Copy
Nieuwsbrief Tantra-Atma december 2022
Dank voor het openen en het lezen van deze nieuwsbrief.
Tantra-Atma deelt kennis, ervaring en wijsheid met diegene die geluk en vrijheid ambiëren. Immers geluk, liefde en vrijheid zijn altijd aanwezig.


In deze nieuwsbrief:
- Persoonlijke intro
- Blog Tantra & Transformatie 
- Nieuw "First-Date" Tantra evenementen
- Onder de aandacht
- Het tantrisch jaaroverzicht 2023
- Het e-boek gedrukt in boekvorm

Wie schrijft maakt fouten!
Ik ben geen perfectionist in foutloos schrijven en ik claim ook geen waarheid op wat ik schrijf. Ben mild voor mij en voor jezelf als je een foutje tegenkomt in de tekst. Voor mij gaat het om de inhoud en niet om de vorm....

Johan
Metta-Ji

Het bovenstaande plaatje is het teken van Metta-Ji "Love and Kindness" ofwel "Liefdevolle Vriendelijkheid". Vanaf het begin toen dit symbool en woorden op mijn pad kwamen was het belangrijk voor mij. Belangrijk maar niet moeilijk want ik was bekend met meebewegen en aanpassen met wat is. Ik zet niet vaak iets naar mijn hand, de Metta-Ji doet dat want vanuit een balans gaat alles makkelijker. Ook de omschrijving van geluk, gezien vanuit het Boeddhisme, was aangenaam voor mij. Geluk vanuit het Boeddhisme was immers dat je een ander meer geluk toewenste dan jezelf. Dit met de Boeddhistische wetenschap dat alles wat je geeft of toewenst vanuit Metta-Ji altijd terug komt. Het heeft me gedient, het was niet moeilijk voor me en ik mag er de vruchten van plukken. Nog steeds wens ik anderen meer geluk en liefde dan mij want er is genoeg.

Pas geleden had ik een mooi inzicht over energie en opladen. Dit inzicht kwam tot stand toen ik voor de eerste keer in een electrische auto mocht rijden. Dit door omstandigheden omdat de eigenaar van de auto naar het ziekenheuis moest met een geklemde en gebroken duim. Dit alles was in de late avond en nacht waar alles rustiger verloopt dan in de hektiek van de dag. Rustig op de weg en in het ziekenhuis en ik stond met de electrische auto zonder waarschuwing of bekeuring 4 uur geparkeerd op een plek waar je maar 15 minuten mocht staan. Voor de terugweg, midden in de nacht, hadden we niet genoeg stroom in de batterijen van de auto om weer thuis te komen. Op 6 km na voordat de batterij leeg zou zijn hadden we een oplaad punt gevonden. Ik wel in lichte paniek maar de eigenaar met haar duim in het gips bleef rustig en het komt goed meende ze. Het opladen tot 60 % duurde een kwartier en we konden verder. Tijdens de rit in de rustige nacht, maar zeker ook tijdens het opladen hadden we fijne gesprekken. Alsof alles organisch verliep en dat de controle en de lichte paniek vooral in mij zat.

Pas de volgende dag kreeg ik het inzicht en de boodschap...Ik ben een benzine auto en dat ben ik gewent. Tank vol en rijden maar, tot die weer leeg is en weer snel tanken en doorrijden wat zich blijft herhalen. Geen tijd nemen om op te laden...dat moest wel met de electrische auto. Tijd nemen om de batterij op te laden met als bij effect rust en ruimte. En dit keer hadden we nog wel een snellader, thuis duurde het de hele nacht om op te laten vertelde de eigenaar. Hoe fijn is dat een hele nacht opladen of snel laden met een half uur rust. Sinds dien gedraag ik me meer en meer als een elctrische auto Ik neem de tijd om te laden als het moet en gebruik de nacht om volledig op te laden. Ik denk dat mijn volgende auto een electrische word! Het is veel goedkoper met tanken en bij de aanschaf krijg je subsidie. Het begrip tijd is geld valt helemaal weg voor mij.

Johan
Tantra en Transformatie

Transformatie, ontwikkeling en ontplooiing betekend het oplossen van alles wat ons tegenhoud of belemmerd om in harmonie te leven met ons levensplan. Niet dat we ons levensplan als doel moeten zien maar om dit stap voor stap te ontwikkelen. In transformatie vormen we iets om waarbij we niet iets weggooien in onze ontwikkeling. Ik benoem in deze ontwikkeling vaak het nul punt wat ik bij mijzelf en bij anderen tegenkom op het levensplan. Onder het nul punt ben je vooral bezig inzicht te krijgen in wie je bent, je patronen te doorzien en je aardse problemen op te lossen. Als de aardse blokkades zijn opgeheven of losgelaten kan de ontplooiing verder gaan. We worden dan niet langer meer voortgedreven of geconfronteerd met moeilijkheden. Op het nul punt is het fijn en kan je heel gelukkig zijn maar er blijft beweging naar groei en ontwikkeling om verder te gaan naar wat we noemen een hogere trilling of ons hogere zelf.

Verlangens 
Verlangens zijn de wegwijzers van ons hogere zelf en ook hier zijn er geen doelen maar gevolgen van jou wensen en verlangen. Hierbij zijn twee verschillende verlangen of wensen: echte wensen vanuit je hart of een hoger doel of wensen om uit een benarde situatie te komen. Zo betrap ik mezelf regelmatig nog op oude patronen waar ik me laat leiden door geld en de wereldse problemen. Zo werd het gas duurder en deed ik de verwarming niet aan, is dit logisch of moet ik verder gaan kijken dan mijn patronen. Daarbij hoef ik mijn patronen niet over boord te gooien maar er bewustzijn op te zetten en me te ontplooien. Zo zijn er onder het nulpunt vaak wensen en verlangen om uit een situatie te willen komen gedreven door een niet vrije wil. Boven het nulpunt komen we daar meer en meer van los en hebben we meer vrije verlangens gedreven vanuit je hart of zielsontwikkeling of ontplooiing.

Wens meditatie
Vrije verlangens worden gedwarsboomd en zijn ingewikkeld zolang we de inhoud van onze rugzak nog niet (willen) kennen. Onder meer uit de ervaringen die we in onze jeugd hebben opgedaan, trauma’s, overtuigingen, ratio, meningen van anderen, opvoeding, religie enz. Deze vormen beren op de weg die samen met jou innerlijke saboteur graag af- of uitstelen om stappen vanuit het hart te gaan nemen om te transformeren. Dit is vaak zo tegenstrijdig en onduidelijk om helder je richting te kunnen zien. Maar we kunnen graven in onze rugzak, noem het een wensmeditatie om dagelijks even stil te staan bij jouw wensen en die van uit je hart op te laten opkomen. Neem hiervoor tijd, rust en ruimte met mooie muziek in een warme omgeving. Luister naar fijne muziek met een hoge trilling en kom tot stilte. Herken je oude patronen, hindernissen die opdoemen op jou pad. Gooi ze niet overboord maar omarm ze als cadeautjes voor jouw bewustwording. Probeer nieuwe wegen in te gaan waar het ligt en licht is op weg naar een hogere trilling.

De vraag blijft
Hoe herken ik wat ik voor mezelf heb gekozen? Wat zit er nog in mijn rugzak waar ik nog geen bewustzijn op heb? We kunnen niet altijd ons hele ontwikkeling pad overzien. Het opent zich als een bloem en zolang het laatste blad nog niet open is zien we de kern nog niet. Zo ga ik binnenkort 2 weken op vakantie in een 5 sterren resort vanuit een verlangen naar rust, stilte en geen werk. En eind januari ga ik 3 weken naar Zuid Afrika waar ik met mijn hart als wegwijzer naartoe beweegt. Als 10 jarige jongen wilde ik daar al naartoe om mijn oom te bezoeken. 50 jaar later zijn de beren op de weg en blokkades uit de weg geruimd en gaat mijn zielenreis verder naar liefde en eenheid. Mijn oom is overleden en weet dat ik het alleen kan.
 
Sat Nam
 
Johan
Nieuw op de agenda:

"First-Date Tantra Evenementen"

Vaak plaats ik een oproep voor vrouwen of mannen om de balans te maken m/v in een workshop. Daarop komen dan altijd veel reacties waardoor ik besefte hoe zeer de behoefte er is om als single deel te nemen. Samen als single de verantwoording nemen voor een fijne workshop waar je jezelf mag zijn en je hart mag openen voor alles wat zich aandient. Want als single vrouw of man deel nemen aan een tantra evenement of workshop is de drempel vaak groot. Daardoor zijn deze First-Date Tantra evenementen ontstaan. Speciaal voor single vrouwen en mannen die samen met gelijkgestemden op het tantrisch pad willen gaan of al zijn. 

Verwachtingen
Hoewel de benaming First-Date wellicht iets oproept is het niet het doel om hier een levenspartner te vinden. Dat het zou kunnen ontstaan laten we open maar het is geen doel op zich. Als je komt op een First-Date evenement kom je vooral om een tantra ervaring op te doen en om te groeien in bewustzijn samen met gelijkgestemden.

De oefeningen zullen wellicht leiden tot een mooi en fijn contact, maar of dit contact voor korte duur is en of er een dieper en blijvend contact kan ontstaan is altijd een gevolg van maar nooit een doel op zich (zie de blog in deze nieuwsbrief). Zo willen we de First-Date evenementen nog veiliger, open en toegankelijker maken voor iedereen zonder verwachtingen.

Veiligheid
De behoefte is er maar niet altijd de veilige omgeving om kwetsbaarheid te ervaren, je hart te openen, je gelukkig te voelen en je energie vrij te mogen laten stromen. Die veiligheid willen we je graag bieden om een completer mens te zijn in deze First-Date Evenementen. Een veilige omgeving is van essentieel belang om te groeien en je op je gemak te laten voelen.


Meer informatie en de komende evenementen en workshops vind je op deze link: 
https://www.tantra-atma.nl/first-date/

Nog even onder de aandacht!

Het komende jaar staan er weer uiteenlopende worskshops op het programma. Van beginner tot een uitgebreide tantra training. En actieve tantrische vakanties of weekeinden. Iedereen is welkom maar soms doen we een mondelinge intake. Dit doen we om er zeker van te zijn wat je kiest de juiste keuze is op dat moment. Ook is tantra geen inpuls maar een behoefte die je niet zomaar kan negeren. Daarom is het om teleurstelling te voorkomen, verstandig om tijdig aan te melden omdat de workshops of evenmenten vaak snel vol zijn. Hieronder een greep uit het aanbod wat ik onder de aandacht wil brengen.

Trilogie ''Prana & Verbinding"
Deze loopt al heel wat jaartjes en is speciaal voor de eerste stappen op het gebied van tantra massage. Deze word op 3 losse dagen gegeven zodat je tussendoor kan oefenen wat je die dag hebt geleerd. Als (gelegenheid) koppel kan je direct inschrijven en als single kom je op een wachtlijst en wellicht kan ik je koppelen aan een andere single. Dit jaar is er 2 keer een trilogie en de data en meer informatie vind je hier: 

https://www.tantra-atma.nl/trilogie-2/

De Massage Specials
Deze zijn ontstaan vanuit mijn behoefte om verder te gaan dan de eerste stappen in massage. Niet alleen ik maar vele anderen hebben deze behoefte want de specials zijn heel goed ontvangen en snel vol. Heb jij al de nodige ervaring in massage/ energie werk en heb je een soepel lichaam kom dan eens meedoen en laat je verrassen. Ook nieuw zijn de meerdaagse masterclass specials. Meer informatie:

https://www.tantra-atma.nl/specials/

First-Date Evenementen
Ik had ze al benoemt maar ik ligt ze er nog even uit. Speciaal voor singles die het tantra pad verkiezen voor groei. Losse dagworkshops en diepgaande weekenden of weken: 

https://www.tantra-atma.nl/first-date/

Tantra & Massage Training
Dit jaar ben ik samen met Susanne Quartel begonnen met een Tantra Massage training. De eerst groep is al op de helft en heeft naast de nodige theoretische en praktische kennis ook al de reiki 1 inwijding gehad. Het vorm een hechte groep die elkaar inspireerd en leert op het tantra pad. Naast deelnemer ben je ook model in andere workshops om zodoende nog meer ervaring op te doen. In maart hebben we een intensieve tantra training van 7 dagen. Let op: er zijn nog enkele plekken vrij! Meer info: 

https://www.tantra-atma.nl/training/

Zomer week cusussen bij Sadhaka
Ook de zomer week cursussen bij Sadhaka in Frankrijk zijn al bekend. Voor vele om al naar uit te kijken. Een kort maar krachtig seizoen in 2023 met een gevarieerd programma voor koppels en singles. Voel wat bij jou resoneerd: 

https://www.tantra-atma.nl/tantra-zomerweken-frankrijk/

House of Tantra Evenementen  
Vele hebben Dechen al mogen ontmoeten en waarderen zijn kennis en passie. Ook ik heb veel van hem mogen leren als vriend en collega. Wat hij doet is moeilijk te omschrijven maar het is een tantrisch pad met Sjamanistische invloeden. Dechen en ik nodigen je uit om jezelf te overwinnen en één te worden met het collectief. Een mooie laatste kans om nog aan het eerste luik "The Phoenix Rising" deel te nemen eind april. Ervaring in tantra en lichaamswerk gewenst. Zie ook de specials die Dechen en ik geven van 29 tot 29 juni: Fire-Snake special en een Kum-Nye special. Meer info: 

https://www.tantra-atma.nl/house-of-tantra/
**Jaar kalender Tantra-Atma 2023**
Massage Lessen en Evenementen 


“Tantra-Atma” 
Brengt je bewustzijn, ontwikkeling en vrijheid doormiddel van tantrische massages. Het is het liefdevolle en onvoorwaardelijke pad van mededogen, compassie, empathie en spirituele ontwikkeling voor jezelf en een ander. 

“Tantra-Atma” 
Reikt je de hand in jou persoonlijke ontwikkeling in intimiteit door je letterlijk en figuurlijk bloot te durven geven aan het leven en de vrijheid die het leven je kan bieden. Zegt jou gevoel “ja dat wil ik” dan ben je van harte welkom. Zegt jou ratio “ik ben bang” of “dat vind ik te spannend” of “dat kan ik niet” ook dan ben je van harte welkom of nodig ik je uit voor een persoonlijke intake.

"Tantra-Atma" 
Laat Tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Laat alle energieën, inclusief de seksuele energie voortkomen uit liefde voor jezelf en voor anderen, onderdruk ze niet en gebruik ze niet als macht.Workshop agenda

Hieronder in de link vind je de agenda voor het komende jaar waar weer veel te doen is op het gebied van tantra en massage. Voel je welkom: 

https://www.tantra-atma.nl/massageles/

In deze link vind je de workshops met omschrijving op een rij:
 https://www.tantra-atma.nl/workshops-evenementen-2/

Tantra-Atma


Voor individuele massage heb ik een sabbatical tot 1 maart.


Een massage/sessie afspraak maken na 1 maart kan via dit formulier
 https://www.tantra-atma.nl/contact/

Voor een beschikbare plek kijk in mijn agenda 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1oWqw_uaagX5LIpXF8SYKTy1irbf3pfbFWRLYyBdaysE/edit?usp=sharing

Graag tot ziens op één van de massage workshops of evenementen

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Empowering People to Move Forward.....
Het E-Boek, wat gratis te downloaden is via mijn website, is er ook in boekvorm. Naast dit boek "Wat tantra voor jou kan betekenen" waar ik de Tibetaanse tantra in het algemeen uitleg is er ook een nieuw boek. In dit boek "Tantra Massage in Theorie" ga ik dieper in op het massage aspect binnen tantra en worden diverse massage van stap tot stap omschreven. Ook zijn er diverse tantrische oefeningen en meditaties in opgenomen. Het boek is in a5 formaat en telt 186 bladzijden.
Wilt u beide of 1 van de boeken graag in u bezit hebben voor uzelf of als cadeau doen aan een geïnteresseerde kunt u het aanvragen via het contact formulier in deze link:


https://www.tantra-atma.nl/boek/

De kosten voor het boek zijn op dana (vrije gift) plus verzend kosten.

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers
Copyright © tantra-atma

Johan Raaimakers
Johan Frisostraat 31
5491 HW st-Oedenrode
06 29064111
johan@tantra-atma.nl
www.tantra-atma.nl