Ouderen Songfestival. Niet alleen in de voorronde en de halve finale... Guido is inmiddels een ervaren Grande Finalist! Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Luister en kijk maar.

Voorrondes 2017
Data en locaties 
 1. zondag 3 september Leo Polakhuis
  Saaftingestraat 8, 1069 BW Amsterdam
 2. donderdag 7 september Het Mennistenerf
  H. Gerhardstraat 77, 1502 CC Zaandam
 3. zondag 10 september Sint Jan Baptist
  Neerstraat 1, 6071 JJ Swalmen
 4. donderdag 14 september Verpleeghuis Vreugdehof
  De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam
 5. zondag 17 september Evean Twiskehuis
  Watermanstraat 2, 1033 AN Amsterdam
 6. donderdag 21 september Randerode
  Zuster Meyboomlaan 10, 7334 DV Apeldoorn
  (onder voorbehoud)
 7. zaterdag 23 september Woonzorgcentrum Wijndaelercentrum
  Catharina van Rennesstraat 8, 2551 GM Den Haag
 8. donderdag 28 september Jaap van Praaghuis
  Rietgorsplein 1, 1444 TA Purmerend
 9. zondag 1 oktober Verpleeghuis De Venser
  Berthold Brechtstraat 1, 1102 RA Amsterdam
 10. donderdag 5 oktober Leppehiem
  Leppedyk 37, 8491 GJ Akkrum
Aanvang alle voorrondes 14.00 uur
Van Voorrondes naar Grande Finale
Hoe werkt het?

Voor alle nieuwkomers en potentiële deelnemers nogmaals het OSF-stappenplan.

Deelname:

Deelname is gratis. De minimum leeftijd 55 jaar. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald, maar de uitvoering gebeurt uitsluitend met begeleiding van onze pianist Kees van Zantwijk. Inschrijven via www.ouderensongfestival.nl.

Let op! Meegedaan in 2016 en dit jaar weer van zins mee te doen? Dan voldoet een kort berichtje aan Jos: jos@stichtingjam.nl of 020 - 622 01 83.

Kennismaking:
Voordat het evenement van start gaat, eerst aanstaande dinsdag 8 augustus de kennismaking met artistiek leider Kees van Zantwijk. Let op, iedere deelnemer is van harte welkom, maar aanmelden is verplicht. Stuur een mail naar jos@stichtingjam.nl. Geen bevestiging van uw aanmelding ontvangen? Bel 020 - 622 01 83.

Voorronde:
Er zijn tien voorrondes verspreid over het hele land. Bij het aanmelden kunt u een voorkeursdatum / -locatie opgeven, maar vol = vol. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de halve finale. Uit de voorrondes komen 32 halve finalisten voort.

Halve finale:
Er zijn twee halve finales. Deze worden gehouden in plaatsen buiten Amsterdam. Per halve finale blijven 8 deelnemers over die doorgaan naar de Grande Finale.

Grande Finale:
De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Er zijn drie verschillende prijzen: de vakjuryprijs, de Hans Martinusse-publieksprijs en de internetprijs.
 
Verloop voorrondes / halve finale / Grande Finale:
9.30-10.00 uur:
Inloop deelnemers - ontvangst met kopje koffie/thee en/of glas water.
10.00 uur:
Aanvang repetitie/doorloop, deze verloopt volgens de volgorde van het programma - U praat het lied door (toonhoogte/tempo) met pianist Kees van Zantwijk - Daarna zingt u het lied achter de microfoon (nodig voor opnames).
Circa 12.15 uur: 
Pauze met eenvoudige lunch voor de deelnemers en crew.
14.00 uur:
Start optreden voor publiek en jury.
Pauze:
Zo gauw alle liedjes zijn gezongen gaat de jury in beraad.
Na de pauze:
De voorzitter spreekt iedere deelnemer namens de jury kort toe - Daarna vertelt hij wie door is naar de halve finale / wie de winnaars van de Grande Finale zijn.
Afsluiting met slotlied:
Tijdens de voorrondes en de halve finale bepaalt muzikaal leider Kees van Zantwijk wie het slotlied zingt, tijdens de Grande Finale bepaalt het publiek.
Circa 16.30 uur:
Einde voorstelling.

Het OSF is behalve een gezellig festival voor de ware muziekliefhebber ook een competitie. Iedereen krijgt de kans om minimaal één maal op te treden. Maar weet dat slechts een deel doorgaat naar de volgende ronde... Geniet daarom van het moment!

Even voorstellen!
Juryvoorzitter Ben Lansink

Voor velen inmiddels een bekend gezicht. Ben Lansink is de onvolprezen juryvoorzitter tijdens de voorrondes en de halve finales. Hij bewaakt de continuïteit en de onafhankelijkheid van de jury. Hij stelt in overleg met muzikaal leider Kees van Zantwijk en productieleider Jos van Duijn de kwaliteitseisen vast. Waaraan moet de zanger / zangers voldoen, wil deze doorgaan naar de volgende ronde. Een puntenstelsel zorgt voor een objectieve beoordeling. Degenen met de hoogste ogen gaan door. Ben houdt de gang van zaken scherp in de gaten.

Ben was de man achter Open Bak in de Engelenbak en is nu de drijvende kracht achter de BAC in het Betty Asvalt Complex. Ontluikende podiumtalenten vinden hun weg via Ben.

Contactpersoon Ouderen Songfestival
Jos van Duijn, sinds jaar en dag het gezicht van OSF

Jos staat open voor al uw vragen, opmerkingen en suggesties. Mail hem, jos@stichtingjam.nl, of bel, 020 - 622 01 83. Jos is bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 15 uur.

Steun het Ouderen Songfestival
Word nu donateur!

Al zesentwintig jaar lang biedt het Ouderen Songfestival een podium aan vele getalenteerde 55+ers. Een bijzondere traditie die we nog heel lang in ere willen houden. Maar daar is geld voor nodig. En daarom doen wij een beroep op u. Draagt u het festival een warm hart toe? Wilt u nog jaren genieten van het OSF? Word dan nu donateur door hier uw donateurschap kenbaar te maken. Heeft u behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de fiscale aftrekbaarheid van uw donateurschap? Wij kunnen u er alles over vertellen. Vraag hier informatie aan.
Stuur door
Deel op Facebook
Copyright © 2017 Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp