Nieuwsbericht 10
View this email in your browser

Nieuwsbericht - Leerlingen & Ouders

20 oktober 2022

Afname Klimaatschaal na herfstvakantie

Na de herfstvakantie nemen we referentietoetsen af en de Klimaatschaal. De Klimaatschaal meet de beleving van leerlingen en docenten van het pedagogisch klimaat in een klas. Er is een aparte leerling- en docentversie, zodat zowel leerlingen als docenten kunnen aangeven welk klimaat er in de klas heerst. De Klimaatschaal is niet alleen een meetinstrument, maar ondersteunt docenten ook bij de verbetering van het pedagogisch klimaat in hun klas. De COTAN beoordeelt de Klimaatschaal als een goed, valide en betrouwbaar instrument.

Serieuze deelname referentietoetsen

Na de herfstvakantie maken leerlingen in de onderbouw leerstofonafhankelijke toetsen: Diatoetsen. Je krijgt voor deze toetsen geen cijfer, maar de toetsen tellen wel mee voor de overgang en zijn bepalend voor eventuele extra steun. Het is dus belangrijk dat je de toets serieus maakt. Een paar belangrijke aandachtspunten:
 • Je kunt heen en weer tussen vragen binnen een deel. Als een deel is ingeleverd, kun je de antwoorden niet meer aanpassen.
 • Je komt na een gemaakte toets weer in het beginscherm terecht waar je kan zien welke toetsen al gemaakt zijn. Soms moet je wachten totdat een nieuwe toets klaargezet is.
 • Je mag tijdens de toets zelf geen hulpmiddelen (woordenboek, tafelkaart, rekenmachine) gebruiken. Bij sommige delen zijn de hulpmiddelen digitaal beschikbaar.
 • Je mag zo lang als nodig doen over de toets. Er staat wel een tijd, maar die geeft alleen een idee.
 • Bij de toets Diaspel zijn oortjes nodig. Die moet je zelf meenemen.
 • Zorg voor een opgeladen Chromebook.
 • De toetsen bestaan uit twee blokken met een pauze ertussen: neem een boek mee voor de tussentijd. Je mag niet op je telefoon. 

Buitenlandreizen examenklassen Zusterstraat

Op dinsdag 1 en woensdag 2 november vertrekken 140 examenleerlingen van de Zusterstraat met begeleiders richting Praag en Parijs. De Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog zijn belangrijke thema's in het bezoek aan Praag. Daarnaast maken leerlingen een stadswandeling door de Praagse Burcht en bezoeken ze het theater. In Parijs komen de leerlingen langs bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Sacre Coeur en de Arc de Triomphe. De leerlingen maken een rondvaart over de Seine en bezoeken het Louvre.

Buitenlandreizen examenklassen Hooftskade

Op woensdag 2 november vertrekken de examenleerlingen van de Hooftskade richting Parijs. In Parijs komen de leerlingen langs alle bekende bezienswaardigheden. Als klap op de vuurpijl gaan ze een dag naar Disneyland Parijs! De leerlingen arriveren vrijdagavond of eigenlijk zaterdagochtend heel vroeg (02.00 uur) moe maar voldaan weer in Den Haag.

SOK leerjaar 5 Pro

Dit jaar zijn de leerlingen van leerjaar 5 Pro gestart met een SOK-programma tijdens de sportlessen. Elke week gaan ze naar de Haagse Sport Centrale om nieuwe, onbekende sporten te proberen. Zo gaan ze boulderen, speedsoccer spelen, leren ze tricks bij freerunnen en krijgen ze skateboardles in het Olympisch skatepark. De leerlingen zijn enthousiast en doen het super. De leerlingen volgen het SOK-programma nog tot minimaal eind van periode 2.

Voorronde van SKILLS gestart

De voorronde van de SKILLS is deze week gestart op de Hooftskade. SKILLS is een onderdeel van het schriftelijk examen. 120 examenleerlingen van basis en kader nemen deel aan deze wedstrijd. De finalisten gaan door naar de Zuid-Hollandfinale en krijgen een medaille. Onderstaande flyer is ontworpen door de leerlingen van Dienstverlening en Producten.

Brugklassers: waarom kozen jullie voor het Johan de Witt?

