Copy

Nieuwsbrief september 2019

Poppy's Golfdag 12 oktober 
Voor de tweede keer organiseert Inloophuis Poppy’s in de strijd tegen kanker een Benefiet Golfwedstrijd voor iedereen die graag golft én die Poppy’s een warm hart toedraagt. De viering van het 1e Lustrum van Inloophuis Poppy’s maakt deze volledig verzorgde golfdag nog feestelijker!

Datum: 12 oktober 2019
Locatie: Landgoed Bergvliet, Oosterhout

Het belooft een prachtige dag te worden met een 18-holes toernooi voor geoefende golfers en diverse clinics gegeven door golfpro’s voor beginners. Topgolfer Rogier Mol (de 4e van Nederland) is ook present. 
U brengt een grootste deel van de dag heerlijk in de buitenlucht door, baancatering en borrel worden verzorgd. U hebt kans om te netwerken en we sluiten af met een uitgebreide BBQ. Het mooiste: u golft voor het goede doel! Ga naar www.poppysgolfdag.nl voor alle informatie, kaarten en het programma!

Nieuw: Mindfulness bij Poppy's

Op 7 oktober start de training van Mindfulness Based Stress Reduction. "Mindfulness is geschikt voor iedereen die beter wil leren omgaan met stress, (chronische) pijnklachten, ziekte of zich in een druk leven staande wil houden. Leer hoe je met behulp van je eigen aandacht weer gevoel van regie, ruimte en rust in je leven krijgt. Gun jezelf:

Rust en ruimte in je hoofd
Meer focus en geloof in je eigen kracht
Anders omgaan met verandering, stress, pijn en ongemak
Meer aandacht voor wat wél kan en mogelijk is."

Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je tijdig aan. Klik hier voor meer informatie. 

Vrijwilliger stelt zich voor
In deze rubriek stellen we je voor aan de vele vrijwillig(st)ers waar Poppy’s op draait. Ieder heeft zijn talenten en een eigen verhaal.

Wil Marijnissen: 'Na een paar dagen meedraaien wist ik het zeker: voor de mensen die hier komen, wil ik er graag als gastheer zijn met een luisterend oor en zorg.'

Lees hier verder.

Nicole, één van de gasten van Poppy's schrijft: 'Onlangs zijn mijn man en ik een dagje weggeweest met Vaarkracht. Dit is de derde keer dat we mee zijn gegaan en we hebben opnieuw genoten. Prachtig weer en het meemaken van zo'n vaartocht als (ex-)kankerpatiënt is ontzettend fijn, want je bent even met je gedachten op het water. Alles wordt geheel verzorgd en er zijn geen kosten aan verbonden. Bovendien mag je altijd iemand meenemen als je dit fijn vindt.' Tip voor wie ook interesse heeft: 'Er is een kalender op de site te vinden waar je je keus kan maken met wat voor boot en op welke dag je mee wilt varen', aldus Nicole.
Meer informatie? U vindt de folders in het Inloophuis of op www.vaarkracht.nl
Stem op Poppy's als hét goede doel
Ons Inloophuis doet mee met de Actie Warm Hart 2019 van de KRO-NCRV. Als één van de goede doelen die bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving, maken we kans op een geldbedrag. Ons Inloophuis ontvangt geen structurele subsidie, dus strijden we voor dit steuntje in de rug. Stemmen kan nog tot 30 september. Help ons bij de laatste 5 goede doelen te komen voor de eindsprint! 

Je kunt ons al steunen met enkele muisklikken. Klik hier om je stem uit te brengen.
Of kijk op onze
website voor meer uitleg. Bedankt!

Wandkleed van Poppy's

Onder leiding van Hanneke Michielsen-Schook zijn enkele dames vorig jaar begonnen met het quilten van een wandkleed voor ons Inloophuis. Na het overlijden van Hanneke wilde het groepje het wandkleed heel graag afmaken, voor Poppy’s, maar ook als een mooie herinnering aan Hanneke. De quilt is nu af en is binnenkort te bewonderen.

Het quilten zal als vaste activiteit van Poppy’s doorgaan. Als je daaraan wilt deelnemen, ben je van harte welkom! Meer informatie binnenkort via onze activiteitenkalender

Santa Run 14 december 2019
We staan nu al te trappelen bij de start: Poppy's is ook dit jaar weer goed doel voor de Santa Run! Inschrijving start half november. Ren of wandel mee voor ons Inloophuis! Binnenkort meer informatie.
Tip: Boek 'Gevoel voor tumor'

Op zijn 23ste kreeg Leander Verdievel kanker en werd hij overladen met goedbedoelde cadeaus. Na vijf exemplaren van de biografie van Lance Armstrong besloot hij dat het tijd was voor een ander soort boek. (...) Een boek zonder taboes, dat je met veel humor door de wervelwind aan emoties loodst die kanker met zich meebrengt. Een boek dat je op donkere momenten laat lachen en op andere momenten doet vloeken. Een boek boordevol situaties die jij en je omgeving zullen herkennen. (Als het al deze mooie beloftes niet waarmaakt, mag je het ding ook gewoon door je kamer smijten, zolang je daar maar deugd van hebt.) Bron: 'Gevoel voor tumor'- Leander Verdievel.

Stichting Op den Alpe Rijen
Op Den Alpe Rijen zet zich net als Poppy's in voor wie geraakt is door kanker. Samen met een bijzondere groep vrijwillgers realiseren zij persoonlijke initiatieven dichtbij huis en vervullen wensen. We dragen elkaars activiteiten een warm hart toe en werken regelmatig samen. Lees meer.
Poppy's vriendenkring

Vele mensen dragen onze stichting een warm hart toe en willen helpen. Als particulier kun je ons Inloophuis steunen, al vanaf €1 per maand. Word nu Vriend van Poppy's en bouw mee aan de ontmoetingsplek waar iedereen die geraakt is door kanker, even thuis kan komen. Je donatie is vaak aftrekbaar van de belasting. 
Meer weten? Mail ons op info@inloophuispoppys.nl.

Wil je een schenking overmaken? Dat kan op:

NL81 RABO 0187 4646 77

t.n.v. Stichting Inloophuis Poppy’s in Oosterhout

Inloophuis Poppy’s
Mathildastraat 69
4901 HC Oosterhout
info@inloophuispoppys.nl
tel. 06 – 81 30 97 70

Openingstijden:
Maandag: 13.30 – 16.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur
Donderdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur

Zie ook onze activiteitenkalender.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Klik hieronder verder naar onze website, Facebook en LinkedIn, of stuur ons een email.
Website Inloophuis Poppy's
Volg Inloophuis Poppy's op Facebook
Volg Inloophuis Poppy's op LinkedIn
Email Inloophuis Poppy's
Copyright © 2019 Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout · Mathildastraat 69 · Oosterhout, Nb 4901 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp