Copy
Ontvang je deze mail niet correct? >>  Bekijk de nieuwsbrief online.
banner nieuwsflits NP Zoutleeuw 2015 10 14
De stad Zoutleeuw schuift resoluut de meidoorn naar voren als embleem voor het nieuwe Wandelnetwerk Getevallei.  De keuze voor de éénstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) is niet zonder reden: ze is een echte klassieker in het Hageland en hét symbool voor biodiversiteit in eigen streek.   Deze prachtige doornstruik zit boordevol leven en brengt voedsel en kleur in het landschap.    De meidoorn heeft het de laatste decennia echter zwaar te verduren gehad door veranderde landbouwtechnieken, toenemende bebouwingsdruk en maatregelingen in kader van de bestrijding van bacterievuur … is er hoop voor dit mooi brokje natuurlijk erfgoed?
 
Lenteschoonmaak Zoutleeuw
 
Midden april organiseerde de stad Zoutleeuw een grote zwerfvuilactieweek.  Ook Natuurpunt Zoutleeuw heeft haar steentje bijgedragen!   Met een groepje enthousiaste vrijwilligers namen we het gebied rond de Meertsheuvel voor onze rekening.  Benieuwd naar wat we allemaal vonden in de grachten?

LAV Gete-Velpe
 
Op vrijdag 11 maart 2016 vond de jaarlijkse Lokale Algemene Vergadering van Natuurpunt Gete-Velpe plaats.   Hét moment waarop leden  van Natuurpunt Geetbets, Kortenaken en Zoutleeuw inzicht en inspraak kunnen krijgen in de (bestuurs)werking van hun eigen afdeling!
 
link website
link Facebook
Natuurpunt Zoutleeuw is de plaatselijke kern van Natuurpunt in de stad Zoutleeuw en haar deelgemeenten Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven, Helen-Bos en Ossenweg.  Onze kern behoort tot de afdeling Gete-Velpe (ook actief in Geetbets en Kortenaken) en de regionale vereniging Natuurpunt Oost-Brabant. We werken nauw samen met Natuurpunt Linter.  

3 x jaar ontvang je de Nieuwsbrief van Natuurpunt Zoutleeuw en soms sturen we Nieuwsflitsen door.  Deze  zijn geadresseerd aan onze leden, sympathisanten en maatschappelijke doelgroepen. Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt voor deze berichtgeving. Op onze website vind je een nieuwsbrievenarchief
Copyright © 2016 Natuurpunt Zoutleeuw


inschrijven | gegevens wijzigen | uitschrijven

Email Marketing Powered by MailChimp