Copy
Ontvang je deze mail niet correct? >>  Bekijk de nieuwsbrief online.
banner nieuwsflits NP Zoutleeuw 2015 10 14
agenda Fotowedstrijd Natuurpunt 2016
agenda paddenstoelenwandeling Heibos 2016
agenda dag van de natuur 2016
agenda werkdag Vinne 2016 11 27
banner Slechtvalk
In de lente van 2016 mocht de stad Zoutleeuw enkele wel zéér bijzondere nieuwkomers verwelkomen.  Op initiatief van Natuurpunt Vogelwerkgroep Oost-Brabant, in samenwerking met Natuurpunt Zoutleeuw en met de goedkeuring van de Kerkfabriek, werd een jaar eerder een nestkast geïnstalleerd hoog in de klokkentoren van de Sint-Leonarduskerk.

Deze nestplek viel zeer in trek bij een mooi koppel Slechtvalken, dat er dan ook nog in slaagde een eerste jong succesvol groot te brengen.   In dit artikel vind je een logboek van het nieuwe leven, een fotoalbum van de familie Slechtvalk en een heleboel weetjes over één van de indrukwekkendste en snelste roofvogels ter wereld. 
focus Natuurpizza 2016
Natuur.Pizza 2016
 
Op zondag 31 juli 2016 organiseerden we voor de derde maal, in het Kosterhuis te Dormaal, een NATUUR.PIZZA ten voordele van onze Natuurpuntgebieden.  
Maar liefst 170 pizza’s werden er gebakken in een ambachtelijke houtoven.   We willen iedereen hartelijk bedanken om zo talrijk aanwezig te zijn … 
focus duurzaam bosbeheer
Duurzaam Bosbeheer
 
Onlangs liet Natuurpunt Zoutleeuw een kaprijp populierenbosje van 70 are aan het Bolwerk kappen.  Voor de heraanplant kiezen we bewust voor een ecologisch waardevol en gevarieerd bos dat bruist van het leven. De Zoutleeuwenaar krijgt er een toegankelijk stukje natuur bij, waar je als fietser en wandelaar welkom bent om rustig te verpozen of te picknicken.
steun de natuur
link website
link Facebook
Natuurpunt Zoutleeuw is de plaatselijke kern van Natuurpunt in de stad Zoutleeuw en haar deelgemeenten Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven, Helen-Bos en Ossenweg.  Onze kern behoort tot de afdeling Gete-Velpe (ook actief in Geetbets en Kortenaken) en de regionale vereniging Natuurpunt Oost-Brabant. We werken nauw samen met Natuurpunt Linter.  

3 x jaar ontvang je de Nieuwsbrief van Natuurpunt Zoutleeuw en soms sturen we Nieuwsflitsen door.  Deze  zijn geadresseerd aan onze leden, sympathisanten en maatschappelijke doelgroepen. Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt voor deze berichtgeving. Op onze website vind je een nieuwsbrievenarchief
Copyright © 2016 Natuurpunt Zoutleeuw


inschrijven | gegevens wijzigen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp