Copy

Kunstschooldag[en] 2016
Bedankt, succes, tot ziens!

De laatste nieuwsbrief Kunstschooldag[en] 2016! 
We nemen afscheid van alle 8e-groepers, in het bijzonder van onze Razende Reporters van de WSV en de 8e-groepers van Meester Kelvin. Ook nemen we afscheid van alle leerkrachten, begeleiders, vrijwilligers, instellingen, artiesten en kunstenaars, maar dat afscheid is slechts tijdelijk. Want binnen niet al te lange tijd melden we ons weer, als de data van Kunstschooldag[en] 2017 bekend zijn. Opdat ze in ieders agenda genoteerd kunnen worden.

In deze nieuwsbrief, bestemd voor alle KSD-gangers en geïnteresseerden
, veel filmpjes!
Directeur Rob van Waaijen spreekt lovende woorden uit. Een interview met onze reportertjes Senna en Sophia. Meester Kevins 8e-groepers over de allernieuwste Amsterdam Urban Dance Company-voorstelling. En de trailer van de Zweedse Kunstschooldag[en], the Arts School Day. 

TOEGIFT voor alle juffen, meesters en 8e-groepers die de smaak te pakken hebben: medio mei met korting naar de spectaculaire voorstelling Creatures in de Westergasfabriek. Geschikt voor leerlingen vanaf groep 5. Verras de 8e-groepers met een bijzonder afscheidscadeau: kom met midden- en bovenbouw. Wees er snel bij, want de aanbieding geldt tot uiterlijk woensdag 20 april en het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Veel lees- en kijkplezier!

Directeur Kunstschooldag[en] Rob van Waaijen
Wat waren het een mooie Kunstschooldag[en]!


Rob kijkt tevreden terug op de Kunstschooldag[en] 2016. In het filmpje bedankt hij alle deelnemers en betrokkenen die de dagen tot een groot succes hebben gemaakt, kijkt uit naar de 30e editie in 2017 en wenst alle 8e-groepers héél veel succes in het voortgezet onderwijs.
Kunstschooldag[en] 2016

Kunstschooldag[en] door de ogen van...
...onze Razende Reporters!


In de afgelopen nieuwsbrieven zijn ze allemaal in beeld geweest: Silas, Anna, Sophia en Senna. Als afsluiting van deze Razende Reporter-rubriek doet Senna verslag van haar Kunstschooldag. Zie haar enthousiaste verhaal hieronder.

Na afloop van de Amsterdam Urban Dance Company-dansvoostelling in het DeLaMar
zijn Senna en Sophia geïnterviewd. Benieuwd naar hun bevindingen? Klik op het filmpje hierboven.

Heel veel dank, Razende Reportertjes!
Kunstschooldag[en] 2016

 
Kunstschooldag[en] 2016

Toegift voor Meester Kevin en zijn 8e-groepers
Dansvoorstelling van Amsterdam Urban Dance Company


De bijdragen van Meester Kevin en zijn 8e-groepers boden een inkijkje in de manier waarop de groep zich heeft voorbereid op de Kunstschooldag[en] en hoe zij deze uiteindelijk heeft beleefd. Ongelooflijk waardevol en boeiend voor alle lezers van de nieuwsbrieven, maar met name voor de groepen die net als zij naar de Kunstschooldag[en] hebben toegeleefd! Ieder keer keken wij uit naar de volgende episode. Jammer dat we nu afscheid moeten nemen. Als dank mochten de meester en de leerlingen van de 16e Montessori op 5 april j.l. de nieuwste voorstelling van Amsterdam Urban Dance in Dansmakers Amsterdam bijwonen. De voorstelling die in mei op tournee door China gaat!

Klik op bovenstaand filmpje en zie wat de kinderen van de dansvoorstelling vonden.

 
Arts School Day Gotland

Kunstschooldag[en] internationaal
Zweden omarmt concept Kunstschooldag[en]


In navolging van de Amsterdamse Kunstschooldag[en] is op het Zweedse Gotland vorig jaar Arts School Day gestart. Met groot succes, want de dagen krijgen komend najaar een vervolg. Op het eiland Gotland en in verschillende plaatsen op het vaste land. Het filmpje geeft een mooie impressie van de eerste editie. De voertaal is Zweeds, toch is het leuk om het filmpje te bekijken. Al is het maar om de directeur van de Nederlandse Kunstschooldag[en] in beeld te zien en zijn naam 'Rob van Waaijen' met Zweedse tongval uitgesproken te horen.

Meer kunst na Kunstschooldag[en] 2016?
In mei met korting naar de fascinerende voorstelling Creatures!


45 musici en 10 dansers nemen het jonge publiek (groep 5 t/m 8) mee op een avontuurlijke reis dwars door 500 miljoen jaar evolutie. De verschillende stadia en bijbehorende fantastische wezens worden tot leven gebracht met de klassieke muziek van Het Balletorkest en de hiphop, breakdance en acrobatiek van de dansers van het urban dance collective ISH. Klik hier voor uitgebreide informatie over de voorstelling en hier om de trailer te bekijken.

De schoolvoorstellingen in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek zijn op de volgende data:
donderdag 12 mei 2016 - 13:00 uur
vrijdag 13 mei 2016 - 13.00 uur
dinsdag 17 mei 2016 - 13:00 uur
woensdag 18 mei 2016 - 10:30 uur
donderdag 19 mei 2016 - 13:00 uur

Voor scholen die de KSD-nieuwsbrief ontvangen geldt een speciale KSD-groepskorting:
Boekt u uiterlijk woensdag 20 april, dan betaalt u slechts € 2,50 in plaats van € 5,- per leerling.

Grijp deze kans en laat de leerlingen kennis maken met de wondere werelden van klassieke muziek en urban dance door gebruik te maken van deze aanbieding. Klik hier om te reserveren.

Deze aanbieding geldt alleen indien voor groep(en) wordt besteld en zolang de voorraad strekt.

Team Kunstschooldag[en] 2016 zwaait uit
Dag 8e-groepers, dag juffen en meesters, dag allemaal!

Jos van Duijn, Annemieke Baauw, Marian Dors én stagiaire Joy Smit zwaaien alle 8e-groepers uit. Allemaal ongelooflijk veel succes en plezier op de middelbare school! Vergeet niet dat jullie altijd van harte welkom zijn bij de KSD. Niet als 8e-groeper, maar als vrijwilliger. Of wie weet, als reporter: de ex-KSD-deelnemer die verslag doet van de Kunstschooldag[en] 2017. Mail ons als je geïnteresseerd bent.

Ook de juffen en meesters worden uitgezwaaid. Maar definitief afscheid nemen we niet, want we zien elkaar volgend jaar hopelijk weer terug! Aanmelden voor de Kunstschooldag[en] 2017 kan nú al. Klik hier om in te schrijven.

De voorbereidingen voor het jubileumjaar 2017 zijn inmiddels in volle gang. Twee onvergetelijke, bijzondere dagen zullen het worden. We staan open voor advies van buitenaf. Met name suggesties, opmerkingen en ervaringen van de 8e-groepers en hun begeleiders zijn meer dan welkom. Deel ze met ons! Stuur een e-mail naar info@kunstschooldag.nl of bel woensdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, 020-6220183.

Kunstschooldag[en] sociaal
Volg ons!

Er zijn nog veel meer filmpjes, foto's en verhalen! Alles zien? Vele wegen leiden naar Kunstschooldag[en]! Ga naar onze website, bezoek ons YouTube-kanaal en vergeet onze Facebookpagina niet!
 
Kunstschooldag[en] 2016 is mede mogelijk gemaakt door:
Forward
Share
Copyright © 2016 Kunstschooldag[en] / Stichting JAM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp