Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2016 - maart

View this email in your browser

Stichting Tamam Nederland is een hulporganisatie die zich inzet voor straatjongeren in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Tamam Nederland werkt daarbij samen met Tâmam Ministry (Tâmam Zuid-Afrika). Samen werken we aan een betere toekomst voor de jongeren op straat.
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
In deze nieuwsbrief vertellen Oscar en Wilma Overmars over hun ervaringen tijdens hun bezoek aan Tamam Zuid-Afrika in januari.

Wat doet Tamam met uw geld?

 
Tamam geeft niet direct geld aan daklozen. We ‘geven’ mensen die naast mensen gaan staan om actief present te zijn in hun leven, een relatie met ze op te bouwen en ze verder te helpen. En soms is daar financiële ondersteuning bij nodig zoals bij studiekosten en schoolbenodigdheden. De afstanden in Kaapstad zijn groot, er worden veel kilometers gereden om bezoeken in Townships (Bo-Kaap), gevangenis en ziekenhuis mogelijk te maken. Bij een rechtszaak worden ze begeleid door Eleshia. Zonder auto begin je hier niet veel en de auto is aan vervanging toe. Ook begrafenissen van ‘onze’ straatjongeren worden door Tamam geregeld. De ruimte voor de Koffiekamer moeten we huren en hier krijgen de bezoekers een maaltijd aangeboden. Daarnaast worden veel contacten onderhouden via de telefoon en computer.
 

Eerste schooldag Yumna en Angelique

 
We zijn op bezoek geweest bij Angelo en Jo-Ann om de spullen te brengen die Angelique voor school nodig heeft.  Vier jaar terug woonde het gezin nog in een klein flatje, nu hebben ze een echt huisje. Het gezin gaat vooruit, maar wordt nog steeds begeleid.
 
Later in de week was daar dan eindelijk die eerste lang verwachte schooldag van Angelique (rechts). Ze was er helemaal klaar voor!
En ook Yumna (links) kan dit jaar weer zonder zorgen naar school.

 

De Koffiekamer

 
We konden weer mee naar de Koffiekamer. We hebben daar enkele oud bekenden ontmoet, maar zagen ook veel nieuwe gezichten.
Tijdens onze aanwezigheid konden we maar één keer in de ruimte die we daar altijd voor huren. De andere avonden hebben we op straat gezeten. Deze avonden was er veel openheid en daardoor waren er ook veel diepgaande gesprekken. Het eindigt meestal met een goed geloofsgesprek. Mensen op straat beseffen dat ze God heel hard nodig hebben. En wij mogen ze weer bemoedigen. “Niet je carrière,  wat je hebt of wat anderen van je zeggen of vinden is belangrijk, maar wie je bent. Je bent een kind van God.”

 

Nieuwe gezichten ‘spotten’


In de Gardens (centraal park in Kaapstad) zijn veel daklozen. Hier ontmoetten we Biscuit. Hij had een terugval en leefde sinds een week weer op straat. Biscuit is een ex-verslaafde die 10 jaar als vrijwilliger bij Victory Outreach heeft gewerkt. Daar heeft Eleshia hem leren kennen. Na een kort gesprek werd bij uitgenodigd voor de Koffiekamer. En hij was daar! Eleshia had een lang gesprek met hem. Het deed hem goed.
Later hoorden we dat hij weer terug is bij zijn vriendin en zijn leven weer oppakt. Helaas duurde deze vreugde slechts een paar weken. Hij is weer terug op straat. Maar gelukkig zien en spreken we hem in de Koffiekamer.
 
Nieuwe gezichten 'spotten' op straat is belangrijk. Gesprekken moeten plaatsvinden voor de 'knop' omgaat, want daarna vraagt het een lange, lange adem voor het veranderen van een leven.
 

Aandacht verandert mensen

 
Lee (links: bijnaam Apie) hebben we vier jaar geleden ook ontmoet. Het was een verlegen jongen die niets zei en niet zo goed voor zichzelf zorgde. En nu zien we hem terug, bijna onherkenbaar. Goed verzorgd, een baantje en een goede vriend.
 
Mohammed (rechts) is geboren en getogen op straat. Een echte straatevangelist. Hij werkt samen met Lee in een park, ze hebben een gesubsidieerde werkplek.

 

Cadeaus of boeken met een doel

Gaat u via internet boeken of cadeaus bestellen? Doe dit dan via YouBeDo (boeken) of Sponsorkliks. Hiermee steunt u Tamam en het kost u niets extra!

Bij YouBeDo ontvangen we zelfs 10% van uw netto aankoopbedrag omdat ze geen winstoogmerk hebben. Bij Sponsorkliks wisselt het per webwinkel. Maar… vele beetjes maken samen toch verschil.
Sponsorkliks (toegang tot 100 webwinkels)
YouBeDo internet boekwinkel
Copyright © Tamam Nederland
 

Tamam Nederland
 

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam
020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781


unsubscribe from this list    update subscription preferences