Copy
Nieuwsbrief datum: 3 september 2020
Bekijk de nieuwsbrief in je browser

SCHOOLNIEUWS

Harddraverij en de dag daarna
U heeft het al eerder kunnen lezen. Deze dagen zijn de kinderen gewoon vrij, ondanks dat de festiviteiten in de stad niet doorgaan.
Thuiswerken via Classroom en Snappet
Inmiddels kunnen alle kinderen vanaf groep 4 via classroom aan het werk als ze met verkoudheidsklachten thuis zitten. We merken dat de kinderen er over het algemeen goed mee aan de slag gaan. Dat is heel prettig, ze houden op deze manier de voortgang van de leerlijn een beetje bij.
Kopwerk studiedag
Woensdag 9 september zijn alle kinderen een dag vrij. Alle collega’s van Kopwerk gaan die dag aan de slag op de eigen school met o.a. het strategisch beleid van Kopwerk en hoe zich dat vertaalt naar de dagelijkse praktijk op de scholen.
Luizenpluis thuis
Helaas mogen luizenpluisouders nog niet op school komen. Zodra dat verandert laten we het u weten. Het is wel belangrijk dat u thuis regelmatig even controleert of uw kind(eren) nog luisvrij is/zijn.
Taalent
Taalent is een Engels programma dat een aantal kinderen bij ons op school volgt. Het is een samenwerking tussen de RSG en scholen in Enkhuizen en omgeving. Op school werken de kinderen aan lessen die passen bij het jaar waarin ze zitten. Gaat het heel goed dan kunnen ze doorgezet worden naar een volgend jaar. Het is een individuele leerlijn die ze volgen. Hebben ze vragen dan kunnen ze altijd bij ons terecht maar ze kunnen via het programma ook contact hebben (chatten) met een Engelse leraar van de RSG.

Kinderen die optimaal presteren bij de kernvakken of een tweetalige achtergrond hebben komen hiervoor in aanmerking. Wij hebben hiervoor gekozen omdat deze kinderen de tijd hebben om zich op een ander gebied verdiepend te ontwikkelen. Zij hoeven geen extra uitleg of instructie te volgen voor de kernvakken en vaak zijn alle doelen voor het jaar waarin ze zitten ook behaald. Uiteraard wordt wel in de gaten gehouden of de ontwikkeling bij de kernvakken goed blijft gaan. Om toch niet “zomaar iets leuks” te doen hebben we voor dit programma gekozen. Kinderen kunnen hier zelfstandig mee werken maar ook samenwerken gebeurt regelmatig.

Voor de groepen 5 en 6 is er een Engels programma. In groep 7 komt daar wiskunde (Maths) bij en in groep 8 komt daar ook nog biologie/natuurkunde (Science) bij. Het is een hele mooie voorbereiding voor kinderen die tweetalig onderwijs (TTO) willen gaan volgen maar ook zonder Taalent kun je naar TTO en als je TTO wilt gaan doen betekent het niet automatisch dat je ook voor Taalent in aanmerking komt.

LOCATIE SPAANS LEGER

Kinderboekenweek
We beginnen dit jaar al vroeg met de kinderboekenweek namelijk op maandag 7 september en onze “boekenweek” loopt door tot aan donderdag 8 oktober. Het onderwerp is “En toen...”. We gaan op school aan de slag met verschillende periodes uit de geschiedenis. Dit is dan ook meteen het grote schoolproject. Groep 1-2 gaat werken over “Ridders en jonkvrouwen”, groep 3-4-5 gaat het hebben over de gouden eeuw en groep 6-7-8 gaat onderzoeken en ontdekken hoe het met de vele ontdekkingsreizigers ging. In deze periode doen alle kinderen mee aan de wedstrijd voor de gouden penseel en/of de gouden griffel. Alle groepen maken een tekening over het onderwerp waar ze aan werken en groep 8 gaat die tekeningen gezamenlijk beoordelen. Per groep wordt er iemand gekozen die de gouden penseel heeft gewonnen. Vanaf groep 5 worden er ook verhalen geschreven. Ook die beoordeelt groep 8 en daar wordt per groep ook nog een gouden griffel gekozen. De inzendingen van groep 8 worden uiteraard beoordeeld door de leerkrachten......We gaan er met elkaar een leerzaam, en leuk project van maken. U zult via Parro regelmatig berichtjes ontvangen wat we op school allemaal doen, maken en beleven.

BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN


Beste ouders / verzorgers,

Naast het Schoolmaatschappelijk werk bieden wij in Enkhuizen vanuit MEE & de Wering ook Algemeen Maatschappelijk Werk. Daar kunt u terecht als u wilt praten of vragen heeft over bijvoorbeeld: verbroken relatie / echtscheiding; hoe nu verder? Maar ook over onderwerpen als eenzaamheid, opvoedvragen, rouw, identiteit, assertiviteit of het gevoel het ‘even niet meer te weten’

U kunt dan contact opnemen met mijn collega’s:

Jolanda Bakker via telefoonnummer 06-14314041 of
Karen Bousma via telefoonnummer 06-33748813

Met vriendelijke groet, Rosemarie te Hoven
Schoolmaatschappelijk werkster Enkhuizen 06-53283289

Snuffelochtend
Bij het Hertenkamp organiseren we regelmatig leuke, leerzame activiteiten voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. We hopen dat je de aankondiging van deze activiteiten in de nieuwsbrief voor de ouders kunt/wil plaatsen. De komende activiteit is op zaterdag 5 september en is gericht voor groep 1,2,3,4.  

In een grappig voorleesverhaal maken de kinderen kennis met Floortje, een varken op de boerderij. Zij heeft het in de zomer zo verschrikkelijk warm… Ze kijkt naar de eenden en ganzen die lekker in het water spetteren en wordt jaloers. Maar ja, varkens mogen niet in de vijver… toch?

In dit interactieve verhaal leven en spelen de kinderen lekker mee met varken Floortje en komen we samen tot een verfrissende ontdekking!

Als afsluiting maken we samen een varkentje in de vijver. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan Rolf en Coos de twee varkentjes van de kinderboerderij.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 10:30 uur, inloopkwartiertje om 10:15 uur. Deelname € 3,- p.p.
Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen,  of telefonisch: tel 0228-320310.
Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.
Voor parkeeradvies kijk op onze website: www.hertenkampenkhuizen.nl 

PC Basisschool Het Mozaïek
Toereppel 21
1602 KG Enkhuizen
Tel. 0228-314808

Spaans Leger
1601 PB Enkhuizen
Tel 0228-314808