Vorig jaar zat je nog in groep 8, maar nu ben je brugklasser op het Johan de Witt. Wij willen graag weten hoe jij tot je keuze bent gekomen. Zo kunnen we de brugklassers van volgend jaar beter helpen. Wil je deze vragenlijst daarom voor 1 november voor ons invullen?
Vragenlijst brugklassers

Studiecampus - aanmelden kan weer!

Kun jij hulp gebruiken bij plannen, organiseren en leren leren? Of heb je extra uitleg nodig bij bepaalde vakken? Meld je dan nu aan bij de Studiecampus.
 
Huiswerkinstituut
Het Huiswerkinstituut van het Johan de Witt is er voor alle leerlingen van het Johan de Witt uit de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo. Ervaren bijlesgevers verzorgen de naschoolse huiswerkbegeleiding en bijles bij het Johan de Witt. We besteden aandacht aan het organiseren van het maak- en leerwerk, het aanleren van studievaardigheden en er is extra aandacht voor vakken die een leerling lastig vindt. 

Aanmelden is vanaf nu mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 4 middagen per week. De tijden zijn van 15.25 uur tot  16.55 uur. Dit is het 10e en 11e lesuur. Op dinsdag starten we om 12.45 uur en eindigen we om 14.30 uur. Na goedkeuring van je mentor kun je na de herfstvakantie starten. Deelname is gratis.

Hooftskade (basis en kader): Op maandag en woensdag 
Capadosestraat: dinsdag en donderdag
Zusterstraat (mavo, havo en vwo): maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
 
Aanmelden mavo havo en vwo
Aanmelden vmbo basis en kader
Zaterdagschool
Op de Zaterdagschool zijn naast de leerlingen van het Johan de Witt ook leerlingen van andere VO-scholen welkom. Ook bieden we een speciaal programma aan voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Op de Zaterdagschool kun je terecht als je wat extra hulp kunt gebruiken bij bepaalde vakken. In de bovenbouw ligt de focus meer op zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leerproces. De bijlesgevers zijn er dan ook voornamelijk om jouw vragen te beantwoorden en de stof uit te leggen.

Leerlingen uit de groep 6, 7 en 8 van de basisschool krijgen in kleine groepen les in de vakken; Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. We werken hierbij onder andere met kleine tablets (Snappets). Met de leerlingen uit groep 8 maken we vast een begin met studievaardigheden zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel verloopt.

De Zaterdagschool is:
 • Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur (behalve in de schoolvakanties)
 • Aandacht voor Nederlands, Engels, Wiskunde, rekenen en studievaardigheden
 • Les in kleine groepjes
 • Begeleiding van een ervaren bijlesgever
 • Deelname is gratis  
Je kunt je aanmelden voor de start van blok 2 na de herfstvakantie op 5 november.
 
Aanmelden Zaterdagschool

Agenda

17 t/m 21 oktober - PTO/PTA-week
24 oktober t/m 28 oktober - Herfstvakantie
31 oktober en 1 november - Afname referentietoetsen
1 november - Bezoek Tinwerf HK2C/HK2D
1 november - PROVO-middag
2 november - Leerlingactiviteiten
2 t/m 4 november - Schoolreis examenklassen
3 november - PROVO-middag
5 november - Open Dag
5 november - Zaterdagschool
7 november - Oriƫntatieperiode PRO t/m 10 februari
7 november - Voorstelling 'De Gliphoeve' 3 vwo
7, 9, 10, 11 november - Project keuzevak idee vmbo 3
7 t/m 11 november - Museumbezoek Backstreet 3e klassen PRO/B/K
8 november - Aan de bak kader 4
9 november - Open middag PRO
9 november - Workshop Piho H5A/H5B/H5C/V6A/V6B
10 november - Aan de bak basis 4
12 november - Zaterdagschool
16 november - Bliksemstage mavo 2
16 november - CKV voorstelling H4 V5
16 november - Carrierecoach mavo 4
16 november - Uitwisselingsmarkt terugkoppeling VO naar PO
Afbeeldingen via freepik.com
Like JdW!
Like JdW!
Website
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Johan de Witt Scholengroep · Zusterstraat 120 · Den Haag, Zuid-Holland 2512 TP · Netherlands