Copy
U krijgt deze mail omdat u interesse heeft getoond in ons koor.
Bekijk deze mail online
Ontwerp Lisette Schenkels

 

Beste Photonen-bezoeker,

In deze turbulente tijden en aan de vooravond van het jaar waarin we ons 25-jarig jubileum vieren brengt Photonen een a capella-programma met muziek waarmee we ons 'door de lockdown hebben gezongen'. Van de geplande concerten kan helaas alleen het concert van zondagmiddag 19 december doorgaan, met een iets ingekort programma.

Heerlijke muziek uit de Renaissance, met o.a. een glansrol voor de grote meester van de polyfonie die dit jaar wordt herdacht: Jan Pzn Sweelinck. Maar Photonen zingt naast oude muziek ook graag muziek van deze tijd, en klinkt er ook spiksplinternieuw repertoire in het concertprogramma:

Zo brengen we een ode aan de jonge Estse componist Pärt Uusberg, met Muusika, en volgt het muzikale antwoord dat onze dirigent Jeroen Spitteler daarop schreef: Oorsprong, dat Photonen nu voor het eerst live zingt. Beide composities zijn gebaseerd op het gedicht Muusika van Juhan Liiv, waarin de dichter zoekt naar de oorsprong van muziek.

Verder harmonieuze klanken van de jonge Amerikaan Jake Runestad en van de Noor Lasse Thoresen. En u kunt de wereldpremière beleven van een prachtig nieuw koorlied van Jeroen Spitteler: de gelaagde, van weemoed en verlangen doortrokken tekst van Goethe inspireerde hem tot een nieuwe toonzetting van Kennst du das Land wo die Zitronen blühn? Hieromheen meandert de vierstemmige mis van William Byrd, ooit geschreven voor de schuilkapellen van het Engeland van koningin Elizabeth, nu een parel van de Engelse koormuziek.
 

Zondag 19 december 2021 - 15.15 u
Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Het concert duurt een uur, er is geen pauze. In de ruime Dominicuskerk, vlak bij het Centraal Station, gelden de coronatoegangseisen en de 1,5 meter-regel.
Hierdoor is het aantal zitplaatsen beperkt; een bijzondere belevenis!

Toegang :
Normaal: € 15 online / € 17 aan de zaal
Korting: (CJP, studenten, stadspas groene stip) € 10 online / € 12 aan de zaal
Jongeren tot 15 jaar: € 7 online / € 8 aan de zaal

Ga voor meer info en kaartjes naar www.photonen.nl

Kaarten bestellen kan ook via deze knop:
Koop hier je kaartje

Stilte, opname!

Photonen maakte onlangs in Durgerdam een video-opname van enkele favoriete werken. Deze zijn binnenkort te beluisteren via Youtube. Houd onze website in de gaten.25-jarig jubileum

In 2022 viert Photonen zijn 25-jarig bestaan en Jeroen Spitteler zijn 25-jarig jubileum als dirigent/artistiek leider bij Photonen. Dit vieren we met een lustrumprogramma.

vrijdag 25 maart  - Pieterskerk Utrecht - duoconcert met Utrechts Kamerkoor
zaterdag 23 april (thema Licht) - Tuindorpkerk Utrecht
zondag 24 april (thema Licht) - Waalse Kerk (Couleur Vocale)
zaterdag 2 & zondag 3 juli  Rossini - Petite Messe Solennelle - Dominicuskerk  m.m.v. Femke de Graaf, piano
zaterdag 26 & zondag 27 november  Bach-project - Dominicuskerk


Photonen zoekt een repetitieruimte

We repeteren op de donderdagavonden van 20.00-22.30 uur in Amsterdam.
Wie weet een fijne repetitieruimte met piano voor ca 26 zangers en hun dirigent?
We horen het graag!

Zin om mee te zingen?

Er is momenteel ruimte bij de alten, tenoren en bassen. We zoeken enthousiaste, ervaren koorzangers die zangles hebben (gehad). Meer informatie op onze website.

ANBI

Om dat Photonen i.v.m. covid nog niet terug kan naar zijn oorspronkelijke repetitieruimte, we de afgelopen 2 jaar geen recette-inkomsten ontvingen en de vaste lasten hoger werden, zijn uw donaties meer dan welkom.
Photonen heeft een ANBI-status. Meer info vindt u op onze website.

We zien uit naar uw komst bij een van onze concerten!

Copyright © 2021 Vocaal Ensemble Photonen, All rights reserved.


update voorkeuren or afmelden voor onze mailings

Email Marketing Powered by Mailchimp