Copy
Online versie
het scheepvaart
national maritime
museum
Educatieprogramma's
Beste docent,
Kom geschiedenis zien en beleven in Het Scheepvaartmuseum! Stap aan boord van het VOC schip ‘Amsterdam’, sta oog in oog met een walvis of betrek je leerlingen in een hedendaags gesprek over ‘fake-news’ op schilderijen... 


Wil jij ons helpen je nog beter te informeren over onze educatieprogramma's? Stuur dan een mailtje naar educatie@hetscheepvaartmuseum.nl en geef daarin aan of je docent bent in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs. Dan ontvang je vanaf nu een nieuwsbrief die nog beter aansluit bij jouw interesses. 


Tot snel in Het Scheepvaartmuseum! 

Wie Waar Walvis
Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? In dit programma gaan de leerlingen als kleine onderzoekers in de tentoonstelling aan de slag. Hun zintuigen en fantasie worden op verschillende manieren geprikkeld en ze worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop we walvissen beter kunnen beschermen.

Dit programma sluit aan bij verschillende vormen van onderzoekend leren en is een uitgelezen kans om kennis te maken met wat een museum nu eigenlijk is. Wat doe je er precies en wat kan je er beleven? Over beleven gesproken, een bezoekje aan het VOC-schip Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken tijdens dit programma.

Voor primair onderwijs
Geschiedenis is emotie!
Hoe je terugkijkt op de geschiedenis hangt af van waar je bed staat, of dat van je voorouders gestaan heeft. Kan geschiedenis wel neutraal of objectief zijn? Door historische voorwerpen te bekijken en te bevragen, onderzoeken we welke verschillende verhalen objecten kunnen vertellen.

Neem nu het Nederlands slavernijverleden. Uit de aandacht in de media en de discussies die daaruit voortkomen, wordt wel duidelijk dat dit verleden niet in één verhaal te vertellen is. Het Scheepvaartmuseum vertelt hierover een meerstemmig verhaal waarin we niet voorbijgaan aan de pijn rondom slavernijgeschiedenis

In dit programma gaan de leerlingen dan ook samen met museumdocenten in gesprek (geen discussie!) over de verschillende kanten van dit verleden, zoals die van de investeerders in plantages en van tot slaafgemaakten.
Voor voortgezet onderwijs
Nieuwe schoolplaat van het VOC-schip
Het Scheepvaartmuseum presenteert samen met Schooltv en de NTR een virtuele schoolplaat: De VOC en WIC van alle kanten – Handel en oorlog over zee. Beelden en verhalen komen samen in een interactieve 360-graden tour door het VOC-schip ‘Amsterdam’, waarvan de replica bij het museum aan de steiger ligt. Hiermee kunnen scholieren uit groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 t/m 3 van de middelbare school meer te weten komen over handel en slavernij door de VOC en de WIC.  
openingstijden
Het museum, restaurant en winkel zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag) en 25 december (1e Kerstdag).
adres
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

+31 (0)20 52 32 222

info@hetscheepvaartmuseum.nl
Social connection Social connection Social connection Social connection
.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Scheepvaartmuseum · Kattenburgerplein 1 · Amsterdam, Nh 1018 KK · Netherlands