Copy
Nieuwsbrief datum: 10 december 2020
Bekijk de nieuwsbrief in je browser

SCHOOLNIEUWS

Continurooster
Incidentele dagen dat we een continurooster draaien de komende tijd;
Er zijn een aantal dagen waarop we dit jaar een continurooster draaien. Dit heeft te maken met activiteiten voor het personeel in de middag. Op die dagen moeten alle kinderen een lunch mee naar school nemen, er is dan geen aparte overblijf, we eten met elkaar in de klas. De kinderen zijn op die dagen om 14.15 uur uit.
Het gaat nog om de volgende data:
Donderdag 7 januari
Dinsdag 16 maart
Maandag 17 mei

's Middags vrij
Vrijdag 18 december is er alleen in de ochtend school.
Voor alle groepen geldt deze laatste dag voor de Kerstvakantie dat ze ’s middags vrij hebben om lekker op tijd aan de welverdiende vakantie te beginnen. Alle groepen zijn dan dus om 12.00 uur uit.
Actie Schoenendoos
Een auto vol met versierde schoenendozen ging op weg naar het inzamelpunt!
Wat fijn dat we met elkaar zoveel dozen hebben kunnen vullen! Iedereen bedankt voor de bijdrage hieraan. De kinderen die een doos mogen ontvangen zullen er zeker blij mee zijn!

Cultuur op het Mozaïek 
Dit jaar zijn we ons aan het voorbereiden om een grote sprong te maken op cultuurgebied. We doen natuurlijk al een heleboel, muziek, tekenen, handvaardig-heid, culturele uitstapjes en nog veel meer. Dat doen we goed. En het goede nieuws is dat het nog beter kan. Hierover zijn we samen met Madhouse Enkhuizen in gesprek gegaan en hebben als team eens kritisch gekeken naar de doelen die er landelijk zijn opgesteld voor cultuuronderwijs. Zo zijn er doelen voor: beeldend, dans, drama, erfgoed en muziek. We hebben samen gekeken naar verschillende kanten. Wat doen we al, wat kunnen wij zelf nog meer doen en waar willen we graag ‘professionals’ voor inschakelen. De gemeente Enkhuizen steunt dit initiatief en in het nieuwe jaar gaan we samen met Madhouse een mooi plan opstellen zodat de kinderen op het Mozaïek aan het eind van hun basisschool carrière ook op cultureel gebied voldoende ontwikkeld zijn. 

Voor meer informatie: 

https://madhouse-enkhuizen.nl/ 

https://www.slo.nl/sectoren/po/kunstzinnige-orien/onderwijsdoelen/ 

LOCATIE SPAANS LEGER

Kerstviering
U heeft het al in de vorige nieuwsbrief kunnen lezen maar bij deze nog even een korte herhaling.

Op donderdag 17 december van 17.00 tot 18.30 uur vieren alle groepen op school Kerst. We houden een gezamenlijke viering en iedere groep gaat daarna in de eigen klas eten. Dit gebeurt volledig volgens de coronaregels; verpakte lekkernijen of hapjes die zelf gepakt kunnen worden zodat anderen er niet eerst mee in aanraking komen. Kinderen komen in hun feestelijke kleding door de ingang die ze gewend zijn naar binnen en gaan ook via die kant weer naar buiten. Als kinderen van groep 5 t/m 8 opgehaald worden dan kan dat dus op het plein via het bruggetje. Ouders mogen die avond op het plein, wilt u wel denken om de onderlinge afstand? De volgende ochtend starten we gewoon om 8.30 uur en zijn alle kinderen (zoals te lezen is in het algemene gedeelte) om 12.00 uur uit.

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN

Graag laat ik jullie weten dat ik op 1 december mijn praktijk als Coach & Trainer aan huis ben gestart.
Anne-Marije Coaching & Training www.annemarijecoaching.com

In mijn praktijk begeleid ik kinderen, ouders en leerkrachten op het vlak van communicatie, opvoeding, leren en gedrag. 

Bij mij vind je warmte, oprechte interesse en een heldere blik op verbetering. Mijn werkwijze is opgebouwd vanuit de positieve psychologie. Daarbij versterk je datgene wat goed is. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerder raakt om jouw ontwikkeldoelen te behalen. Zo kun je groeien. We kijken naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden en obstakels.

Graag laat ik zien dat achter ieder gedrag een verhaal zit. Als je het verhaal kent kunnen we aan de slag gaan om jouw of jullie gewenste resultaat te bereiken. Vaak is dit meer rust, overzicht en zelfverzekerdheid. Deze drie factoren staan met elkaar in verbinding en versterken elkaar. Is één zo'n verbinding uit balans dan loop je vast en moet je aan de slag! Graag help ik jou of jullie hierbij op een no-nonsense manier en met humor. 
Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg. Zit jij met vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Mail, app of bel mij, ik zie je graag.

Anne-Marije
Programma kinderfilms bij Cinema Enkhuizen Kerstvakantie 2020-2021
maandag 21 december    14.00 uur: A Christmas Gift from Bob    (v.a. 6 jaar)
woensdag 23 december   14.00 uur: A Christmas Gift from Bob    (v.a. 6 jaar)
donderdag 24 december  10.30 uur: Dropje                              (alle leeftijden)
zaterdag 26 december     14.00 uur: A Christmas Gift from Bob     (v.a. 6 jaar)
dinsdag 29 december      10.30 uur: Dropje                               (alle leeftijden)
dinsdag 29 december      14.00 uur: A Christmas Gift from Bob    (v.a. 6 jaar)
zaterdag 2 januari            10.30 uur: Calamity                                (v.a. 6 jaar)
zaterdag 2 januari            14.00 uur: Wolfwalkers                           (v.a. 6 jaar)
zondag 3 januari              10.30 uur: Dropje                              (alle leeftijden)
zondag 3 januari              14.00 uur: Wolfwalkers                           (v.a. 6 jaar)

     

PC Basisschool Het Mozaïek
Toereppel 21
1602 KG Enkhuizen
Tel. 0228-314808

Spaans Leger
1601 PB Enkhuizen
Tel 0228-314808