Copy

~ Inloophuis Poppy's ~
Nieuwsbrief maart 2019

Een inloophuis maakt echt het verschil
Officieel onderzoek naar inloophuizen, waaronder Inloophuis Poppy’s, wijst uit dat maar liefst 96% van de bezoekers een positief effect op zijn/haar welzijn ervaart. Onderzoeksbureau Sinzer en het KWF presenteren in het rapport dat 84% van de gasten vindt dat door het bezoek aan het inloophuis hun kwaliteit van leven is verhoogd. Ook kunnen mensen beter ontspannen en eerder hulp vragen door het bezoek aan het inloophuis. 'Dat gasten de toegevoegde waarde van Poppy’s ervaren, weten we door gesprekken die wij dagelijks voeren', vertelt Hanneke van der Bom, coördinator. 'Maar door dit soort onderzoeken wordt deze waarde bevestigd, ook voor onze zorgpartners en sponsoren.' Lees meer
12 april: Oncologische zorgmarkt

Fysio-en Healthcenter De Beemd is gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie. Vaak klinkt daar de vraag: welke zorg is er beschikbaar voor, tijdens en na de behandeling van kanker? Vanuit die behoefte organiseren zij op 12 april a.s. een zorgmarkt waarbij verschillende lokale zorgverleners en stichtingen laten zien wat zij kunnen betekenen voor de patiënt en zijn of haar familie. Poppy's is ook aanwezig. Locatie: Werkmansbeemd 53, 4907 EW Oosterhout. Klik hier voor alle informatie. 

Een fantastisch resultaat van stichting Cross for the Crocus. "Dank aan bestuur en vrijwilligers voor jullie geweldige bijdrage. Ik ben trots om namens Stichting Poppy’s een prachtige cheque van €4.000,- te mogen ontvangen", aldus René Van Ommeren, voorzitter bestuur.
Vrijwilliger stelt zich voor
In deze nieuwe rubriek stellen we je voor aan de vele vrijwillig(st)ers waar Poppy’s op draait. Ieder heeft zijn talenten en natuurlijk een eigen verhaal. Wat beweegt onze vrijwilligers? Ontmoet Ellen Korse.

     
Ellen: 'Toen ik op zoek ging naar vrijwilligerswerk, zocht ik een activiteit die ik zinvol vond, waarbij ik ècht contact met mensen zou hebben. Dat vond ik bij Poppy's.'

'Ervaringen in mijn vriendenkring hadden me al laten zien wat de impact van kanker op iemands leven is.'

'Ik ben onder meer actief als gastvrouw, lid van de lezingencommissie en het kernteam. Bij Poppy's ontmoet ik krachtige, moedige mensen. Onze gasten geven elkaar onderling de ruimte en steunen elkaar.'
 
Tip: Ga op pad met de duofiets

Onze vrijwilligster Gerrie wenste al in 2017 via de wensboom een duofiets. Deze fiets, een variant op de tandem, biedt plaats aan twee mensen die naast elkaar zitten. Ook als je zelf niet goed kunt fietsen, is de duofiets heel geschikt omdat je samen beweegt. 

De wens van Gerrie kwam uit! Bij woonzorgcentra Oosterheem en De Doelen kun je nu een duofiets huren voor €3,- per dagdeel. Iedereen mag er gebruik van maken. Bij de receptie van Oosterheem en De Doelen kun je terecht voor meer informatie en het huren zelf. 

Poppy's vriendenkring

Vele mensen dragen onze stichting een warm hart toe en willen helpen. Als particulier kun je ons Inloophuis steunen, al vanaf €1 per maand. Word nu Vriend van Poppy's en bouw mee aan de ontmoetingsplek waar iedereen die geraakt is door kanker, even thuis kan komen. Je donatie is vaak aftrekbaar van de belasting. 
Meer weten? Mail naar info@inloophuispoppys.nl of zoek ons op op 20 april a.s. op het HEMA-plein bij onze Poppy's-kraam (van 11.00 - 16.00 uur). 

