Copy
Nieuwsbrief datum: 3 juni 2021
Bekijk de nieuwsbrief in je browser

SCHOOLNIEUWS

Mozaïek makers 
Groep 6 heeft een woordenschatoefening en het woord "positief" is aan de beurt. 
Juf: "Wat betekent positief? Wie weet dat?" 
Leerling: "Dat je corona hebt!" 

Uitdrukking van een oud leerling: 
“Oké, dat is prima. Dat doe ik maar……..wat is de worm onder het glas?” 
(Welke uitdrukking zou hier nou bedoeld worden?) 

Uitslag IEP-toets; een prachtig resultaat! 
Dinsdag hebben de kinderen de uitslag van de eindtoets (bij ons op school de IEP) mee naar huis gekregen. We kunnen trots zijn op het schoolresultaat. Het landelijk gemiddelde is 79,6 en wij hebben als school (beide locaties bij elkaar) 80,6 gescoord. Daar is door iedereen hard voor gewerkt en de kinderen hebben zeer serieus en geconcentreerd de toetsen gemaakt. Knap van iedereen! 

Leeruniek
Leeruniek is ons administratiesysteem. Daarin houden we vanaf groep 1 t/m 8 alle gegevens van uw kind bij: onderwijsbehoeftes, kindkenmerken, ouder-kind gesprekken, plannen, methodetoetsen, citogegevens enz. Wellicht heeft in de midden- en bovenbouw wel eens een grafiekje voorbij zien komen van uw kind. We kunnen in dat grafiekje heel goed zien hoe uw kind het doet ten opzichte van de vorige toetsen. 

Wij halen er als school nog veel meer gegevens uit. Zo zien we ook een klassengemiddelde van elke groep door de jaren heen. In het voorbeeld het klassengemiddelde van een groep 5 van rekenen. Wij hebben zo een overzicht van de groep hoe die scoort vanaf groep 3. Wat u in de blauwe balk ziet is de middelste 50% van de groep. 25 % scoort daar onder en 25% schoort daar boven. Deze groep zit dus, aan de bovenkant en aan de onderkant, in een stijgende lijn. Wij zien dat het qua resultaten op rekengebied dus goed gaat met deze groep. Mocht het beeld van een andere groep anders zijn (dalende lijn) dan gaan we kijken hoe beide groepen met het rekenonderwijs omgaan en wat we van elkaar kunnen leren. Zo leren dus ook de leerkrachten met en van elkaar.  

Klankbordgroep; Parro 
Sinds dit jaar hebben wij een klankbordgroep; een groep ouders die meedenkt over bepaalde onderwerpen binnen school. Gisteravond hadden we de laatste bijeenkomst van dit jaar en hebben we het gehad over de communicatie met ouders en daarbij kwam ook Parro ter sprake.

Ouders ervaren het als een fijn communicatiemiddel vanwege de korte lijntjes en snelle informatie voorziening. Een goede mix van zakelijke en leuke mededelingen. Een tip: als de app op uw telefoon staat (met als instelling pop-up) dan mist u geen bericht en leest u op tijd alle informatie die we met u delen.  

LOCATIE SPAANS LEGER

Driebanen dicht 
Door een oplettende ouder werden wij op dit bord gewezen.  

Dat betekent dat de school niet (goed) bereikbaar is via de Driebanen. Hoe de situatie er precies uit gaat zien weten we niet. Tot waar de weg afgesloten wordt weten we ook niet.  Vanaf aanstaande maandag moet u er dus rekening mee houden dat de school via de Driebanen niet te bereiken is en de ingang van het Spaans Leger gebruikt moet worden. 


Facturen overblijf Club Collect

Het blijkt dat de facturen voor het overblijven voor het Spaans Leger nog niet zijn verstuurd. U kunt deze factuur binnenkort verwachten.

PC Basisschool Het Mozaïek
Toereppel 21
1602 KG Enkhuizen
Tel. 0228-314808

Spaans Leger
1601 PB Enkhuizen
Tel 0228-314808