View this email in your browser

Beluister onze eerste Veilig Thuis-podcast! 


Met trots presenteren we in deze nieuwsbrief onze eerste Veilig Thuis-podcast. Hierin gaan we in gesprek met Marieke (wijkagent) en Sara (Specialist Veiligheid HG/KM). Welke rol heeft de politie na een 112-melding, wat doet Veilig Thuis en hoe is de samenwerking?

Ook spreken we met Hanne, medewerker Team Toegang, over de veiligheidsbeoordeling. Een belangrijk proces om te bepalen welke dienst met welke prio ingezet moet worden. 
Er komt een 112-melding binnen en dan? Luister naar onze eerste podcast waarin Marieke (wijkagent) en Sara (Specialist Veiligheid HG/KM) in gesprek gaan over de samenwerking tussen de politie en Veilig Thuis na een melding van huiselijk geweld. 
Beluister de podcast hieronder. 
Hanne van Oldeniel, medewerker Team Toegang, vertelt ons hoe de veiligheidsbeoordeling precies in zijn werk gaat. Welke stappen worden er doorlopen? Hoe ziet zo’n beoordeling eruit en wie wordt erbij betrokken?
 “Als we veel meldingen tegelijkertijd binnenkrijgen, lezen we de meldingen eerst alleen op urgentie en maken we een schifting", vertelt Hanne. "Is het acuut (er moet binnen 24 uur iets gebeuren) of is het voldoende als deze binnen de wettelijke termijn van 5 dagen wordt opgepakt? Vervolgens besluiten we of we de melding invoeren en een dossier gaan opbouwen. De vraag die we hierbij ook stellen; is de melding passend bij Veilig Thuis? Of anders gezegd: voldoet de melding aan de criteria van vermoedens huiselijk geweld of kindermishandeling? Het is soms best lastig om uiteindelijk een conclusie te trekken of iets acuut is, er zijn specifieke vragen nodig om de situatie te beoordelen. De veiligheidstaxatie is een goed hulpmiddel om dit te kunnen bepalen."
Lees het hele interview
Welke stappen doorloopt Veilig Thuis bij een veiligheidsbeoordeling? We laten je in onze infographic in één oogopslag zien dat dit proces bestaat uit drie stappen; informatieverzameling, beoordeling en besluitvorming. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? 
Bekijk de infographic
Wil je deze nieuwsbrief niet (meer) ontvangen? Meld je dan hier af. 
LinkedIn
Website
Copyright © 2022 Veilig Thuis, All rights reserved.