Wil je een schenking overmaken? Dat kan op:

NL81 RABO 0187 4646 77

t.n.v. Stichting Inloophuis Poppy’s in Oosterhout

Evenementen
Zaterdag 11 mei is deze bijzondere loop door het centrum van Oosterhout. Ren je mee voor ons Inloophuis? Schrijf je nu in op kaaienloop.nl!
Lezingen
Lezing 'Over levenskunst: zingeving in tijden van ziekte'

27 maart
Met spreker Beatrijs Hofland - Geestelijk verzorger en rouwbegeleidster

De lezing start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Meer informatie en aanmelding
Vacatures

Poppy’s kan haar deuren openzetten dankzij enthousiaste vrijwilligers
met allerlei talenten.
Momenteel zoeken wij gastvrouwen en -heren voor de maandag en dinsdag. Ook zoeken wij versterking voor ons Promotieteam en Verwenplein.

Klik HIER 
voor meer informatie. 
Aanrader: Roman 'Wat het hart kan horen'

In deze nieuwe rubriek deelt een lezer van deze nieuwsbrief een tip voor een boek, CD, film of iets anders dat echt een aanrader is.

Onze vrijwilligster Ludy tipt de roman 'Wat het hart kan horen' van Jan-Philipp Sendker. 


Ludy: 'Dit boek is een roman over een dochter die op zoek gaat naar haar vader die 4 jaar geleden ineens spoorloos is verdwenen. Ze vindt een oude liefdesbrief van haar vader en deze brengt haar naar een bergdorp in Birma.

Daar ontmoet ze een geheimzinnig persoon die haar veel persoonlijke details van haar vader kan vertellen. Ze vraagt zich af hoe hij die dingen allemaal kan weten. 

De persoon neem haar mee in een verhaal over twee geliefden. Een man en een vrouw die door omstandigheden veel moeten missen maar elkaar perfect aanvullen en toch gelukkig zijn.Een verhaal over geduld, hoop en geloof. Weer een bevestiging van iets wat je eigenlijk al weet, dat het leven tegenslagen kent maar dat je moet proberen om te kijken naar de dingen die je wel hebt in plaats van die je niet hebt.

Iedereen haalt uit een boek wat ie wilt. Ik vond hierin onder andere een bevestiging van wat ik ooit gelezen heb:

“De maatstaf van gezond is: niet wanneer je helemaal niet ziek bent of niks mankeert, maar wanneer je je kunt aanpassen aan de omstandigheden waarin/waarmee je leeft.”

Veel leesplezier!

Heb je ook iets gelezen, beluisterd of gekeken waar je enthousiast over bent? Tip ons op nieuwsbrief@inloophuispoppys.nl. 
 

Sponsor in de spotlight

Poppy's mag op de steun rekenen van vele sponsoren. Financieel, immaterieel of met hulp op een andere manier: dankzij de sponsoren kunnen wij onze deuren openstellen. Van klein tot groot is deze steun zichtbaar.Dit keer bedanken wij speciaal onze bloemisten! Bloemenhuis Kamp, Rietveld Bloemisten en Bloem & Design waren sponsoren van onze bloemen in 2018. Wekelijks siert een nieuw boeket onze huiskamer. Ook dit jaar sponsoren deze drie bloemisten opnieuw ons Inloophuis met dit opfleurende gebaar!

Meer informatie over sponsoring van ons Inloophuis? We vertellen graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact op via info@inloophuispoppys.nl.
Inloophuis Poppy’s
Mathildastraat 31
4901 HC Oosterhout
info@inloophuispoppys.nl
tel. 06 – 81 30 97 70

Openingstijden:
Maandag: 13.30 – 16.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur
Donderdag: 10.00 – 12.00 en 13.30 – 16.00 uur

Op vrijdag is het Inloophuis gesloten, wel zijn er op vrijdag regelmatig activiteiten.
Zie onze activiteitenkalender voor ons uitgebreide aanbod.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Klik hieronder verder naar onze website, Facebook en LinkedIn, of stuur ons een email.
Website Inloophuis Poppy's
Volg Inloophuis Poppy's op Facebook
Volg Inloophuis Poppy's op LinkedIn
Email Inloophuis Poppy's
Copyright © 2019 Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Inloophuis Poppy's - Oosterhout · Mathildastraat 69 · Oosterhout, Nb 4901 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp