Copy
Nieuwsbrief oktober 2015 | Basisschool Sint-Lucia

Nieuwsbrief oktober 2015

Beste ouders, 


We hebben er alweer een maand opzitten. Wat gaat de tijd snel. De blaadjes vallen en de herfst is duidelijk in het land. Met de zon die straalt door mijn raam zet ik me aan mijn computer om voor jullie een interessante nieuwsbrief in elkaar te steken.
Veel leesplezier!

Activiteiten

Op 4 oktober was het werelddierendag. Om het zorgen voor dieren in de aandacht te brengen kwam de papa van juf Liesbet langs met het schattigste paardje ooit! Meer foto's ... of kijk op de klasblogs. 
Op donderdag 22 oktober vond onze jaarlijkse loopcross plaats voor de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Dit in samenwerking met de school van Emblem. Na een grote inzet van iedereen brachten vele kinderen trots een medaille mee en mochten de leerlingen van het vierde leerjaar de beker voor de aflossing in ontvangst nemen. Meer foto's...
Deze maand werd het tandemlezen opgestart. Leerlingen van het vierde leerjaar nemen een leerling van het tweede leerjaar onder hun vleugels om gezellig samen te lezen.
Neem een kijkje op de klasblogs van L2 en L4.
Afgelopen woensdag 28 oktober werden alle grootouders van de kleuters getrakteerd op een toneelstuk gebracht door de leerkrachten. Het werd een leuk en gezellig samenzijn! Kijk maar...

Verkeer

Na de herfstvakantie start onze nieuwe fluo-actie. Laat iedereen schitteren en vergeet de helm niet op de fiets. Je zal er flink voor beloond worden!
Klik hier voor meer info.
We juichen het gebruik van de fiets toe en merken dat het voetpad vaak ingenomen wordt door heel wat fietsen. Om dat probleem een stuk op te lossen willen we de ouders vragen om hun fiets in de voortuin van het klooster te parkeren. Er zal een bordje geplaatst worden. Bedankt voor uw medewerking.

Nieuwigheden

- Tijdens de middag is er voortaan extra personeel voorzien om de rust voor iedereen nog meer te bewaren. Het eerste leerjaar eet samen met de oudste kleuters. 
- Na de vakantie wordt er in de refter warm water (voor een oplossoepje) en thee gratis ter beschikking gesteld voor de kinderen.
- Gedurende de komende maanden zal er één keer per maand aan alle kinderen van de lagere school tijdens een speeltijd soep aangeboden worden als tussendoortje. Zo willen we iedereen laten genieten van deze gezonde voeding. Met dank aan steun van het oudercomité.
- We mochten de afgelopen weken enkele kindjes van vluchtelingen opvangen. Dit verliep niet altijd van een leie dakje, maar wij en onze leerlingen hebben er veel van mogen leren. We nemen nu opnieuw afscheid van hen en wensen hen veel geluk.

Prikbord

- Lees het verslag van de schoolraad. Klik hier.
-
 Lees het verslag van ons 'KiParle'. Er werden alweer een aantal leuke initiatieven uitgewerkt. Meer...
-
 Wenst u meer te weten over het sportaanbod in Ranst. Surf naar www.sportinranst.be
Enkele data om zeker aan je prikbord te hangen:

- Dinsdag 10 november om 19u30: wijnproefavond  Gewijzigde datum!

- Donderdag 26 november om 20u00: Infoavond 'veilig online'. Iedereen welkom!
 
AGENDA        Klik hier voor de agenda van november
Met vriendelijke groet,
Kevin Francken - Directeur
Vrije basisschool Sint-Lucia - Venusstraat 3, 2520 Oelegem - 03 383 10 31 - info@st-lucia.be