Copy
NIEUWSBRIEF   |    september 2016
View this email in your browser
 • Bericht van de secretaris
 • Viering 15 augustus 2016  
 • AVI-bijeenkomst in Denemarken
 • Afgelopen week in Auroville
 • Acres for Auroville & Green Acres - FASE III
 • Notities Onderweg
 • Ecovillage Design Education
 • Auroville Today
 • Mededelingen
 • Onderwijsreis
 • Lidmaatschap


Bericht van de secretaris

“Zaterdag 6 augustus heeft er weer een bestuursvergadering plaatsgevonden. Zolang we, als bestuur, nog zoekende zijn naar een duidelijk concept en er nog vragen zijn onderling blijven we nog regelmatig overleg houden. Het is echter wel de bedoeling dat we meer overgaan op mail/skype-contact voor een snellere en betere communicatie”, zo schrijft de secretaris van onze vereniging, Roos van Triet, en zij maakt een opsomming van de belangrijkste punten van de vergadering in de bijgesloten brief.


Viering 15 augustus 2016
Op 15 augustus 2016 organiseerde de vereniging een wandeling naar de Millinger Theetuin, midden in het prachtige natuurgebied ‘De Millingerwaard’, ter gelegenheid van de geboortedag van Sri Aurobindo.
Josee Lamers schreef een verslag; klik op de afbeelding om het verslag te openen. 

AVI-bijeenkomst in Denemarken
In de derde week van augustus 2016 vond in Denemarken een driedaagse bijeenkomst plaats van Auroville International.
Harrie de Koning en Jannet Klingenberg waren erbij; Jannet schreef een verslag. Klik op de afbeelding om het verslag te kunnen lezen.
 
Afgelopen week in Auroville
Marco Saroldi maakt sinds februari wekelijkse fotoreportages in Auroville met de werktitel ‘Last Week in AV'.
De eerste ‘Last Week’ was een fotoverslag van de evenementen die in Auroville plaatsvonden in de week van 8 februari 2016. Op onze website zijn alle beeldrapportages die Marco sindsdien heeft gepubliceerd terug te zien, inclusief het fotoverslag van afgelopen week.

Acres for Auroville & Green Acres 

FASE III
Op 15 augustus 2016 vond de ceremoniële aftrap plaats van de A4A-campagne-FASE III, in de Town Hall van Auroville, waarbij de nieuwe secretaris van de Auroville Foundation, Mohan Verghese Chunkath als speciale gast aanwezig. Tijdens ceremoniële aanvang van FASE III werd onder meer een nieuwe powerpoint-presentatie getoond en werden de resultaten van de voorgaande fasen bekend gemaakt.
Op 2 september 2016 gaf de nieuwe secretaris de volgende boodschap: “Om ervoor te zorgen dat Auroville haar potentieel moge versterken en manifesteren, een potentieel van een verregaande consequentie, niet alleen voor de bredere bio-regio maar ook voor Tamil Nadu, India en de mensheid als geheel, is het essentieel dat de landacquisitie op een goed geplande en ordelijke manier gebeurt. Ik sta volledig achter de inspanningen van de campagnes ‘Acres for Auroville’  en ‘Green Acres’, die streven naar de inzameling van financiële middelen voor de aankoop van de resterende stukken land in de groenzone en in Auroville. Ik verzoek alle mensen van goede wil om hun steun en contributies te geven voor het succes van deze toegewijde campagnes”. 

Notities Onderweg
Gedurende de jaren 1961 tot 1973 had de Moeder veelvuldige gesprekken met een van haar leerlingen over de ervaringen die zij in die tijd had. Zij noemde deze gesprekken, die in het Frans waren, l’Agenda. Geselecteerde transcripties van de opgenomen gesprekken werden doorgekeken, goedgekeurd en af en toe gereviseerd door de Moeder voor publicatie in het Bulletin of Sri Aurobindo International of Education; van februari 1965 tot april 1973 ze verschenen regelmatig onder de titels Notes on the Way en A propos
De Engelse vertalingen, die de Franse tekst vergezelden in het Bulletin, werden soms aan de Moeder voorgelezen voor goedkeuring. Dezelfde vertalingen, met kleine revisies, zijn gepubliceerd in deel 11 van de Verzamelde Werken van de Moeder. De volgende aantekening ging vooraf aan de eerste van de Notities Onderweg: “Wij beginnen onder deze titel enige fragmenten te publiceren van gesprekken met de Moeder. Deze reflecties of ervaringen, deze observaties, die heel recent zijn, zijn als landmarkeringen op de weg van Transformatie: zij werden niet alleen gekozen omdat zij het werk onderweg verlichten - een yoga van het lichaam, waarvan alle processen vastgesteld moeten worden - maar omdat zij een soort indicatie kunnen zijn van de inspanning die gedaan moet worden”. Chris Duindam is bezig met de vertaling van ‘Notes on the Way’. Hier kunnen we alvast een deel van zijn vertaling lezen

Ecovillage Design Education

Training the trainers
YouthLink organiseert een Training the trainers-cursus voor jongeren die geïnteresseerd zijn in ecodorpen. De cursus wordt gegeven in het bos van Pitchandikulam, in december 2016. Het curriculum van de cursus is ontwikkeld door het wereldwijde Global Ecovillage Network (GEN) en Gaia Education.
Lees hier meer over de cursus en de mogelijkheid tot het ondersteunen van dit initiatief. Als je op de afbeelding klikt, opent een YouTube-filmpje waarin Kavitha, Riccardo, Ethan, Nikethana en Ramanan uitleg geven over de achtergrond en doelstelling van de cursus.
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today: schrijf je in via AVI NL voor een jaarabonnement van € 42,00 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC.

Mededelingen
 
 • Meld het secretariaat wanneer je naar Auroville gaat en wanneer je weer terug komt. Wellicht kun je iets voor anderen meenemen of mee terug nemen.
   
 • Contributie 2016
  U kunt de contributie voor 2016 ad € 25 overmaken op Bankrekening IBAN: NL26 TRIO 0198 4209 27 tnv. Auroville International Nederland, graag met vermelding van uw naam en e-mailadres.
   
 • SAVITRI-bijeenkomsten in Nederland
  De volgende Savitri-bijeenkomst is op 8 oktober 2016. Mocht je belangstelling hebben voor de leesgroep, neem dan contact op met: Hannah Althuizen, hannah.a@online.nl, tel. 0597-645108. Iedereen is van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te lezen!
 • >> Lees meer over de SAVITRI-bijeenkomsten.
   
 • Immersion in Savitri 2017
  Rod Hemsell zal volgend jaar een nieuwe workshop geven over Immersion in Savitri met als onderwerp de Transformatie van de Dood. AVI NL organiseert deze workshop. Het prachtig gelegen boeddhistisch centrum Yeunten Ling in Huy, België wil ruimte en een onderkomen bieden. Belangstellenden  kunnen de datum alvast in hun agenda noteren: de bijeenkomst begint op 29 maart en duurt tot 3 april 2017. Er worden ook deelnemers uit andere landen verwacht. 
   
 • Vrijwilligerswerk in Auroville
  Buitenlandse gasten die Auroville bezoeken en er een tijdje verblijven op basis van een toeristenvisum mogen deelnemen aan workshops, activiteiten en (onderwijs-)evenementen. Maar zij kunnen er geen vrijwilligerswerk doen en/of ander werk doen. Een vrijwilliger is iemand die meewerkt aan een specifieke activiteit voor een eenheid of project in Auroville, voor een vaste en beperkte tijd: minimaal twee maanden voor Indiërs (minimaal één maand bij boerderijen en in bossen), en minimaal zes maanden  voor buitenlandse nationaliteiten, die alleen vrijwilligerswerk mogen doen als zij in bezit zijn van een Entry Visum, dat zij via SAVI kunnen aanvragen.
   
 • Sponsorverzoeken 
  Donaties zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt het donatiebedrag overmaken naar de rekening van AVI NL: NL26TRIO 0198 4209 27. Graag altijd de naam van het project vermelden waarvoor de donatie is bedoeld en uw eigen naam.

Integraal Onderwijs

9-daagse onderwijsreis
18–27 november 2016
In november dit jaar vindt een 9-daagse onderwijsreis naar India plaats, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Studiereizen. Centraal staat het concept van Integraal Onderwijs. In New Delhi, Puducherry en Auroville maken de deelnemers kennis met de theorie & praktijk van Integraal Onderwijs. De groep bezoekt scholen en volgt gedurende drie dagdelen workshops in Auroville.
Integraal Onderwijs is een holistische onderwijsvisie die aandacht schenkt aan de gehele complexiteit van fysieke, vitale, mentale en spirituele aspecten van de mens. Het doel van Integraal onderwijs is dat leerlingen het plezier van het leren en het verlangen naar vooruitgang in zichzelf ontdekken. Begeleiders spelen daarbij een belangrijke rol, niet alleen door iedere leerling in zijn of haar eigen groei te leren benaderen, maar ook zelf het levende voorbeeld te zijn van voortdurende vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling.
Lees verder >>

Word lid van de vereniging!

Betrokkenheid met Auroville kun je tot uitdrukking brengen door lid te worden van de vereniging Auroville International Nederland, of je lidmaatschap te bevestigen door het overmaken van de jaarlijkse contributie voor de Nederlands/Vlaamse tak van de internationale vereniging Auroville International. 

De vereniging:
 • ondersteunt projecten & bedrijven in Auroville door middel van donaties, praktische hulp en waar nodig expertise; 
 • vertegenwoordigt Auroville in Nederland en België;
 • geeft informatie over Auroville;
 • maakt het gedachtegoed van Sri Aurobindo en de Moeder en Auroville bekend d.m.v. publicaties, presentaties, werkgroepen en bijeenkomsten;
 • ondersteunt initiatieven van leden.
Dankzij de leden behoudt de vereniging de status als ANBI instelling voor fiscaal aftrekbare giften en kan de vereniging informatie blijven geven over Auroville via de website en nieuwsbrieven en activiteiten organiseren zoals de Savitri Groep, de Life Divine Groep en verscheidene bijeenkomsten.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2016 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp