Copy
View this email in your browser

Destination Åsnens nyhetsbrev, mars 2021

Utlysning om stöd till företag från Tillväxtverket, intressant föreläsning med Torbjörn Backlund, dokumentation från Åsnens stormöte, husbilsturism och annat som kan vara värdefullt för dig som är verksam i Åsnenområdet!

Tillväxtverket erbjuder utvecklingscheckar för företag inom natur- och ekoturism!
Från och med den 10 mars finns möjlighet att söka Utvecklingscheckar från tillväxtverket för naturturismföretag. Utlysningen omfattar totalt  ca 20 miljoner kronor och man kan ansöka om 50 000 - 150 000 kronor för ett projekt. Läs mer om utlysningen och för vilken typ av insatser man kan söka. Ingen medfinansiering krävs.
Dokumentation från Åsnens stormöte
Vi är väldigt gladda att så många hade tillfälle att delta på det digitala mötet den 10/2. Vi pratade om Åsnens framgångsresa, trender och om den beslutade organiseringen av det framtida utvecklingsarbetet i destinationen. Det var ett härligt engagemang i workshopparna med många värdefulla synpunkter som vi tar med oss i det fortsatta arbetet. Vi har samlat alla presentationer samt filmade avsnitt från dagen på destinationasnen.se. 
Hur skapar man lönsamhet och långsiktig framgång?
Den 26 mars kan du delta på en digital föreläsning med Torbjörn Backlund. Torbjörn från Ramsvik Stugby & Camping, har tidigare gästat Destination Åsnen och var väldigt uppskattad. Torbjörn delar öppenhjärtligt med sig av sina tankar och hur de arbetat. Timmen avslutas med möjlighet att ställa frågor till honom. Anmäl dig till den digitala frukostföreläsningen den 26 mars kl 9-10 här! Scrolla ner till den 26/3.
 
Ställplatser och Husbilsturism
Hos vår granne Glasriket pågår ett projekt kring husbilsturism. Är du intresserad av att utveckla ställplatser eller vill lära dig mer om denna målgrupp så finns det en vägledande och väldigt handgriplig folder med praktiska tips som du kan ta del av här. Den innehåller dels generell information om husbilsturism men även väldigt konkreta råd och information kring etablering av ställplatser. Foldern är producerad inom ramen för Glasrikets utvecklingsprojekt för Husbilsturism.
Konsten att kommunicera Allemansrätten
I januari arrangerade SLU Centrum för naturvägledning och Naturvårdsverket, seminariet Älgen i rummet – konsten att kommunicera allemansrätten. Allt material från denna dag kan man ta del av. På SLUs webbsida finns såväl presentationer som filmer från dagen.  Bland innehållet finns t.ex. Allemansrättens nuläge och framtidstrender och exempel på innovativ kommunikation med höjdpunkter och fallgropar.
Här kan du ta del av tidigare nyhetsbrev från Destination Åsnen
Välkommen som medlem!
Föreningen Destination Åsnen välkomnar både dig som driver företag, förening eller är privatperson. Klicka här för att läsa mer!
Vår vision
"Åsnen är det självklara valet för människor som söker hållbara, berikande och unika Natur- & KultUrupplevelser"
Här följer du arbetet med utvecklingen av Destination Åsnen - följ arbetet med utvecklingen av Sveriges första nationalparksdestination.
Destination Åsnen
Email
Copyright © 2020 Destination Åsnen

Our mailing address is:
info@destinationasnen.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Epostadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Destination Åsnen · AB Destination Småland · Kronobergsgatan 7 · Växjö 352 33 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp