Copy

Nieuwsbrief mei 2019

Oproep: onderhuurder voor ons nieuwe pand
Inloophuis Poppy’s gaat binnenkort verhuizen. Reden is dat het huurcontract voor onze huidige locatie afloopt. We hebben een prachtig pand op het oog, in Oosterhout-centrum, maar zoeken nog een onderhuurder. Iemand die samen met ons optimaal gebruik gaat maken van deze multifunctionele ruimte. Op deze manier kunnen we de benodigde vaste lasten opbrengen. Poppy’s krijgt namelijk geen structurele subsidie, dus we moeten zelf zorgen voor voldoende inkomen.
Ben of ken jij een ondernemer of organisatie die onze inpandige buur wil worden?
  • Beschikbare oppervlakte: ca. 45 m2
  • Ook diverse kleinere ruimtes bespreekbaar
  • Aantrekkelijke, uitstekend bereikbare locatie
  • Huurmogelijkheden zijn er regulier (vast dagdeel/-en) of incidenteel (workshop, consulten, cursus, vergadering, etc.)
Voor informatie graag contact opnemen met Ad Jongmans: ajongmans@inloophuispoppys.nl
Jaarverslag 2017 - 2018

Met gepaste trots mag ik je dit eerste Poppy's Jaarverslag 2017-2018 presenteren. Door de input van veel vrijwilligers en gasten is dit verslag tot stand gekomen, dank daarvoor.
Het verslag is
hier beschikbaar.

René van Ommeren
Voorzitter Stichtingsbestuur
Inloophuis Poppy’s
Stichting Op den Alpe Rijen
Ken je die bijzondere wensboom in onze huiskamer? Deze boom is één van de initiatieven van Op Den Alpe Rijen. Deze stichting zet zich net als Poppy's in voor wie geraakt is door kanker. We dragen elkaars initiatieven een warm hart toe en werken regelmatig samen.
'Het leven met kanker is al zwaar genoeg. Stichting Op Den Alpe Rijen steunt mensen met kanker. Wij kunnen de ziekte niet veranderen maar het leven met de ziekte wel draaglijker maken. Hoe fijn is het om voor even het ziek zijn te kunnen vergeten, er even niet over te moeten praten, er even niet aan te denken. Hoe mooi is het als de ander even niet hoeft te zorgen maar dat er voor hen gezorgd wordt. Dat is waar wij voor staan. Samen met een bijzondere groep vrijwilligers realiseren we persoonlijke initiatieven dichtbij huis.'
Stichting Vaarwens
'Een dag, een schip, voor één ernstig zieke en zijn/haar naasten'

Onderstaande informatie is afkomstig van 
stichtingvaarwens.nl.

Stel... u hebt de slechte tijding gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent (...) en u kunt er nog een dag uit om een geheel verzorgde vaardag te maken. De boot 'Meander' vaart in waterrijk Nederland en is voor iedereen binnen enkele uren bereikbaar. Een vaardag wordt volledig en kosteloos voor de gasten verzorgd. Daarbij hoort o.a. de gehele organisatie, eventueel ambulance, verpleging en catering. Kijk hier voor een filmimpressie en hier voor alle informatie.
Vrijwilliger stelt zich voor
In deze rubriek stellen we je voor aan de vele vrijwillig(st)ers waar Poppy’s op draait. Ieder heeft zijn talenten en natuurlijk een eigen verhaal. Dit keer stelt Anita Keulemans-Oomen zich voor.

'Vanaf het begin voelde ik me bij Poppy's thuis. Ik zit in het Kernteam, maak het maandelijks activiteitenrooster én ben gastvrouw, wat me erg veel voldoening geeft. Ik heb al veel mooie verhalen mogen horen en daardoor besef ik dat je moet genieten van elk moment. Hoe klein ze ook zijn, want straks blijkt dat dat kleine ding eigenlijk het grootste ding was.' Lees meer
Poppy's Diner
Deze culinaire activiteit staat weer terug op de (menu)kaart. Onze vrijwilligers maken voor u een verse, gezonde en smakelijke maaltijd klaar. Er wordt veelal gekookt met biologische producten en groenten van het seizoen. Laat u verrassen en schuif aan bij Poppy’s diner, voor een gezellige en sfeervolle avond. Eerstvolgende editie: 23 mei a.s. van 17.00 tot 19.00 uur. Voor informatie en aanmelding, klik hier
Lezingen
Lezing 'Seksualiteit en intimiteit bij kanker'

15 mei
Met spreker Henriette van Amerongen - Trainer bij het IPSO
De lezing start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Meer informatie en aanmelding
Klik hier voor de gehele activiteitenkalender
Aanrader: Poppy's Bibliotheek
Tip: Bij ons Inloophuis hebben we een kleine maar goed gesorteerde bibliotheek, gevuld met bronnen voor informatie, herkenning en steun. Ook voor kinderen hebben we heel geschikte boeken en andere materialen. Neem vooral een kijkje tijdens onze openingstijden. Lenen is kosteloos.

Geweldig geslaagde Kaaienloop beleefd met een opbrengst waar we sprakeloos van zijn! Dank aan iedereen die met hart en ziel meegelopen heeft, de gedreven organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar aan de start!

Sponsor in the spotlight

Dit keer noemen wij speciaal Sitecentrale als trouwe sponsor! 

Sitecentrale is hét allround reclamebureau van Oosterhout voor websites, huisstijlen, drukwerk, belettering en meer. Zij ondersteunen Poppy’s met hun dienstverlening in de meest brede zin van het woord, van folders tot reclamecampagnes en van onze verschillende websites. Een sponsor waar we trots op zijn!

Meer informatie over sponsoring van ons Inloophuis?

We vertellen graag over de mogelijkheden.

Neem gerust contact op via info@inloophuispoppys.nl.

Poppy's vriendenkring

Vele mensen dragen onze stichting een warm hart toe en willen helpen. Als particulier kun je ons Inloophuis steunen, al vanaf €1 per maand. Word nu Vriend van Poppy's en bouw mee aan de ontmoetingsplek waar iedereen die geraakt is door kanker, even thuis kan komen. Je donatie is vaak aftrekbaar van de belasting. 
Meer weten? Mail ons op info@inloophuispoppys.nl.

Wil je een schenking overmaken? Dat kan op:

NL81 RABO 0187 4646 77

t.n.v. Stichting Inloophuis Poppy’s in Oosterhout

Inloophuis Poppy’s
Mathildastraat 31
4901 HC Oosterhout
info@inloophuispoppys.nl
tel. 06 – 81 30 97 70

Openingstijden:
Maandag: 13.30 – 16.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur
Donderdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur

Zie ook onze activiteitenkalender.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Klik hieronder verder naar onze website, Facebook en LinkedIn, of stuur ons een email.
Website Inloophuis Poppy's
Volg Inloophuis Poppy's op Facebook
Volg Inloophuis Poppy's op LinkedIn
Email Inloophuis Poppy's
Copyright © 2019 Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout · Mathildastraat 69 · Oosterhout, Nb 4901 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp