Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Bekijk het dan online

Samen werken aan talent, basis voor een kansrijke toekomst

Beste ouders/verzorgers,

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Via deze nieuwsbrief houden we op de hoogte van verschillende activiteiten die spelen binnen IKC UnieK. Ook tussendoor ontvangen jullie berichtjes via de mail van ons IKC. Dat zijn dan berichtjes die niet kunnen wachten om te worden opgenomen in een nieuwsbrief die immers periodiek verschijnt.

Veel leesplezier.

Basisschool
Bezoek van mondzorgkunde in groep 5
Parro
Gymrooster
Vakantierooster en studidagen
Zomerleesdip
Kinderopvang (KDV/BSO)

ZwemBSO - nieuwe groep

Welkom bij IKC UnieK
In elke nieuwsbrief zullen we de kinderen noemen na de vakantie of net voor de vakantie begonnen zijn:
 

Saliha Karpinar Kameleon
Roos Duenk Kameleon
Jemuel Mercelina Vlinder
Julia de Roos Vlinder
Faya Meijnen Biggetjes
Aaron Betting Biggetjes
   
           
                                            
Afscheid
Wij nemen of hebben de afgelopen periode afscheid genomen van:

Groep 8
Akif Agbulut, Aniek Blekkink, Lars Daams, Lynn Deunk, Jade de Groot, Sven Heideman, Babs Hengeveld, Romee Hengeveld, Huub Hoftiezer, Esra kaya, Berdien Klein Poelhuis, Gijs Kuijntjes, Max Lensink, Raisa Lorijn, Amy Massop, Kira Oolman, Sanne Piek, Wouter Piek, Marvin Rusink, Bram Scholten, Joost Sloetjes, Demian Temming, Aydin Topal, Nikee Vaags, Sara Veldhuis, Carmen Wentink, Ryan Wolsink

Groep 5
Lorenzo Elburg, Hamdi Abdulahi Ali

Groep 2
Aukje Elburg
 
Allemaal veel suscces en plezier op de nieuwe school.
 

P E R S B E R I C H T                                                                 25 mei 2018
Groep 5 krijgt bezoek van twee studenten Mondzorgkunde uit Nijmegen
Aalten - Hou je mond gezond! Met die woorden opende de studenten Mondzorgkunde Anniek en Iris uit Nijmegen hun bezoek aan basisschool UnieK. De studenten gaven daar vrijdag 25 mei een boeiende les over mondverzorging aan de kinderen van groep 5.
De studenten verzorgde deze poetsles in het kader van het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’, geïnitieerd en ontwikkeld door het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid. Doel van het lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie en het stimuleren van tandartsbezoek. Verder wil het Ivoren Kruis bij kinderen van peuterspeelzalen en basisscholen bewustwording creëren van de eigen invloed op de (mond)gezondheid. 
De verslechterde situatie van de kindergebitten in ons land is de aanleiding voor de ontwikkeling van het project.  Meer informatie over het onderwijsproject is te vinden op www.houjemondgezond.nl.
Het was een leerzame les waarbij de kinderen op het einde een folder, tandenborstel en een tube tandpasta meekregen!
 

Veilig informatie delen met Parro
Wat is dat dan?
IKC UnieK gaat aan de slag met de app Parro. Met deze app gaan we de communicatie tussen leerkrachten en ouders makkelijker maken. Berichten die via Parro worden verzonden kunt u ontvangen via de Parro-app (kijk maar in de app-stores) of webpagina. Met het gebruik van Parro gaan we minder mailen, hebben we directer contact met elkaar èn hebben we een afgeschermde omgeving om foto’s uit te wisselen. U als ouder hebt alle belangrijke informatie van de groep en de school in een app altijd overzichtelijk bijelkaar. Berichten komen direct aan en kunnen -in tegenstelling tot briefjes- niet kwijtraken.

Welke berichten dan?
  • Praktische berichten van de leerkrachten aan ouders (over de groep).
  • Agenda-berichten over activiteiten met de groep (waar bijvoorbeeld hulp van ouders bij nodig is).
  • Foto-berichten: u krijgt foto’s van activiteiten uit de groep. Deze zijn alleen voor de ouders uit de groep zichtbaar. Foto’s worden vanaf nu niet meer gedeeld via Facebook of de website van school.
Vanaf wanneer dan?
Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan wij werken met Parro en krijgt u berichten via deze app.

Maar ik heb helemaal geen telefoon met een app functie.
Er is ook een webversie van Parro voor op de computer. Beschikt u niet over een computer en een mobiele telefoon, dan zullen wij als school blijven zorgen dat u geïnformeerd blijft over praktische zaken.

Hoe dan?
U ontvangt in september per email informatie over het gebruik van de app Parro. Al een beetje nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens op www.parro.com

Kalender
Dit betekent dat de jaarkalender die u altijd bij de start van het schooljaar kreeg nu komt te vervallen. Daarvoor in plaats komt nu de app, waar u op een plek alle informatie heeft.


  
Gymrooster schooljaar 2018-2019
Wij hebben op dit moment nog geen definitief rooster gekregen van de gemeente. Over de gymtijden wordt u in de eerste schoolweek door de leerkracht van uw zoon of dochter geïnformeerd.
 

