Copy
Nieuwsbrief voor scholen
View this email in your browser
Even voorstellen


Lotte Safary

In 2015 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de Hanzehogeschool te Groningen. Na mijn afstuderen ben ik als logopedist werkzaam geweest binnen de (psycho)geriatrie. Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij logopediepraktijk Westrand. Hier zal ik voornamelijk kinderen behandelen met taal-en spraakproblematiek. Bovendien ben ik ook gespecialiseerd in het behandelen van afwijkend mondgedrag/slikgewoonten. Naast het Nederlands kan ik u ook in het Arabisch en Koerdisch te woord staan. Voor mij staan kwaliteit van zorg en de individuele zorgbehoefte van de patiënt centraal. Ik werk op de locaties Geuzenveld en Slotermeer.
 
C:\Users\amaia\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Amaia ter Beek.jpg
Amaia ter Beek

Ik ben Amaia en ik ben 25 jaar jong. In juli 2016 ben in afgestudeerd als logopedist aan HvU. In mijn afstudeerjaar heb ik de pre-master klinische gezondheidswetenschappen afgerond om verder te kunnen studeren aan de Master logopediewetenschappen. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt bij een stottercentrum en in een allround praktijk. Ik werk sinds december bij Logopedie Westrand en behandel hier kinderen, jongeren en volwassenen met vloeiendheidsproblematiek.
Ik ben gelijk na mijn afstuderen begonnen met het specialiseren tot stotterspecialist, omdat ik erg geïntrigeerd ben door deze stoornis en het behandelen hiervan. Ik werk op de locatie Geuzenveld.

Welkom bij de voorjaarseditie!

Het weer werkt nog niet mee maar de lente is in aantocht. Tijd voor onze voorjaarsnieuwsbrief!

In dit nummer:
* Even voorstellen
* Kwaliteitstoets gehaald
* Taaltherapie met MetaTaal 
* Taaltip van de week!
Kwaliteitstoets gehaald!
Op 11 januari hebben wij de vervolg kwaliteitstoets gehaald! Wij werken volgens de richtlijn van onze beroepsvereniging waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat!

MetaTaal
 
In januari heeft ons team de cursus MetaTaal gevolgd om te leren werken met dit therapieprogramma voor het trainen van complexe zinsbouw. 

Deze multimodale en metalinguïstische taaltherapie methode voor oudere kinderen (v.a. 7 jaar) met een TOS is aantoonbaar effectief gebleken en wordt inmiddels al toegepast in onze praktijk. 

Met behulp van legoblokjes worden grammaticale regels (complexe zinnen maken) expliciet aangeleerd. Uitgangspunten zijn:

• Visuele ondersteuning met Legoblokjes voor woordsoorten en grammaticale functies

• Motorische en tactiel/kinesthetische component: letterlijk zinnen bouwen met Lego!

• Plezier/motivatie!

Wij zijn enthousiast over Lego-pedie!


 

Taaltip van de week!

 
Prentenboeken zonder tekst zijn door iedereen in elke taal “voor te lezen” en stimuleren op natuurlijke wijze de interactie tussen voorlezer/verteller en kind. Doordat er geen tekst in de boekjes staat en het verhaal in tekeningen wordt verteld, is het voor ouders makkelijk om er in hun eigen taal een verhaaltje bij te bedenken. Zelfs als ouders niet kunnen lezen in hun moedertaal. Het is vaak niet gemakkelijk om in Nederland boekjes te vinden in verschillende minderheidstalen. Daarom zijn boekjes zonder tekst ideaal voor veeltalige klassen.
 
Klik HIER voor meer informatie!
Kijk ook op onze website voor meer informatie (klik!)
Copyright © 2017 Logopedie Westrand, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp