Copy
Is deze email niet goed leesbaar?
Bekijk hier de online versie.
Beste betrokkene bij de Thuishoeve,

Na een zomer waarin we vakantie hebben gevierd, maar ook heerlijk op het terrein hebben geklust, is hier weer een nieuwe nieuwsbrief van de Thuishoeve. We zullen jullie op de hoogte brengen van wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Ook kunnen we vooruit kijken naar wat er staat te gebeuren, voor de restauratie van de boerderij gaan namelijk de eerste stappen gezet worden! Dit kunnen we doen omdat er iets heel bijzonders is gebeurd. Wil je weten wat? Lees dan snel verder!
Deze zomer is het rustig geweest op de boerderij, omdat er natuurlijk ook vakantie is gevierd. Maar dat betekent niet dat er niets is gedaan. Nadat in het late voorjaar de moestuin was aangelegd, begonnen de planten goed te groeien. Deze zomer konden we daarom genieten van een mooie opbrengst. Heerlijk: courgettes uit eigen tuin, cake en jam met aalbessen en bramen, gegrilde aubergines, pompoenstoofpot en nog veel meer!
Voor de zomer zijn er ook egels uitgezet rondom de moestuin en de kinderen hebben voor de winter huisjes gemaakt waar ze in kunnen schuilen. Een leuk werkje voor op een kluszaterdag met prachtig resultaat!
De afgelopen maand zijn we weer vaker aanwezig geweest op het terrein. Tijdens deze zaterdagen wordt er volop opgeruimd, gesnoeid en onkruid gezeisd, waardoor het terrein er steeds beter uit gaat zien. Rond lunchtijd is iedereen dan erg hongerig en is het tijd om met elkaar te eten. Aliaa, een goede vriendin uit Syrië, maakt sinds enige tijd de lunches klaar. Voor haar een mooie en dankbare bezigheid, waar we met elkaar erg van genieten!
Op het terrein rondom de boerderij is veel activiteit, het weiland achter de boerderij is echter wat rustiger. Behalve dat hier wat paarden lopen, gebeurt er niet zoveel. Daar gaat echter verandering in komen. Hoewel de plannen nog niet vast omlijnd zijn, komt er regelmatig een groepje bij elkaar van mensen met verschillende achtergronden om een ontwerp te maken voor het weiland. We willen in ieder geval het agrarische karakter behouden en ook zal er zicht op de boerderij blijven. Hoe het er verder uit komt te zien zal de komende maanden vorm krijgen.
En dan is het nu tijd voor zeer bijzonder nieuws. In februari mochten we al merken dat God voorziet in de financiering van de aankoop van de boerderij. Vorig jaar hadden we het idee dat God tegen ons zei dat we op Hem mochten vertrouwen voor de financiën van de boerderij en daarvoor geen lening hoefden aan te gaan. Nu kunnen we zeggen dat dit helemaal uitkomt: er is toegezegd dat de financiën voor het woon-klaar maken van de boerderij worden gedekt! Zodoende kunnen we nu concrete plannen gaan maken voor de restauratie!
Architectenbureau Lugten Malschaert uit Dordrecht is bezig met de staat van de boerderij nauwkeurig in kaart te brengen en op basis hiervan een ontwerp te maken. Om dit te doen, moeten er eerst maatregelen worden genomen tegen het instortingsgevaar, waar al jaren sprake van is. In oktober zullen een aantal ingrepen worden gedaan om de constructie veilig te maken: een aantal muren worden gestut, balken worden onderstempeld, vloeren verstevigd en er worden een aantal verstijvingsschotten aangebracht. Voor de omgeving betekent die wellicht enige overlast in de vorm van geluid (overdag kan er sprake zijn van boren, timmeren en zagen) en verandering van het aangezicht (er komt en bouwhek rondom het voorhuis en de schuur staan). Wil je hier meer over weten? Kijk dan verder op onze website: http://www.dethuishoeve.nl/nieuws/start-werkzaamheden-om-instorting-te-voorkomen/
Wil je nu graag komen bekijken wat er allemaal al is gebeurd op het terrein van de boerderij? En een kleine indruk krijgen hoe het zal gaan worden? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 15 oktober of zaterdag 29 oktober tussen 14:00 en 16:00 voor een rondleiding. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en kan je lekker komen genieten van een kopje koffie of thee in de moestuin. Deze rondleidingen komen in de plaats van de eerder beloofde informatie avond. We hopen je dan te zien!
 
Hartelijke groet,

De Thuishoeve
Facebook
Website
Email

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u u  hebt ingeschreven op de nieuwsbrief via de website www.dethuishoeve.nl
U kunt u makkelijk uitschrijven via uitschrijven link.
Verander uw e-mailadres via deze link.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp