Copy
Nieuwsbrief datum: 21 januari 2021
Bekijk de nieuwsbrief in je browser

SCHOOLNIEUWS

Klankbordgroep
Een aantal nieuwsbrieven geleden heeft u een oproepje kunnen lezen over de klankbordgroep. Inmiddels is deze groep gevormd en zijn er al 2 bijeenkomsten geweest. Er zijn 7 enthousiaste ouders (verdeeld over beide locaties en verdeeld over, bijna, alle groepen) die over een aantal zaken met ons meedenken. Afgelopen week hebben we het vooral gehad over het thuisonderwijs en hoe dat in de verschillende groepen door ouders ervaren wordt. Daar kwamen tips en tops uit. Wij zetten dat dan op een rijtje en communiceren dit met de collega’s zodat besproken dingen direct opgepakt kunnen worden.

Er is teveel besproken om hier allemaal te noemen maar een aantal punten willen we u graag meegeven:

Tops:

  • Beter dan de vorige keer, heel fijn dat er in groep 1/2 dagelijks ingebeld wordt.
  • Fijn dat er in groep 1/2 in kleine groepjes gewerkt wordt, in de grote groep is het soms chaotisch, knap dat de kleuterjuffen dat toch goed regelen.
  • Fijn dat de extra begeleiding ook online doorgaat.
  • Prima communicatie met leerkrachten, makkelijk te bereiken via Classroom en Parro

Tips:

  • Soms zijn leerkrachten lastig te bereiken via Classroom en Parro
  • Misschien een “vragen-kwartiertje” invoeren zodat kinderen weten dat er tijd voor ze is
  • Huisregels (microfoon uit, niet chatten in classroom) in iedere groep nog eens herhalen
  • Vragen die in classroom gesteld worden, worden soms gemist door de leerkracht omdat kinderen er allerlei “spam” in zetten (zie huisregels)

U ziet dat wat voor de ene klas een tip kan zijn, voor de andere klas een top is (communicatie met leerkrachten). Dat nemen wij dan weer mee om de leerkrachten hierover te informeren zodat (in dit geval) het thuisonderwijs in iedere groep zo goed mogelijk georganiseerd kan worden.

Er staat dit jaar nog 1 bijeenkomst op de agenda. Ook na die bijeenkomst houden we u weer op de hoogte van wat er besproken is.

Trots op onze school
De juffen en meesters horen we het heel vaak zeggen voor de camera als we in school langs de klaslokalen lopen: “Goed gedaan, wat ben ik trots op je!” Ook de collega’s die thuis werken zullen dat heel vaak zeggen tegen de kinderen. Maar buiten dat wij als school trots zijn op de kinderen en ouders zijn we dat ook op onze leerkrachten. Een hele dag helemaal alleen in een groot lokaal voor een digibord staan, geen kinderen voor je neus en wel enthousiast zijn, beurten geven, proberen iedereen in de gaten te houden, individueel inbellen, extra instructie geven, foto’s van gemaakt werk bekijken enz…..ga er maar aan staan! We horen rijmen, voorlezen, hakken-plakken, breuken die uitgelegd worden en zelfs leerkrachten die zeer intensief met de klas staan te sporten voor de camera en allerlei “challenges” met de kinderen doen. Maar ook trots op ons ondersteunend personeel; collega’s die de opvang verzorgen, individuele extra begeleiding geven, alle administratie bijhouden, voor de inwendige mens blijven zorgen door te zorgen dat het koffie apparaat het goed blijft doen (voor de mensen die op school werken)…….zo heeft ieder zijn taak om onze school op volle toeren draaiende te houden. En we mogen best wel eens zeggen dat we daar apetrots op zijn!

Voorleesdagen 20 t/m 30 januari: online voorleesboeken “Huisarrest
We kregen een hele mooie tip van een collega over voorleesverhalen die de kinderen (groep 3 t/m 8 ) online kunnen luisteren:

Online verhalenserie over kinderen in quarantaine: Huisarrest.

Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver: Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Sanne Rooseboom, Simon van der Geest, Enne Koens en Abdelkader Benali. Je volgt tien kinderen, die wonen aan hetzelfde plein. Omdat er een virus heerst mogen ze niet naar buiten en niet naar school. Omdat ze elkaar ook niet kunnen opzoeken, vertellen ze elkaar verhalen door het open raam. 

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN

PC Basisschool Het Mozaïek
Toereppel 21
1602 KG Enkhuizen
Tel. 0228-314808

Spaans Leger
1601 PB Enkhuizen
Tel 0228-314808