Vakantierooster en Studiedagen
Voor de planning zijn onderstaande data alvast wel handig om te weten.
Studiedagen schooljaar 2018-2019
  • 25 september
  • 8 oktober
  • 6 december
  • 15 februari
  • 9 april
  • 29 mei
  • 28 juni
 
Volksfeest  14-09-2018 t/m 14-09-2018           
Herfstvakantie   22-10-2018 t/m 26-10-2018            
Kerstvakantie   24-12-2018 t/m 04-01-2019       
Voorjaarsvakantie  04-03-2019 t/m 08-03-2019              
Meivakantie    19-04-2019 t/m 03-05-2019                 
Hemelvaart  30-05-2019 t/m 31-05-2019
2e Pinksterdag               10-06-2019 t/m 10-06-2019            
Zomervakantie  22-07-2019 t/m 30-08-2019

 Zomerleesdip
 Hoe hou je het leesniveau van je kind op peil tijdens de zomervakantie?
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen. Dit wordt ‘zomerverval’ of ‘zomerdip’ genoemd. Het is dus belangrijk om ook in die lekker lange zomervakantie te blijven lezen!

Voorkom zomerdip bij je kind
Bij het afnemen van een leestoets technisch lezen aan het begin van het schooljaar is bij een aantal kinderen een terugval in leesvaardigheid te zien. Dit wordt zomerdip of zomerverval genoemd. Ouders zijn zich vaak niet bewust van dit verschijnsel. Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis regelmatig te blijven lezen: zomerlezen noemen wij dat. Als je kind regelmatig leest in de vakantie, zal de leestontwikkeling niet stagneren, en wellicht zelfs vooruitgaan. Liefst iedere dag een minuut of tien. Met deze tips houden jullie dat makkelijk vol! Wat kan er gelezen worden? Alles wat je kind leuk vindt, kun je samen lezen. Natuurlijk kun je gewoon boeken lezen. Maar denk ook eens aan een folder van een dierentuin of pretpark waar jullie naartoe gaan. En ook strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen. Kortom, het maakt niet uit wat je kind leest, als het maar leest. En lezen wordt nog leuker als je het samen doet. 

Voor meer info zie:       
www.zwijsenouders.nl
www.zoleukislezen.nl 

 
Do’s bij samen lezen
 

• Laat je kind het boek kiezen.

• Bekijk samen het omslag van het boek. Waar zal het boek over gaan? Is het spannend? Of juist grappig? Kortom, fantaseer er samen maar op los.

• Lees om de beurt een stukje.

• Geef je kind de kans om een fout zelf te herstellen.

• Praat samen over wat je gelezen hebt.

• Geef je kind complimentjes.

• Geef je kind nog meer complimentjes!
Don’ts bij het samen lezen
 
• Kies geen boek dat te moeilijk is voor je kind! Niets is zo demotiverend om telkens
te merken dat het lezen niet lukt.

• Verbeter je kind niet te snel als het een fout maakt.

• Maak het lezen niet te schools.

• Word niet ongeduldig of geïrriteerd als het lezen niet zo goed gaat.
 
 “VakantieBieb” is een gratis app die toegang biedt tot een lijst van digitale vakantieboeken voor volwassenen en kinderen die de bibliotheek speciaal voor de zomervakantie heeft geselecteerd. Zie www.vakantiebieb.nl
KINDEROPVANG KDV/BSO

ZwemBSO - nieuwe groep

Met ingang van het nieuwe schooljaar start er een nieuwe groep zwemBSO. Iedere vrijdag, vanaf de BSO in Aalten en Bredevoort.

Hoe werkt het? De kinderen gaan op vrijdag uit school naar BSO UnieK of BSO de Daltons. (ophalen van andere scholen in Aalten kan ook) Onder BSO-tijd gaan zij met een pedagogisch medewerkster van Bambi naar zwembad ’t Walfort. Zij helpt met omkleden en is tijdens de les het aanspreekpunt voor je kind. De zwemles zelf wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur van ’t Walfort. Na de les brengt de medewerkster van Bambi alle kinderen weer naar de BSO, waar ze nog lekker samen kunnen spelen of kunnen uitrusten.

Onder BSO-tijd zwemt jouw kind voor zowel zwemdiploma A als B. Ouders volgen de vorderingen via een online volgsysteem en periodieke kijklessen. Ouders krijgen een factuur voor de opvang, zwemles is inbegrepen en wordt niet extra berekend (m.u.v. inschrijfgeld en diplomageld). Diverse kinderen hebben op deze wijze bij Bambi met succes hun zwemlessen gevolgd en hun zwemdiploma’s behaald. Neem bij belangstelling contact op met Bambi.

Er zijn nog een paar plekken vrij op vrijdagmiddag, met ingang van het nieuwe schooljaar. Heb je interesse, neem dan contact op met ons, via 0543-473288 of mail naar info@kinderopvangbambi.nl. (Ook als je interesse hebt in de zwemgroep van volgend jaar (2019-2020), horen we het graag)
En dan …….vakantie!

Het team van IKC UnieK wenst alle kinderen en hun ouders een hele fijne vakantie toe!
IKC Uniek Vondelstraat 11a/b
7121 VB Aalten
Tel: 0543-471197 – school
Tel: 0543-473288 - kinderopvang
Email: info@ikcuniek.nl