Copy
View this email in your browser
3 Topsprekers over duurzame energie op zaterdag 29 april

Speciaal voor ons 5-jarig bestaan organiseren we aansluitend op onze jaarlijkse Algemene Vergadering 3 lezingen van telkens 30 minuten. We focussen daarbij op wind, warmte en energiearmoede. Welkom vanaf 12u (incl. gratis broodjesmaaltijd). Inschrijven kan tot 26 april.

Pieter Jan Jordaens (Extern bestuurder Seacoop)
Pieter Jan geeft ons in half uurtje tijd een niet te missen voorstelling van Seacoop, een overzicht over wind als onderdeel van de hernieuwbare energiemix, de verschillen tussen wind op land versus wind op zee, en welke kritische succesfactoren er komen kijken bij deze projecten. 


Stijn De Jonge (Mede-oprichter van Extraqt, Expert in aquathermische energie)
Stijn is een bewezen autoriteit in aquathermie en is nauw betrokken bij verschillende Leuvense projecten. Recent haalden ze nog de pers met slotgrachtwater als basis voor de verwarming van het kasteel van Westerlo. Stijn duidt het belang van warmte in de energiemix, geeft een omschrijving van de verschillende soorten warmteoplossingen, deelt zijn inzichten over het tijdsverloop van deze projecten en beschrijft het potentieel van het potentieel van aquathermie in onze regio. 

Johan Rosius (Bestuurder ECoOB)
Last but certainly not least geeft Johan meer uitleg over de ontwikkeling van de sociale component van onze coöperatie. Aandacht voor de gemeenschap blijft immers één van de zeven basisprincipes van onze coöperatie. Energiearmoede blijft een onderschat probleem in onze samenleving, en de huidige maatregelen bereiken niet altijd de doelgroep van de huiseigenaars. Johan legt stap voor stap uit hoe we met ons Zonnebouwers + project mee bijdragen tot een structurele oplossing voor deze doelgroep. 
Schrijf in voor de lezingen
ECoOB en Klimkracht gaan de strijd aan met energiearmoede

Volgens de Barometer Energiearmoede leeft meer dan één op de vijf gezinnen (20,6%) in energiearmoede. Via het nieuwe Zonnebouwers+ programma installeren én financieren we zonnepanelen op de daken van kwetsbare gezinnen of doen aan energiedelen daar waar een installatie niet mogelijk is. Mede dankzij de steun van lokale OCMW’s, klimaatsubsidies van de Provincie Vlaams-Brabant en de steun van het Fonds “Iedereen warm voor het Klimaat” van de Koning Boudewijnstichting, maken we het verschil via oplossingen met een structurele langdurige impact die én de energiefactuur van de betrokken gezinnen substantieel verlaagt én hen voorziet van duurzame energie.

Lees het persbericht
Welkom Rotselaar in ons #Zonnebouwers programma

Tijdens de gemeenteraadszitting van 28 maart besloot de gemeente Rotselaar om via ECoOB onafhankelijk en gratis advies over zonnepanelen, batterijen, laadpalen en warmtepompboilers aan te bieden aan alle inwoners van Rotselaar. Onze energiecoaches staan klaar om de inwoners van Rotselaar bij te staan in het duurzamer maken van hun woning.

Na Leuven, Bierbeek en Holsbeek is Rotselaar de 4de gemeente die instapt in ons #zonnebouwers programma. Rotselaar maakt zo verder uitvoering van het getekende Burgemeesterconvenant 2030 en het  Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse overheid.

Maak een afspraak
Twitter
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
Copyright © 2023 ECoOB cv, Alle rechten voorbehouden.

Je kan je voorkeuren aanpassen of uitschrijven.