Copy
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem hier online.

Nieuwsbrief

mijn nuchtere baby
Beste <<Voornaam>>

Welkom bij ‘mijn nuchtere baby’! Wat gezellig en goed dat je meedoet. Tijdens je zwangerschap geen alcohol drinken (en eten) is een gezonde keuze. Voor sommigen best een uitdaging. Voor anderen juist een makkie. Moeilijk of makkelijk, met 'mijn nuchtere baby' helpen we je om alcohol tijdens je zwangerschap te laten staan. Gezond voor jou én voor je baby. Want zonder alcohol is de kans groter dat je baby gezond groeit.

Vanaf nu krijg je 2 keer per maand onze nieuwsbrief. Er komt van alles in voorbij zoals:
  • Informatie over wat er gebeurt met je baby als je geen alcohol drinkt.
  • Ervaringen van verloskundigen.
  • Recepten voor alcoholvrije gerechten en drankjes. 
Veel leesplezier!

Hartelijke groeten,

Team mijn nuchtere baby

Informatie, hulp en ondersteuning voor jou

Mijn nuchtere baby is speciaal gemaakt door de KNOV (de vereniging van verloskundigen) en IkPas. Zo willen we jou als zwangere vertellen over de gevaren van alcohol tijdens de zwangerschap. En we willen je helpen. Niet alleen met informatie, maar ook door je partner, familie en vrienden mee te laten doen. Want zij kunnen zich ook aanmelden voor Mijn nuchtere baby. Zo kunnen ze jou steunen door het samen te doen.

Geen alcohol tijdens je zwangerschap…

De voordelen voor jou en je baby

Heb je besloten om geen alcohol te drinken tijdens je zwangerschap? Super goed! Voor jezelf en ook voor je baby, want die geniet daar lekker van mee. Was je nog niet zover om alcohol te laten staan tijdens je zwangerschap? Lees dan eens verder over de voordelen. Voordelen voor jou én voor je baby.

Lees meer

Doe de gratis online cursus Alcoholvrij Zwanger

Wil je meer informatie over alcohol tijdens de zwangerschap? Volg dan de gratis online cursus Alcoholvrij Zwanger. Je krijgt informatie, filmpjes en persoonlijke adviezen. Deze helpen jou om alcohol tijdens je zwangerschap te laten staan. Je kunt de cursus thuis volgen. In je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Op de website alcoholvrijzwanger.nl lees je meer.

Verloskundige aan het woord

Iedere maand vertelt verloskundige Dieuwke Ottens over wat ze meemaakt in haar praktijk als verloskundige. In deze nieuwsbrief vertelt ze over het intakegesprek. Dat is het eerste gesprek dat je als zwangere met je verloskundige hebt. Een eerste kennismaking dus, maar wel een uitgebreide kennismaking.

Lees meer

Wij zijn op zoek naar jou

Wat fijn dat je meedoet aan ‘Mijn nuchtere baby’. Hoe gaat het met het laten staan van alcohol? Voel je je er goed bij? Vind je het (soms) moeilijk? Heb je tips die je met andere zwangeren wilt delen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Want voor andere zwangere vrouwen kan het fijn zijn om jouw verhaal te lezen. Misschien maken ze wel hetzelfde mee. Of leren ze er wat van.
 
Daarom de vraag: wil jij je verhalen delen door ze te bloggen of vloggen?
Eén keer per maand komt jouw blog of vlog dan in deze nieuwsbrief. Hoe leuk is dat? Heb je interesse? Stuur een e-mail naar katja@ikpas.nl

Wist je dat...

het belangrijk is te stoppen met het drinken van alcohol zodra je probeert zwanger te worden? Zo loop je geen risico dat je ongeboren baby alcoholschade oploopt. Ook als je nog niet weet dat je zwanger bent, kan alcohol schadelijk zijn. Jij kunt er zelf voor zorgen dat je kindje zo gezond mogelijk groeit.
 
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website

Hulp nodig?


Vragen over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander, wil je meer informatie over alcohol(verslaving) of zoek je informatie over cijfers en wetgeving?
Tijdens de campagne via de IkPas coach, in je dashboard
Via de mail
Via Facebook Messenger
Nu direct hulp nodig?
Stel je vraag anoniem bij de Alcohol Infolijn via: 0900-1995
Wil je de voorkeuren veranderen?
Je kan hier je voorkeuren wijzigen en je kan hier uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp