Copy
Nieuwsbrief 23 januari 2017
View this email in your browser
   Belize Tourism Board Costa Rica Tourism Board El Salvador Tourism Board Guatemala Tourism Board Honduras Tourism Board Panama Tourism Board Nicaragua Tourism Board
 
Midden-Amerika presenteert ´Mayan Caribbean´
Nieuw toeristisch initiatief voor de Europese reiziger
 
Guatemala en Honduras hebben ‘Mayan Caribbean’ als nieuw toeristisch initiatief gepresenteerd op FITUR in Madrid. Het initiatief streeft ernaar om de haalbaarheid van duurzame ontwikkelingen in beschermde gebieden in kaart te brengen.

De zeven Midden-Amerikaanse bestemmingen van Central American Tourism Promotion Agency (CATA) bieden een grote variëteit aan zon- en strandtoerisme met een focus op duurzaam toerisme.

Focus op duurzaam toerisme
Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen Honduras en Guatemala. Een belangrijke bron van inkomsten, maar gelijktijdig een bedreiging voor de ontwikkeling van het Caribisch gebied. Reden genoeg voor het Wereld Natuur Fonds om samen met CATA, het Guatemalteeks Instituut voor Toerisme (INGUAT) en het Hondurees Instituut voor Toerisme (IHT) een initiatief op te zetten. Met dit initiatief draagt het toerisme bij aan de kwaliteit van leven, alsmede de bescherming van het natuurlijk en cultureel erfgoed van het gebied.

Start met twaalf projecten
In deze fase van het initiatief bestaan er twaalf projecten die bijdragen aan het duurzame toerisme. In zowel Honduras als in Guatemala zijn zes projecten uitgerold. Meest in het oog springende daarvan is bijvoorbeeld een wandeling door het tropische regenwoud en een rondleiding door het mangrovebos in Rio Dulce National Park in Guatemala. Ook visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen door na een ambachtelijke visserij een kookworkshop te volgen, waarbij een ceviche van lokale producten op het menu staat.  

Een ander bijzonder en lokaal project bevindt zich in het Nombre de Dios National Park in Honduras. Overnacht hier, back to basic, in een knus eco-lodge van Cabañas del Bosque met het tropische regenwoud en de Cangrejal rivier als achtertuin. Om het gebied te ontdekken biedt een groep jongeren uit de lokale gemeenschap verschillende Engelse tours aan, zoals een snorkeltour waarbij je op zoek gaat naar tropische vissen.

Consumenten bezoeken voor meer informatie: www.visitcentroamerica.com.

Niet voor publicatie:

Het Central American Tourism Promotion Agency (CATA) werd in 2002 opgericht met als doel om onder meer in Europese landen de bekendheid van de zeven lidstaten als reis- en vakantiebestemming te verhogen. CATA richt zich daarbij op promotie van combinatiereizen naar de regio vanuit belangrijke Europese herkomstlanden als Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie bezoeken consumenten www.visitcentroamerica.com.

Voor meer informatie:
PR- en Marketingbureau Travelproof
Harry Betist, telefoon 0182-550531 of email harry.betist@travelproof.nl

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Ons e-mailadres is:
office@travelproof.nl
 
Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven uit onze database. U ontvangt dan van al onze klanten geen nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigen voor events, persreizen en/of roadshows meer. 

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    Update voor nieuwsbrief aangeven 
 
Copyright © 2015 Toeristisch Promotiebureau van Centraal-Amerika. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to redactie@bftp.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Travelproof · Blekerssingel 4 · Gouda, - · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp